Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz l.skywalker #5284 üzenetére

    "De a jövőt az xCloud-ban és a Game Pass-ban látják egyértelműen"

    Maga sz MS nyilatkozott erről, hogy nem tekintenek úgy az xCloud-ra (tényleg ennek megkapjuk majd a nevét most 23-án?), mint a konzolok, játékvilág jövője, hanem csak mint egy kiegészítője. a GP meg csak akkor lesz életképes, ha tudja hozni a kívánt növekedési (új felhasználók, régiek megtartása) görbét.

    Ezt a fajta hozzáállás, hogy akkor most elviszik a játékokat egy 2 milliárd-os piacra (streaming piac mobilra potato PC-re, LG okoshűtőre, stb.), ez szerintem egy túl optimista felfogás. Ugyanis ezek a felhasználók többsége nem azért nem vett konzolt, gaming PC-t nem telt volna rá, hanem mert nekik megfelel a budin/értekezleten ülve az 5-10 perc Candy Crush.

    Eleve ha megnézzük a gaming piacot, főleg a PS korszak óta, azért konzolokból generációnként nem adtak el összesen olyan 150-200 milliónál többet

    5. gen: ~150 millió
    6. gen ~211 millió
    7. gen ~270 millió, de ugye itt benne van a 110 millió Wii is ami már hardverileg nem volt közvetlen vetélytársa a 360/PS3-nak
    8. gen ~jelenleg olyan 160-70 millióra becsülik a PS4+Xbox One+Wii U összesített eladást plusz ott van a 60 millió Switch ami megint külön utakon jár.

    De itt ugye kérdés, hogy mennyi az átfedés felhasználók tekintetében (főleg a Nintendot vs Sony vs MS tekintetében)

    “I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

Új hozzászólás Aktív témák