Hirdetés

2017. november 19., vasárnap

Gyorskeresés

Far Cry Primal teszt

Sokan mondják, hogy a Ubisoft játékai egyhelyben toporognak, nem tudnak újat mutatni, évről évre ugyanazt kapjuk más köntösben. Ezúttal végre újat is mutattak a 10 000 éves időutazás mellett.

Takkar kitakarítja Oros világát

Idén az új Far Cry váltotta ki a legnagyobb bizonytalanságot a játékosokból, hiszen a szuperfegyverek korából visszaugrani röpke 10 000 évet bizony elég merész vállalkozás, főleg akkor, ha nyílt világú akciójátékot akarnak az egész elképzelés mögé pakolni. Vakargattuk a fejünket, hogy most kövekkel fogunk dobálózni és kardfogú tigrisek elől menekülünk a fákra? Szerencsére nem így lett, de a bombázó bagoly és a különböző képességek továbbra is értetlenkedéseket váltottak ki, pedig lehetett érezni, hogy van potenciál a készülő alkotásban.

Látlak Téged!
Látlak Téged! [+]

A végeredmény egyszerre lett megnyugtató és meglepő. Meglepő, ugyanis nagyon jól működik az őserdő hőse koncepció és megnyugtató is, mivel feltalálták magukat a fejlesztők a kőkorszakban. Igaz, ehhez kellett belevinni egy kis misztikumot, természetfeletti erőket, de ez kifejezetten jól áll a Primalnek. A sámánoknak amúgy is ez a feladatuk, így nem lepődünk meg, mikor feléleszti bennünk az ősi erőket és felszínre hozza a Beast Mastert a helyi méregkeverő. Takkar nagy távolságot tett meg, hogy célját véghez vigye, pontosabban egyesíteni akarja törzsét (Wenja), melyek hosszú évek alatt elszakadtak egymástól, amiben nagy szerepük volt az Izila és Udam törzseknek is. A kezdeti vadászat szerencsétlenül alakult, így magunkra maradva kezdünk a társak toborzásának.

A prehisztorikus Fragmentation grenade.
A prehisztorikus Fragmentation grenade. [+]

Az első órákban még csak ismerkedünk a világgal, tapogatózunk az erőviszonyok terén, majd az első medve marcangoló harapásai nyomán nyugtázzuk, hogy itt még a tüzes nyilak is kevésnek bizonyulnak. A táplálékláncnak nem a legelőkelőbb helyén üldögélünk, így jó lesz, ha odafigyelünk, míg fegyverarzenálunk és skilljeink meg nem combosodnak. Ez pedig azt is jelenti, hogy sokat változott a játékmenet a korábban megszokotthoz képest. Már nem száguldozunk Jeepekkel és szórjuk az ellenséges bázisokra az izzó ólmot, nem forrósítjuk fel a levegőt gránátokkal, robbanó hordókkal vagy lángszóróval (a tűznek azért most is nagy hasznát vesszük). Ezúttal is lesz lehetőségünk mondjuk gyorsutazásra, ha a különböző táborhelyek őreit felszámoltuk és meggyújtottuk a tüzeket, viszont már sokkal megfontoltabban kell cselekednünk. Még szerencse, hogy biztosítottak ezekhez a rajtaütésekhez segítséget.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.