Hirdetés

Halo Wars 2 bemutató (Xbox One)

Hirdetés

RTS konzolon?

A 2000-es évek elején bizonyára sokan viccnek gondolták, hogy konzolokon valaha is lehet megfelelő módon irányítani egy valós idejű stratégiai játékot, hiszen kontrollerrel szinte lehetetlen feladatnak tűnt mindez. A PC-k kiváltsága volt mindig is egy-egy RTS, és bár voltak próbálkozások, az igazi konzolos áttörést a 2009-ben megjelent Halo Wars hozta el.

A népszerű Halo világában játszódó alkotás a megboldogult Ensemble Studios-tól kaptuk meg, ők korábban az Age of Empires szérián dolgoztak, így nem voltak kezdők a témában. A játék végül sikeres lett mind szakmailag mind technikailag (sőt talán a mai napig egy etalon konzolokon), így rengetegen várták, hogy a Microsoft egy új stúdióval elhozza nekünk a folytatást egyszer.

Sajnos erre közel 8 évet kellet várni, de a Total War sorozatért és az Alien: Isolation című játékért is felelős Creative Assembly berkeiben végre elkészült a Halo Wars 2. része. Nézzük mit kapunk a pénzünkért, megérte-e várni oly sok évet egy újabb élvezetes RTS-re, milyen újdonságokra számíthatunk a folytatásban?

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények