Hirdetés
Aktív témák
-
Thrawn
félisten
De csak mert felbosszantottál
A napokban heves Oblivionozás után megnéztem az Atitool hőmérséklet részlegét és a max hőfok (GPU) 104.9 Celsius volt (Átlag olyan 70-75 körül) Mindezt persze húzva érte el a kártya, úgyhogy komolyan el kell gondolkoznom egy VF700 vásárlásán. No nem gond lassan szülinapom lesz...
[Szerkesztve]Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
raskolnikoff
őstag
válasz ballington #1992 üzenetére
''Ez persze a többi Sapphire GTO-ra is igaz, de csak a GTO² -nél lehet bekapcsolni a szunnyadó pipe-okat. A sima, Fireblade és Ultimate kártyákon ez a művelet nem lehetséges!''
Ezt írják azon az oldalon.
Viszont itt vmi olyasmi van hogy a sima gto-t próbáljuk (a holland lap alapján és a ti segítségetekkel ) 16 pipe-ra nyomni.
A kártyám pontosan: Sapphire Radeon X800 GTO AGPA gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
raskolnikoff
őstag
Az Atitools alapján azt tudom mondani hogy:
- r430 mag csucsul a karin, egy rialto ''társaságában'' - ez így van, de mi az a rialto? Ilyet nem láttam az Atitoolsban...vagy csak vak vagyok
- 2 nanos ramok vannak rajta - ezt sem láttam
- 256 mb fedelzeti rammal - ami 256 bites - - tökéletesen igaz
- es mindenekelott a ''F'' betük stimmelnek lásd: [link] és ez is így van.
Namost az a fura hogy ha csak engem érdekel ennyire a dolog akkor lehet hogy valamit én félreértek vagy mindenkinek 16 pipe van a Sapphire Radeon X800 GTO AGP kártyáján
Szóval ha szerinted ez rendben van (miután rendeztük a nanos ramokat és azt a bizonyos rialto-t) akkor mekkora kockázata van annak hogy nem sikerül a bioscsere? És mi jöhet közbe ami nem várt esemény? És hogy lehet rontás vagy hiba esetén a régit visszacsikarni?
Dump bios, addig rendben, de látok-e abból valamit rontott bios után?
Más:
Everest azt írja ki hogy nincs aktiválva vagy engedélyezve vagy mi, az AGP. ??????
http://kepfeltoltes.hu/060721/agp_mivan_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
LPA gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
ballington
addikt
válasz raskolnikoff #2003 üzenetére
az AGP-vel nemtom mi a helyzet, de amit írtak az hülyeség. Vannak olyan sima GTO-k, amiken lehetett aktiválnia a 16 pipát. És azok is Sapphire-k. Asszem a dobozáról lehetett megállapítani meg hogy piros nyákos.
De az AGP más tészta.
#2003: a memória típusát láthatod, ha ránézel a memóriákra. Egy számsor van rajta, az utolsó számjegyek az érdekesek.
Ha ott 1.6 (vagy 16) van, akkor az 1.6-os, ha 2 (vagy20), akkor 2 ns-osak.
bios-ban van valami letiltva....azt nemtom hogy erre megoldás e, de van egy olyan beállítás, h primary vga (vagy mi): ezt AGP-re kell állítani
amúgy milyenalaplapod van? esetleg menj ennek a topikjában és kérdezz rá.
[Szerkesztve]Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
pajinka
tag
Sziasztok!
Próbálgatom az új kártyát- hát némelyik itteni eredményt elnézve ez az rv430 ténykeg antituning . A max ami atiToolsban kijött 459/562. Ezután stabilan ment 450/535 10 percig, és nem kúszott 65 fok felé, másnap viszont ugyanezzel a beállítással 1 perc múlva hibázott és 88 fokos lett. A konfigban annyi változozz, hogy kiszedtem a régi hálókártyámat, ami 2 hellyel a videókártya altt volt, és üresen tátongott a helye. Szobahőmérsékletben max 1-2 fok különbség mellett ez normális eltérés?
Amógy 3d mark 05 alapon 4879, húzva 55xx
[Szerkesztve]♫ Trying hard now, it's so hard now, getting strong now, won't be long now... B.É.R.CS.A.R.O-V.
-
pajinka
tag
válasz raskolnikoff #2004 üzenetére
Ugyanez volt a problémám (letiltott AGP) nekem az alaplapi driverek reinstallja oldotta meg a dolgot, addig hiába kapcsoltam be, a smartgart mindig letiltotta. Ecerestben nézd meg azt is, hogy nem aktív-e már alapból a16 pixelfutószalag?Nekem az volt , pedi kék nyákos a kártya.
A rialtoa gpu-val átellenes oldlon lévő (nálam rózsaszínes chip, valam átalakítóféle. Biztosan lesz aki szakszerűen elmagyarázza, de ha visszakeresel meg is találod: a PCI-E re gyártott kártyáknál teszi lehetővé, hogy AGP kerüljön rá.♫ Trying hard now, it's so hard now, getting strong now, won't be long now... B.É.R.CS.A.R.O-V.
-
raskolnikoff
őstag
válasz pajinka #2008 üzenetére
nem aktív a 16 különben nem is erőlködnék...
ha nekem piros nyákos akkor mi van? azon múlna?
namost ha nekem agp van akkor lehet rajta egyáltalán az a rialto, ha tényleg arra való amit mondtál?
''PCI-E re gyártott kártyáknál teszi lehetővé, hogy AGP kerüljön rá''A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
pajinka
tag
válasz raskolnikoff #2009 üzenetére
A piros nyákos éppen hogy jobb, azt mondják általában azoknál nagyobb az esély. Rialto meg biztos van rajta, annak köszönhetően lehet agp-s a kártya.
♫ Trying hard now, it's so hard now, getting strong now, won't be long now... B.É.R.CS.A.R.O-V.
-
Sirandrish
legenda
nah végre megvan az X850XT
tud valaki segiteni a tunningal kapcsolatban?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Exakt
aktív tag
válasz raskolnikoff #2009 üzenetére
Rialto (kepillusztrácio) [link]
szoval a az álltalam felsorolt kritérumok kozul mi maradt ami még ellenörzésre szorul? -
raskolnikoff
őstag
ojeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
azt hiszem semmi.
mindenki menjen a techpowerup fórumra, töltse le a zip-et és egy majmoknak is egyszerű cd-boot-tal
MEGLESZ A 16 PIPE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Meg is van!
Vissza is lehet csinálni a cdboot-tal...
A memokat sajnos nem sikerült ellenőrizni, ami leginkább a 20-asra hasonlított az több ki fekete egység volt 220as számmal
Éljen 16 pipe!
Na ezek után azt hiszem érdemes lenne módosítani az egész topicot meghatározó első hozzászólást ugyanis nem igaz amit ott írnak!
Aki nem hiszi járjon utána (nekem 2 nap volt gyenge angoltudással).
Hip-hip... és most irány a 3DMark 2005...
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
Exakt
aktív tag
válasz raskolnikoff #2013 üzenetére
elhiszem hogy orulsz, mi is orulunk veled, de mivel hogy nincs karacsony, ne diszisd letszi a hsz-eidet karacsonyfa modjara, van diszkretabb modja is az unneplesnek.
ami az elso hsz-t illeti az ugy van jol ahogy van, ha masok idejuket nem kimelve osszeszedik az infokat es megprobaljak osszefoglalni masok okulasara, akkor informalodj mielott kritizalod.
ha kovetted volna a topicot akkor tudnad hogy ez 90-95%-ban PCI-expresses GTO-krol szol...
az AGP-is GTO-k december kozepe vegen debutaltak, tehat kb 2 honappal kesobb mint a pcie-es. arrol nem is beszelve hogy olyan volt mint a feher hollo meg kulfoldon is, Mo-ra csak az utobbi 30-40 napba szalitottak eloszor....
ami a ramokat illeti tobb mint valoszinu hogy 2 nanosak lesznek, de ha meg sem, akkor jon a fekete leves, mert az 1.6 ramoknak masok az idozitesei, es azt nem biztos hogy toleralni fogja
[Szerkesztve] -
raskolnikoff
őstag
Egyáltalán nem mondtam hogy az illető munkája nem ér semmit, csupán szeretném felhívni az emberek figyelmét hogy azóta eltelt egy kis idő és vannak új technikák AGP változatoknak a pipe unlockjára (ha jól látom a topic nevében nincs benne hogy csak pci-e...).
Azt pedig látni lehet hogy mióta van AGP-s változat és 40ezerért (vagy még olcsóbban is manapság) lehet kapni, azóta nem kevés ember vett már ilyet és nem PCI-E-t.
Karácsonyt pedig bocsássátok meg nekem. Ennek ellenére akkor is ajánlom a mindenkori informálódást a témában máshol is.
[Szerkesztve]A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
Exakt
aktív tag
válasz raskolnikoff #2015 üzenetére
''......ugyanis nem igaz amit ott írnak!'' és a ''Egyáltalán nem mondtam hogy az illető munkája nem ér semmit'' egy csöppet ellentmondasos, nem?
''....szeretném felhívni az emberek figyelmét hogy azóta eltelt egy kis idő és vannak új technikák AGP változatoknak a pipe unlockjára''-----lennél olyan szives velünk is megosztani egy ''uj teknikat''? -
raskolnikoff
őstag
''A SIMA GTOK NEM MODDOLHATÓK!''-írta az első hozzászólásban várnarancs.
Mint általában aki idekerül én is az első hozzászólásból kezdtem el kártyám tuningolásának módszereit elsajátítani. Volt értelme elolvasni, de nem adtam fel a dolgot és utánajártam máshol is. A mondott helyen van egy topic, Sapphire X800 GTO Pipe Unlock a címe.
Az ugyanis nem igaz amit ott írnak megértéséhez egy picike örömöt kell elképzelni, ami most nekem van, de most nem szúrok be szmájlit mert egy hónapra eleget nyomtam nemsokkal ezelőtt...szóval nem kell halálosan vérkomolyan venni. Ennek ellenére a fenti állítást (és egyébként bármit) jogosnak érzek kritizálni és azt mondani hogy nem úgy van.
Viszont az illető ennek ellenére is sok új infóval látott el. Én viszont inkább több forrásból tájékozódom, mintsem inkább az első leírást amit meglátok, azonnal elfogadjak és tóraként tiszteljek.
Linket megtalálod lejjebb...
[Szerkesztve]A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
Vigneau
félisten
válasz raskolnikoff #2017 üzenetére
Az eddig olvasottak alapján a sima GTO-k nagyon kis hányada volt moddolható és azok is csak az első szériákból. Lásd Zetorg Connect3D-je. Persze, ezek egytől egyig PCIe-s VGA-k voltak. Hogy mi a helyzet AGP vonalon, majd meglátjuk.
[Szerkesztve]Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
-
Gaboman
nagyúr
válasz Vigneau #2020 üzenetére
Nekem annak idején a 6800 as karimon ami AGPs volt be lehetett kapcsolni a +4pipát.
Bár igazad lehet mert az X800Pro VIVOs karikat is lehetett mdolni XT-vé!
De hogy a GTOt lehet e azt nem tudom!Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
xlaci
senior tag
Stop.
Ha valaki azt írja hogy bizonyos része nem úgy van az 1. hsz-nek, akkor azzal miért mondaná azt hogy a munkájuk nem ér semmit???????????????
Neharagudj, de ha valami ellentmondásos akkor az a te logikád''valami nóném szar, pedig direkt nem a legolcsóbbat vettem hanem a 2. legolcsóbbat :)''
-
Exakt
aktív tag
Az a bizonyos resze is igaz, mert:
meg mindig nem esett le neki az hogy a pcie-esekrol van szo az elso hszben, es azokra eleg nagy %ban igaz! Es pcie-es es agp-is sima gto-k moddolhatosagban kulomboznek...
olvashatnal kicsit figyelmesebben
arrol nem is beszelve ha nem tudja mirol irnak akkor hogyan allapithatja meg az ott leirtak valosagtartalmat? -
-
raskolnikoff
őstag
fogadjunk hogy nem találsz benne még olyat sem, hogy ''pci''
elolvastam figyelmesen
március 18-án pedig már a Sapphire kártyák moddolhatók voltak. ha itthon nem máshol igen.
de ha ez jelenti a békét, visszavonom és mindenben egyetértek.
''Kivétel persze erősiti a szabályt, de erre senki ne épitsen!'' - írta várnarancs. Én úgy döntöttem hogy az adott helyen olvasottak alapján szeretném én is a kivételt erősíteni.
de tökmindegy hagyjuk a dolgot. (látom egy másik fórumon hova lyukadtak ki... )
a lényeg hogy a kivételt választóknak szerettem vola egy megoldást, vagy esetleg egy kis segítséget nyújtani.
Várnarancstól és Exacttól pedig ismételten bocsánat, bocsánat...
...de a sapphire akkor is moddolható
ez az én véleményem, nem a Tied, szóval a Te véleményed és Várnarancsé ugyanúgy életképes, mint azé az egyszeri emberé aki fogja a kariját és egy határozott hozdulattal feltolja a core potmétert 600-ra. Ha ő nem járt utána és nem olvasta el Várnarancs tényleg sok infót (nem tudom hogy hangsúlyozzam!!!) nyújtó irományát akkor miért ne lehetne joga megfogni és összeroppantani a kártyáját? Saját hibájából tanul, jobb mintha nem is látná mi van amikor gáz van.
Na ennyi.
-
raskolnikoff
őstag
Mielőtt félreértenéd: a véleményeteket nem leírni akartam, hanem csak arra akartam célozni, hogy mindenki véleménye életképes.
A moditól és akit zavart attól bocs de nem engedte módosítani a hozzászólásomat a szisztem.A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
tomika111
tag
sziasztok lenne egy kis problémám amit nem tudom hogy kell megoldani!
Házi aquamark3 versenyt tartanánk de az ati x800gto-n nem megy végig a teszt szépen megy és mikor eredményt kellene adni akkor kilép és hibaüzenetet küld
Mit lehet ezzel kezdeni???You'll never walk alone
-
tomika111
tag
válasz raskolnikoff #2029 üzenetére
De ugyanezt a progit használtuk nvidiával és azzal tökéletes volt 6600gt és 7600gs-el is
You'll never walk alone
-
tomika111
tag
válasz raskolnikoff #2031 üzenetére
már a 3. drivert próbálom és még mindig ugyanez 5.8, 6.3, 6.6
You'll never walk alone
-
tomika111
tag
válasz raskolnikoff #2033 üzenetére
köszi a segitséget de letöltöttem egy patch-et az aquamark03-hoz és jó lett
azért kösziYou'll never walk alone
-
Overlocker
veterán
Eladó a karim : [link]
-
Balázs_a_laz
aktív tag
Sziasztok! Meghirdettem a kártyám aproneten cserére./Sapphire Ati Radeon 9600 Pro Atlantis/,és írt egy srác,hogy x800 pro-ra cserélném-e.
Arra lennék kiváncsi ,hogy milyen kártya ez és,hogy körülbelül mennyit kéne rádobnom kp-ben.
Köszönöm -
Vigneau
félisten
válasz Balázs_a_laz #2036 üzenetére
Píha, jó kérdés. A 9600PRO 10-15K, az X800PRO 40K körüli, azt hiszem. Az X800PRO egy nagyon jó kis kártya. Ha VIVO-s, még van esély X800XT-vé alakításra is.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
válasz Overlocker #2035 üzenetére
Hát eljött ez az idő is, Over? Anno mit nem adtam volna egy ilyen kariért, emlékszel? De nem volt jó tuningpéldány az én GTO2-m. 9 nap után el is adtam. Ha ilyen lett volna, mint a tiéd, még most is meglenne, az tuti.
-
*black*
csendes tag
HI!
Most láttam h a Sapphire X800GTO csak 32000 és gondolkodoba estem. Viszont 1 másik topicban ajanlottak nekem 1 7600 GST mert h az X800GTO már elavult. Mind2 256Mb-os és mind2 32000. Sztetek meiket vegyem?
Kösz a segítséget elöre is!! -
-
Vigneau
félisten
válasz Balázs_a_laz #2042 üzenetére
Igazán nincs mit. És mire esett a választásod?
-
Vigneau
félisten
válasz Balázs_a_laz #2044 üzenetére
A 7300GT se lenne rossz választás. Nézz utána, ha van időd.
-
Exakt
aktív tag
örülök magamnak
[link] -
zsoleer
senior tag
HI!
tud vki 76000GST vs. X800GTO tesztet? V meg tudná mondani vki tapasztalatbol h melyik a gyorsabb?
Kösz mindenkinek!! -
Integra
titán
a 16 pipás x800 melyik mai kártyának felel meg képességekben?
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
Aktív témák
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest