Hirdetés
Aktív témák
-
várnarancs
addikt
Nah ezt akkor megnyittottam. Itt egy link az előző topicról: [link] Az 1. hsz folyamatosan moderálva lesz különféle érdekességekkel, ha kell valakinek valami akkor nagyon szívesen segítünk!!! Nyugodtan kérdezzetek! Ajánlom az előző totyik linkjeit amit ide is kirakok!
Új topic, Új kisösszefoglalás, ugy gondoltam az archivumban leirt információkat összegezve irok egy összefoglalást, elég sokatok tapasztalatait felhasználva.
X800gto
GPU terén a his csak r480-at forgalmaz (ezt garantálja is a honlapján), connect 3d esetében nagy valószinüséggel r423, mig sapphire esetében r430 és r480 (főleg utóbbi) található meg. Ezeknek a tuningolhatósága nagyrészt szerencse kérdése.
Ramok terén kicsit más a helyzet: általában a 2.0ns-os verzió található meg a karikon, szerencsések kifoghatnak 1.6-ost. ezeknek húzhatósága is merőben változó, de az eddigi his kártyákon mindegyik 620, vagy afölött ment (640 fölött nem ment még senkinek, ha jól láttam), ami elég jó eredmény. (a gpu és a ram összefoglalásért köszönet EQmontoyának)
Hütések: A gyári hütések relativan, jók cserélni csak tuningra érdemes,
Illetve a sapphire fireblade néven kihozott egy speciális szériát, amelyen jobb hütő van mint az alap gtokon, ám nem éri meg a felárat és iszonyuan hangos.( ’’Viszont ez a gyári hűtés valami katasztrofális. Nem tudom elképzelni, hogy ezt valaki huzamosabb ideig bírja türelemmel hallgatni. Hát egy porszívó Qtyaf@sza ehhez képest.’’- by Wolfsk)
Ha lecseréled a hütést azt ezekre érdemes:
Zalman vf700: kellemesen hűt és kis helyen elfér, mellette még a chip passzív hűtése sem okozhat gondot. Memóriák hütéséről kis ’’sünik’’gondoskodnak, ezeket valamilyen pasztával ragaszthatjuk a memek mindkét oldalára.
Vagy
Az ac ati silencer 5 is ugyanolyan hatásfokkal hűti a vga chipjét, mint a Zalman, de körülötte - a zártsága miatt - nagyobb a levegő hőmérséklete. A Silencer 5 rev 2-ben a ramokra is van takarólemez. Ezen felül rálóg teljesen az alaplap chipjére, ekkor a passzív hűtésről le kell mondanod. Cserébe a proci hőmérséklete 2-3'C-ot is csökken, mivel nem keringeti a meleg levegőt - mint a Zalman -, hanem kivezeti a házon kívülre.(A hütők véleményezéséért köszönet Vigneaunak)
Melegedés: a kártya nem túl melegedős fajta, jó szellőzésü házban maximális tuning esetén gyári hütővel is 75 fok alatt tartható. Amit viszont megfigyeltem: 500/600on használva a kártyám 65 fok fölé nem ment, ugyanakkor 520/620-as órajel esetén kicsivel átlépte a 70 fokot. Ebből arra lehet következtetni, hogy a tuning vége felé drasztikusan elkezd melegedni a kártya, tehát ez passziv hütés esetén nem biztos, hogy ajánlott.(köszönet ismét EQmontoyának)
Moddolhatóság
A SIMA GTOK NEM MODDOLHATÓK!
Kivétel persze erősiti a szabályt, de erre senki ne épitsen!
A connect3d kártyái közül az első szériás gtok igen jó eséllyel voltak moddolhatók, de sapphire kártyát is sikerült már moddolni, ez azonban lutri, emiatt senki se vegyen mezei gtot!
X800GTO2-hivatalosan gto négyzet
A gto2 a sapphire speciális kiadása, melynek lényege, hogy garantálja a moddolhatóságot, azaz a kártyákon mind a 16 futószalag müködőképes.
GPU
A gto2es kártyákon kétféle gpu ketyeghet, r480, azaz az x850esek magja, vagy pedig r430, azaz az x800xl magja.
Ezek közül értelemszerüen az első a jobb, ugyanis minkettő moddolható 16 pipásra, csak a megfelelő biost kell megtalálni, azonban tuningpotenciálban jelentős különbségek lehetnek.
Az r480as többnyire az 500mhzt is birja, míg az r430 az esetek tübbségében 450 körül meghal.
Ram
A GTO2 kártyákon kétféle ram található, 1.6 és 2.0 ns.-es.
Előbbi valószinüleg jobban tuningolható, azonban igencsak szerencse kérdése, ahogy a sima gtoknál is igy volt.
Hütés
Ugyanazt tudjuk elmondani, mint a sima GTO esetében, az alap hütés kielégitő, bár kissé hangos, cserélni zalman vf700ra vagy AC ati silencerre érdemes.
Amire jó figyelni
A kártyának több kiadása is volt, ezekben a ramok és gpuk illetve piros és kékszinü NYÁKok
Szinte összes lehetséges verziója megfordult már,
De ha jól tudom a kék NYÁKos gto2k minden esetben r430as magra és 2.0nses ramra épülnek, míg a piros NYÁKosok közül nagyon sok variáció lehetséges.
Az álló dobozos, dual DVI-s VIVO-s kártyákat, melyek piros NYÁKra épültek, moddolni sem kellett, ám ezekből egyre kevesebb van.
Az utolsó bekezdés tartalmában nem vagyok 100%osan biztos, igy kérem nálam tájékozottabb kollégáimat(ha szabad igy fogalmaznom), javitsák ki ha tévedtem valahol.
A hsz ezt a részét Rauschie írta. Köszönet Neki!
X800 GTO and GTO² to X850 XT Mod: [link]
Első példány: ami még moddolható
X800GTO2: A sapphire Technology úgy döntött az x800gto kártyák megjelenésekor,
hogy kiad egy hibrid kártyát, ami x800gto és x850xtpe közé sorolható, ez lett a gto2.
Alapórajeleit: 400/980Mhz -el látta el, és aktiválta bennük 16pipe-t.
A kártya magja R480 volt a gyártás első fázisában, tehát teljesértékű x850xt(pe). Később rájött a gyártó, hogy túl jó kártyákat gyárt, és elkezdte kiadni R430 maggal a kártyáit(talán költségcsökkentés céljából), amivel az X800XL is rendelkezik, ebből adódóan az órajelek feltornászása csökkent. Aztán kijött, a dual-dvi-s, vivo-s gto2, amin x800xl bios volt, de mégis R480-as mag volt rajta (a legtöbben), itt gyárilag működött a 16pipe. Még bios frissítésére se volt szükség! Ezek a kártyák mind piros alapon(nyákon)készültek.
A legfrisebb verziók kék nyákosak, nem ViVo-sak, R430-as maggal szerelik és egyre kevésbé tuningolhatóak, vagy butított 12pipe-s R480-al szerelik őket, ezeknél még van esélyünk a 16pipera és a magasabb órajelre. Mindegyik GTO2 256MB Samsung 1,6ns/2ns-s Gddr3 rammal rendelkezik 256biten. A kártya gyári hűtése megfelelő, bár 100%-on elég hangos, bár erre is van megoldás,ugyanis szabályozható a ventije. A kártya hőmérséklete idle: 38fok, terhelve 66fok teljes ventilátor fordulat mellett. Alap 3dmark05 12pipe-al: 46-4700, 16-al: 51-5200pont. Tuningolt eredmények pedig a ph-s listán. A kártya ára 50k körül.
A hsz-nek ezt a részét Overlocker csinálta. Köszönet Neki!
X800 GTO and GTO² to X850 XT Mod: [link]
Gyártó oldala: [link]
Mod oldal: [link]
Sapphire x800GTO2 cikk,leírás: [link]
X800GTO(2) voltmod,ha szükséges: [link]
softmod: [link]
VárnarancsVárnarancs= Háborús DéliGyümölcs
-
Loretto
veterán
válasz várnarancs #1 üzenetére
Legalább a #1-ben gépelj rendesen Kicsit tagoltam, és javítottam a hibákat.
Zetorg tudsz majd updatelni?Soirée...
-
zetorg
senior tag
most názem, hogy valami nem jó a nyitó hsz-ban...
X800GTO(2) mod,ha szükséges: [link]
X800 voltmod,saját felelősségre: [link]
mindkét link ugyan az -
Shodan
addikt
Itt a helyes link [link] X800 GTO and GTO² to X850 XT Mod
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
Overlocker
veterán
1rev. privi ment! Máshogy lett a tagolás, a közepét majd húzd össze!
[Szerkesztve] -
ocsi19
senior tag
valaki segítsen moddolni egy Sapphire X800GTO Ultimate Edition-t pls, még nem csináltam ilyet, de a kód vagy mi megegyezik
0xFFFFFFFF
0xFFFFFF9F -
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Esetleg az archívumhoz is be lehetne rakni egy linket első hsz.-ba.
<< Heimdal >>
-
Shodan
addikt
Vagy atiwinflash [link] ez elég egyszerű, bár még nem használtam.
Ha nem indul a gép akkor a lementett eredeti biost, mert ugye LE KELL menteni az eredeti biost, akkor kislemezről vissza flasheled flashromal, csak akkor ugye nem lesz kép ezért ajánlot egy batot csinálni autoexecbe betenni.www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
ocsi19
senior tag
mindenhol azt olvasom hogy sapphire X800GTO2 moddolható, ettől függetlenül ha a fenntebb említett kódok egyeznek akkor az enyém is esélyes a moddolásra?
-
ocsi19
senior tag
valaki help me pls, sürge, thx
mármint abban hogy a sapphire X800GTO Ultimate moddolható e, mert eddig mindenhol csak a GTO2-t írták
[Szerkesztve] -
mortalwombat
tag
No, én is segítségre szorulnék A kártya Sapphire gto2 kék nyák, 430-as mag, álló doboz, 1 dvi.
Letöltöttem a szamitogep.hu-n lévő cikkben szerplő fájlokat, meg mindent. Tegnap szépen nekiláttam a +4 pipa előhozásának. Megcsináltam a boot flopyt, odamásoltam a flashrom progit, meg az új biost-átnevezve newbios.bin-é, de ezt a hibaüzenetet kaptam:
SSID does not mach with BIOS file ''newbios.bin'' SSID
Meg ezt is írta: BIOS device ID=0X5D4F
ASIC device ID=0X554F
Existing SSID= 0X1600
New SSID=0X0302
Kiirta, hogy a -f parancsal erőltethetem a flashelést, ekkor így írtam abe a parancsot:falshrom -p 0 newbios.bin -f de ekkor sem csinált semmit, úgyanígy kiirta, hogy az -f parancsal erőlthetetm. Ekkor feladatm a próbálkozást.
MIt csinálok rosszúl? Vagy talán az abaj, hogy az új bios a 480-as magra készült, nekem meg 430-as van, és ezért nem stimmelnek az ID-k? Vagy elgépelek valamit?
A segítséget előre is köszi! -
mortalwombat
tag
válasz mortalwombat #18 üzenetére
Jah, és a GameStarról letölthető 3D Mark2005-ön (semmihez nem nyúlva) 4470 pontot csinál a gép. Ez kb mennyire gyenge?
-
rauschie
senior tag
sztem keritened kéne valahonnan 1 x800xl biost...
-
rauschie
senior tag
válasz mortalwombat #22 üzenetére
őszintén szólva nemhogy nem moddoltam, de mégycsak nem is huztam semmid eleddig, azonban erre igencsak kevés moddolható gto ultimate járt, ha vol 1általán....
próbáld meg, ha nem hát nem, vesztenivalód meg nincsen... -
(Kolombusz)
veterán
válasz várnarancs #26 üzenetére
nehéz ám a jobb klikk hivatkozás másolása opció megtalálása.
Vagy internet explorer esetében a jobb klikk tulajdonságok . -
Overlocker
veterán
atiflash -p -f 0 biosnev.bin Így próbáld
-
várnarancs
addikt
-
Loretto
veterán
Ehhh...
X800 GTO and GTO² to X850 XT Mod: http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/127 ill. a mod oldal egy és ugyanaz, miért van kétszer?Soirée...
-
salieri.
őstag
nem kötözkodni akarok de az 1 hsz ben kimaradt a 128 megas DDR1 2,8 nanos rammal szerelt Sapphire X 800 gto
-
salieri.
őstag
szerintetek egy x800(RV430) gto erdemes venni ddr1 128 rammal vagy 6600 gt ? melyik a gyorsabb vajon ?
-
mortalwombat
tag
válasz Overlocker #28 üzenetére
Köszi, de asszem próbáltam így is. A techpowerup oldalán írtak szerint nem atiflash-t írtam, hanem flashromot.
Őszintén szólva, utólag nagyon úgy tűnik, inkább Tőled kelett volna vennem a kártyát...mindegy, tanulság.
[Szerkesztve] -
ocsi19
senior tag
Sikerült a moddolás
16pipe hasít -
ocsi19
senior tag
válasz mortalwombat #36 üzenetére
nekem Sapphire X800GTO Ultimate Edition 256 MB (mag R480)-as van
-
Victoriuss
tag
Kijött a Godfather! Na, megfingatjuk a kis gtot vele!
http://www.konzolcenter.hu
-
ocsi19
senior tag
válasz várnarancs #39 üzenetére
ha nem moddolható akkor kevesebbet ér
-
Overlocker
veterán
válasz mortalwombat #34 üzenetére
Sajnos már énsem tudok dual-dvi-s,kifogytak..
-
Sh@dowMAN007
tag
válasz Overlocker #42 üzenetére
Itt asszem még van GTO2, amit moddolni sem kell.
Legalábbis pénteken még volt.
Ugye''gbela''?
[link] -
djbalee
csendes tag
amit mondtál mortalwombat hogy nem megy csak 12 futószallag ----ez nagy problem ...
említetted még hogy kék --- ez mégnagyobb
nekem is x800 gto2 van és tom hogy mit kell tudnia.
az egyik ismerősöm is rendelt egyet és ő is egy kék egyedet kapott 12 futószallaggal és nem lehetett rajta semmiféle képpen segíteni.
egy szó mint száz téged átbasztak azzal a kártyával mennyél vissza reklamálni
mert nem azt a kártyát kaptad meg amire számítottál....
ez tudtam nyujtani
3d mark 05-be 550/500 ra húzva minimum 5200-5500-at fogsz kapniMake love, not Warcraft
-
djbalee
csendes tag
amit mondtál mortalwombat hogy nem megy csak 12 futószallag ----ez nagy problem ...
említetted még hogy kék --- ez mégnagyobb
nekem is x800 gto2 van és tom hogy mit kell tudnia.
az egyik ismerősöm is rendelt egyet és ő is egy kék egyedet kapott 12 futószallaggal és nem lehetett rajta semmiféle képpen segíteni.
egy szó mint száz téged átbasztak azzal a kártyával mennyél vissza reklamálni
mert nem azt a kártyát kaptad meg amire számítottál....
ez tudtam nyujtani
3d mark 05-be 550/500 ra húzva minimum 5200-5500-at fogsz kapniMake love, not Warcraft
-
Shodan
addikt
Az még kimaradt hogy a piros nyákosból is létezik tápcsati nélküli verzió 430 maggal.
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
Aktív témák
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest