Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Golyo69
senior tag
Sziasztok,
Olvastam mar korabban hogy 1-1 monitort 4K-s nak kezel az x Az enyémet nem akarta eddig ( gigabyte g27qc)
De pénteken vettem egy LG 65NANO866-ot. Összekotottem Series-x-el, minden szuper, gyönyörű kép, hdmi 2.1,4K 120 Hz, minden ami kell.
Aztán mondom fps-t akarok játszani igy vissza raktam a monitorra, nekem valahogy ezen kényelmesebb es ugye bill+egerrel nyomom.
Nah es itt jott a meglepetés. 1440p (120hz)volt eddig a max amit tudtam állítani, most 2160p is megy siman sot ami a meglepi volt a HDR-t is tudom kapcsolni ( alapbol tudja a monitor de papíron csak Displayporton keresztül)
Nah most hdmi-vel van osszekotve es megy a 2160p es a HDR is.Sokkal szebb lett mint eddig volt a kép a monitoron.
Persze Forza meg ami nem fps tv-n nyomom de ez így tok jo :)
[kép]
[kép][ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
AMD Power
titán
Ez a Visage csak nekem nem tetszik?
-
Golyo69
senior tag
válasz Hubba12 #73209 üzenetére
Igen, plusz a HDR-t is betudtam kapcsolni amit eddig nem engedett. A specifikáció szerint csak Dp porton keresztul tudja.
De a felbontas nem is erdekel mert TV-n 4K ban játszom de a HDR-nek örülök. :)
Xiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
Golyo69
senior tag
válasz Hubba12 #73211 üzenetére
Igen, amit linkeltem képet az a monitorrol készült.
3840x2160 as felbontast ir, es a beállításokban is tudom választani bármelyiket.Xiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
3L1T3
addikt
Költői kérdés, de azért csak bassza az agyam, és tudom is a válaszokat meg a miérteket. De ha átlag felhasználóként nézem akkor mi a francért nem kaphatott a HALO hun sub-ot?
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
-
Maxxy10
addikt
Utazásos ajándék kártyàs vásárlás még mindig működik?
-
F_Peter
őstag
Szerintem jogos a kérdés. Nem is értem mi alapján dől el h mi kap hun subot.
Elvagyok az angollal, de valahol azért bosszant hogy nagyon ritka amikor törődnek a Magyarokkal. A gyerekek egyre inkább hunglisül beszélnek és még ez is erősíti ezt. Másik oldalról persze jó hogy így is tanulják az angolt - csak sokan közben már az anyanyelvüket felejtik el rendesen használni. -
l.skywalker
Topikgazda
-
3L1T3
addikt
válasz l.skywalker #73221 üzenetére
Volt idő amikor megvolt, időközben volt pár személycsere itt is természetesen. Ugyanakkor magyar vásárlóknak szerinted melyik a szimpatikusabb? Egyértelmű, hogy a kék oldal hozzáállása.
vg Azért bízom benne, hogy a saját preferenciáktól eltudsz tekinteni és általánosságban beszélni, állást foglalni.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
l.skywalker
Topikgazda
Egyszer Jez Corden összefoglalta, hogy hiába, hogy globális márka az Xbox, mennyire eltérően érhetőek el vagyis inkább nem a szolgáltatásaik különböző régiókban. Akkor én váltottam vele pár Twitter DM-et és rengeteg téma jött fel, amiben rá kellett döbbenni, hogy a kiemelt piacokon van teljes portfólióval jelen az MS és mi még örülhetünk, hogy van magyar store
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Szerintem nincs rá komolyabb igény, így nem éri meg honosításért fizetni. Mármint néhány tucat, vagy mondjuk pár száz (ezer?) ember biztosan értékelné, hogy ha magyarul kapna meg egy játékot, de én nagyon sok helyről hallom azt, hogy inkább játszanak eredeti nyelven, mert a fordítás nem igazán üti meg azt a bizonyos szintet.(ugyanúgy PS mint Xbox oldalon)
Nyilván játék eladásokban te jobban benne vagy hazai viszonylatban, de én úgy vélem, hogy közel sem hozna szignifikánsabban több eladott példányt egy játék, ha az kapna magyar feliratozást. De ez persze csak az én véleményem. Ha a Sony-nak bejön pár év múlva és úgy látjuk, hogy sokkal többeket érdekel egy játék honosítva, akkor talán MS is meggondolja ezt, de szerintem ez egyelőre nem prioritás.
szerk: Bár már rég volt, de 1-2 éve még ugye szó volt arról is, hogy a Days Gone pl itthon nem hozta a kívánt számokat és nagyon a határon mozgott a téma, hogy lesznek-e a jövőben feliratos játékok PS oldalon. Nyilván ez változott azóta, de nem tartom valószínűnek, hogy annyira, hogy minden AAA játék kapjon feliratozást itthon. (Forza kapott ok, de ott mondjuk túl sokat nem oszt, nem szoroz.)
#73224 RudY
Magyar dash, magyar Halo...Pf, mi lesz a következő, magyar Fortnite-ért könyörög a banda majd?[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Itthon kicsi a közössége (Itt PH-n talán vagyunk 10-en rajongók, de akkor már sokat mondtam), világszinten szerencsére látszik az Infinite multi indulásával hogy azért van igény nagyon is, főleg az előző rész után. De ez elmondható más játéknál is, lásd Days Gone esete, ami bár új IP volt, mégsem nagyon izgatta anno itthon a népet.
#73230 l.skywalker
Igény kérdése is, mert a honosításért extra pénzt kell fizetni. Ha az eladások nem hozzák az adott számokat, akkor ez kidobott pénz. Ott az EA esete a FIFA szériával. Azért nincs évek óta magyar kommentár a játékaiban, mert bevallottan kicsi ország vagyunk, kicsi vásárlóközösséggel.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
tag
válasz l.skywalker #73226 üzenetére
Örülünk, hogy van magyar store...
De ha nem lenne, és helyette a török vagy brazil store( árai)t kéne használnunk, nekem megérné az a kis nyelvtanulás. -
Bep
őstag
Én még azt is el tudnám képzelni, hogy olyan játékoknál aminél valakinek fontos lehet, pl sztori, vagy mert jobban érzi magát tőle stb., mint bármely kiegészítő DLC, mint FH-nál a kincsestérkép vagy egyéb más, 1e-3e. forintért megvehető lenne a nyelv.
-
l.skywalker
Topikgazda
De nem áll össze. Ha ez pénz kérdése, akkor hogy van, hogy egy valag indie játékban van magyar nyelv, amire a pénzt úgy kalapozzák össze - míg egy AAA játékban nincs, ahol annyi pénz áll rendelkezésre, hogy lehet kapni még a játék címével ellátott kotont is?
És abban az AAA játékban, amelyikben van magyar nyelv ott több a pénz?
Szerintem ez igenis alaposság kérdése. Belövik a célpiacokat és a többit leszarják. Nem a pénz, hanem vagy az idő vagy azért, mert az adott csapat nem vesz figyelembe több régiót.
Amúgy a Halo-t még az én feleségem is ismeri, az Agymenők miatt
[ Szerkesztve ]
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
veterán
Szerintem anyagilag nem éri meg a fordítás. Egy játék feliratozása is több millió ft ha csak a szavak számát nézzük és nem vásárolják meg annyian itt Magyarországon, hogy akár csak a fordítás költségeit behozza. Lehet a nagyobb címeket igen, de akkor meg a haszon lenne kevesebb rajta a kiadónak. Annyira marginális a helyünk a világban ezen a téren, hogy szerintem a legtöbb játék esetén még csak gondolat szintjén sem merül fel a magyarítás a készítőknél. Ennyi erővel tehetnének bele albán, montenegrói vagy épp baszk nyelvű feliratot is. Egy halo esetében pont nem hiányolom a magyar feliratot, de azért vannak komoly történetközpontú játékok amikbe azért nem kezdtem bele mert csak egy középszintű 3-as érettségire futotta az angol tudásomból és nem sok értelmét látom pusztán az átvezetőként szolgáló akciók miatt kijátszani egy játékot ha a történetből csak részeket értek meg. Nálam kb a metro széria az a szint amit még teljesen értettem és élvezni tudtam angolul is. Én vettem meg már pusztán magyar feliratozás miatt játékokat (the witcher 3, cyberpunk) tehát egy vásárlót biztosan nyertek vele de nyilván ez nem lehet mérvadó. Örülnék nagyon ha legalább a nagyobb történetközpontú játékok magyar feliratot kapnának én szívesebben venném meg őket úgy akár megjelenés napján de ez hiú ábránd. Egyre kevesebb játék van magyar felirattal, mintha régebben többet adtak volna ki. Persze lehet mondani, hogy meg kell tanulni angolul de erre a magyar közoktatási rendszer alkalmatlan és amúgy is nagyon le vagyunk maradva ezen a területen. Azt viszont biztosra veszem, hogy akik rendszeresen savazzák azokat akik kicsit vagy egyáltalán nem tudnak angolul azok jelentős része is maximum egy doom vagy halo megértésére képes és a komolyabb, összetettebb játékoknál elvéreznek. Csak nem hangoztatják a fórumokon. Max elnyomkodják a szöveget, átvezetőket a következő akcióig, dokukat sose olvassák el, stb. Ennyire én is tudok angolul
-
l.skywalker
Topikgazda
'The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience' is coming soon - Unreal Engine
UE5 Mátrix techdemó tölthető Series gépekre is
-
Wesder
félisten
válasz l.skywalker #73240 üzenetére
Uhh, ha jön is egy openworld Matrix jàték akkor leteszem a hajam.
[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
consono
nagyúr
válasz l.skywalker #73240 üzenetére
És már csak 3 napot kell várni, hogy lássuk is?
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Döglött Róka
veterán
válasz l.skywalker #73235 üzenetére
Szerintem ha megnézik hányan játszanak itthon Halot akkor igen hamar elengedik. Anno belefutottam egy magyar közösségbe még 4-ben akik szintúgy véletlen találtak egymásra mert bekapcsolva maradt a mikrofon és anyáztak 10-15 fő volt.
Itthon nem érdekli az embereket. Németeknél franciáknál nagyon megy.
Ez pont olyan minthogy Mexikó pl Gears nagyhatalom.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
l.skywalker
Topikgazda
Nem mindegy azért, hogy mennyi a fordítandó szöveg - de én már láttam olyan indie játékot vagy AAA> játékot, amiben sok szöveg volt magyarosítva. Ráadásul van olyan is, amikor egy játék PC-n több idegen nyelvi támogatással jelenik meg, mint konzolon.
-
NoOne1976
őstag
válasz l.skywalker #73247 üzenetére
Tekintsünk el a fordítás minőségétől. Tény FH5 szempontjából se vagyunk hatalmas piac, mégis készült fordítás. Egyszerűen csak döntés kérdése, hogy foglalkoznak-e lokalizációval vagy sem. Vannak olyan kis címek, amik szintén kaptak magyar feliratot és kizárt hogy többen játszanak vele, mint egy Haloval. Mint, ahogy a Sony elődöntötte, minden ps exkluzív magyar feliratos. Kis túlzással szerintem a 343-nál több kávét isznak meg naponta az irodában, mint amennyibe került volna a lokalizáció. Ráadásul van, amit nem azért kell megtenni mert megéri, hanem azért, mert azzal épül a brand.
-
addikt
válasz l.skywalker #73247 üzenetére
Valószínű a költségek is teljesen mások, valamint más a fordítási folyamat is, de nyilván én is csak tippelni tudok. Illetve van ahol közösségi finanszírozással jön össze a fordítás.
Itt van amúgy egy érdekes cikk a témáról. Illetve jónak tűnik, de nem igazán vagyok otthon a témában, hogy ezt biztosra meg tudjam ítélni. Ahogy látom ebben a topikban más sem. 2018 -as cikk, azóta biztosan változott pár dolog. Leginkább az árak.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
l.skywalker
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- XBOX Series S / X HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- PlayStation 4/Slim/Pro konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül!!
- PS1 játékok eladóak,csere,beszámítás van
- Playstation 5 // firmware 5.00 // Umtx jailbreak // CFI-1116A // 3x volt be kapcsolva.
- Nintendo switch Oled Mario Red új 12 hónap szavatosság!
- Kao the Kangaroo Super Jump Edition PS4 játék eladó (magyar felirattal)
- Diablo 4 gyűjtői kiadásból led világítású gyertya eladó/Foxpost/Mpl az árban
- PS5 lemezes játékok eladó
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Canyne Malzeno Palamute Amiibo figura (Monster Hunter Series)
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Razewing Ratha Amiibo figura (Monster Hunter Series)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest