Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz MATEO6600 #59147 üzenetére
- A telnet-E027F szomszédé ?
- Tehetsz próbát az 1-es, 6-os csatornákkal.
- Az InSSIDer Lite változata egy regisztráció után mutatja az egyes csatornákon a forgalmat.
Szomszédok kisebb forgalma kevésbé zavar még akkor is, ha nagy a térerő.A -50dBm olyan, hogy akár a Te lakásodban is lehetne.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
félisten
válasz MasterMark #59152 üzenetére
Átgondoltam. Igazad van!
Elnézést kérek MATEO-tól.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
ArthurShelby
addikt
válasz fojtviki #59140 üzenetére
Ez a sony androidos (csúcs) tv-knél is probléma, hogy csak 100-as lan kártya van bennük (a 4k azon meg nem megy át/kevés).
A lényeg, hogy a chipset és az android bírják egymást, mert ez a legszűkebb keresztmetszet. Én még csak 100as átalakítót láttam androidra, esetleg egy usb3.0 usb hub gigabites csatlakozóval nagyobb eséllyel működik (de ott is lehet, hogy lekorlátozódik 100-ra). Anno én egy ugreen usb3togigbaitethernet átalakítót próbáltam: működött linuxon, windwows-on, de az android tv-be dugva nem.
Szóval próbálkozhatsz, de elég nagy lutri...Azt szokták még javasolni, hogy vegyél egy média boxot (kb 20ezer ft), amin gigabites a csatlakozó, hiszen a tv-nek a beépített lejátszója/rendszere általában nem az igazi, hdmi arc-on keresztül elvileg egész kényelmes.
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
őstag
válasz ArthurShelby #59155 üzenetére
Koszonom szepen a valaszt. Igazabol megrendeltem az usb-lan adaptert amit linkeltem. Kiprobalom, ha nem mukodik, akkor legrosszabb esetben visszakuldom Az a furcsa, hogy wifi-n sincs jo sebesseg 5Ghz-n sem
-
MATEO6600
őstag
- Igen, a telnet-E027F a szomszédé. Vékonyak a falak btw.
- Kipróbáltam őket, sajnos ezek még lassabbak, 15-20 mbitet produkáltak, így visszatértem a 11-es csatornára.
- Van egy tippem, hogy a probléma a laptopom konfigurációjában lesz valahol. 3 különböző ország lakhelyén mind megvolt ez a probléma, nem hiszem hogy a router beállításainál kéne matatnunk, de ez csak az én tippem.
- Melyik tabot kéne szemléltetnem? Forgalmat nem látok: -
MATEO6600
őstag
válasz MasterMark #59158 üzenetére
Nem is 250 mbit a célom, hanem a valamikor stabilan elért 80.
Többi kérdésedre nem tudom választ. -
MasterMark
titán
válasz MATEO6600 #59160 üzenetére
144-es linksebességnél szinte a maximum a 80, és akkor nincs zavarás, vagy forgalmazás ugyanazon a csatornán mint a tied.
Ha van akkor ez nem lesz meg. És nálad mindenhol van, szóval akkor fogsz tudni csak ennyit mérni ha épp senki nem zavar.
Az a 80 nem lehetett stabil azelőtt se, vagy azóta még több új wifi van zavarásban ezért már nem lesz meg, és ez nem rajtad vagy a beállítosokon múlik hanem a környezeteden. Ezzel nem tudsz mit csinálni.
Használj 5 GHz-et, és AC-t.
Switch Tax
-
MATEO6600
őstag
válasz MasterMark #59161 üzenetére
Értem, tehát fogadjam el.
Azért használok 2.4 Ghz-et, mert az eszköz (régi notebook) wifi modulja ezt tudja.
5 Ghz-en nincs problémám más eszközzel. -
MATEO6600
őstag
válasz MasterMark #59163 üzenetére
Egy kis beépíthetős wifi modulról beszélünk, igaz?
Például: -
MasterMark
titán
válasz MATEO6600 #59164 üzenetére
Amit beraktál kép nem tudom milyen és mihez való.
Általában vagy NGFF M.2 kell vagy mPCIe általánosan egy laptopba. De nem mind fogad el más gyártót mint ami van neki, van amelyik whitelistes, van amelyik csak jó firmwarrel fogadja el stb. Laptop függő. Lehet nem tudod cserélni, akkor egy külső USB-s a megoldás.
Switch Tax
-
mezis
félisten
válasz MATEO6600 #59157 üzenetére
- Channels. Bár ha próbáltad az 1-es, 6-ost akkor már nem fontos.
- Egyes laposokon a gyári "gyorsítás" uninstallja csodát tud művelni a WiFi sebesség vonatkozásában.
- Néha a Win frissítése is tud rontani a WiFi-n. Driver eltávolítás/újratöltés nem szokott ártani.
- Próba egy Live Linux-al. Nem nehéz. Kell hozzá egy 8GB-os PEN vagy 4GB DVD.
mezis
-
MATEO6600
őstag
válasz MasterMark #59165 üzenetére
-
imbatottika
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Ubiquiti UniFi UAP-AC-PRO-t. Állítólag papíron 122 méter a hatósugara, de úgy veszem észre, hogy nálam 20 méterrel arrébb megszakad a wi-fi. Egy asus routerre van rákötve. A képen kékkel jelöltem az ap helyét viszont a piros jelölésnél már nincs wi-fi. Ha esetleg felrakom a padlásra az ap-t jobb lesz-e? Könnyűszerkezetes ház 25-30 cm falvastagság 10 cm hőszigetelés, felül gipszkarton. Remélem sikerült elmagyaráznom a problémám.
[ Szerkesztve ]
imbatottika level 80 human warlock @ Arathor
-
Doky586
nagyúr
válasz imbatottika #59171 üzenetére
Esetleg megoszthatnád a képet, ha már hivatkozol rá...
-
MasterMark
titán
válasz imbatottika #59171 üzenetére
Annyi méter az ideális távolság, zavarás és elnyelés nélkül.
Plusz ez a dolog is kettőn áll, a kliensnek is vissza kell tudnia küldeni a jelet.
Switch Tax
-
imbatottika
csendes tag
Sorry a kép lemaradt. Igazából annyira értek hozzá mint a feleségem a focihoz. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
imbatottika
csendes tag
válasz MasterMark #59173 üzenetére
De ennyit a mezei asus roueterem is tud..
-
MasterMark
titán
válasz imbatottika #59175 üzenetére
5 GHz vagy 2,4 GHz?
Milyen eszköz a másik? Hogy van beállítva az AP? Hogy van elhelyezve? (Leddel lefele vízszintesen jobb szélességgre a hatótáv. Mondjuk ilyen közel bárhogy jó kéne legyen. Inkább valami beállítás lehet a gond.)
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
imbatottika
csendes tag
válasz MasterMark #59176 üzenetére
Elvileg kombinálva van a 2,4Ghz és az 5Ghz. A beállításhoz sajnos nem értek mint mondtam. Nem gondoltam volna, hogy ez ennyire bonyolult.
-
Doky586
nagyúr
válasz imbatottika #59175 üzenetére
Én inkább a kábelezést javaslom.
A piros pöttyös szobába pedig egy gigás switch-et és ez az AP jól fog mutatni és minden jól működik (asztali pc és telefonok tabletek is). -
MasterMark
titán
válasz imbatottika #59177 üzenetére
Oké hogy egyszerre megy, de a kliensed csak az egyikhez kapcsolódik. De én már azt se értem mi van.
Az egész wifi nagyon bonyolult egyébként, nem sokan értenek hozzá ténylegesen.
Switch Tax
-
imbatottika
csendes tag
válasz Doky586 #59178 üzenetére
Az egész ház be van kábelezve, igazából az udvar a lényeg mivel van egy Eufy 2K-s kapucsengőm amit csak wi-fivel tudnék megoldani meg az udvaron egy wi-fis öntözőrendszer. Plusz van még egy 3 kamerás Hikvision rendszerem a ház körül mondjuk az mind kábeles. A kapucsengő zöld jellel. Odáig kellene lőni a wifi-t . [kép]
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz imbatottika #59180 üzenetére
Ha be van kábelezve akkor miért nem a piros pöttyhöz vagy még inkább a zöld pöttyhöz (csengő) legközelebbi részre teszed az AP-t? Melyik az udvar?
-
Doky586
nagyúr
válasz imbatottika #59180 üzenetére
Ok, a lényegi info mindig utoljára jön.
Akkor inkább a felső piros pötty közelébe szereld szerintem. [kép]
De a kertel így is lehetnek gondok. -
Tempes
tag
Sziasztok. Asus ac68p router beállításában kérnék segítséget teljesen kezdő szinten.
A hiba a következő. Eddig a szolgaltato (volt UPC) routeret használtam ami egyben modem is, de mivel ezen nem volt usb váltanék sajátra. A modemet bridge modba tettem. A routert csatlakoztattam, azonban valamiért közvetlen mellette is csak kb az eddigi 400 Mbps wi-fi helyett 5GHz 180 Mbps míg 2,4Ghz 80 Mbps sebességű. Vezetéken jönn a közel 500 szóval az oké. Mi lehet a gond ? -
mezis
félisten
válasz Tempes #59183 üzenetére
- Frekvenciák azonosak a UPC WiFi-jével ? UPC WiFi-n lekapcsoltad a WiFi-ket ?
- Szomszédok frekvenciái (csatornái) ?
- Maradjon meg a UPC router üzemmódban, az Asusodat meg butítsd le AP-nek. Illetve megteszi ő azt magától is...
mezis
-
etejedu
őstag
Helló!
Telekom 60/15 netsebesség iptv.
Mivel elegem lett a kábelekből, mindent wifivel oldottam meg(iptv, smart tv, stb...), kivéve a PC-t.
Illetve az iptv-t egy TP-link range extenderrel 300Mbps -ez is lehet szűk keresztmetszet-. Nos a mobilok még elég jól használhatóak voltak netezni, de a laptopon már durván szaggatott a wifi illetve az iptv is meg-megakadt néha, vagy rosszabb esetbe be is állt a kép (bár ez inkább az esti órákban volt jellemző amikor senki nem netezett már a lakásban.) Visszaváltottam kábelre a tv-t az iptv-t is. De most meg a gépemen magas a pingem. Van valami beállítás a routerben szoftveresen, hogy a pc LANja legyen az elsődleges?[ Szerkesztve ]
-
etejedu
őstag
válasz MasterMark #59192 üzenetére
Biztos nem az iptv az oka? Nem arra optimalizál a szolgáltató? Most néztem, csak játék közben magas. Soha nem volt probléma ezzel az adott szerveren.
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
Tiszteletem!
Ilyen problémán lenne (játék közben tapasztalok mikro laggokat). 3 hete minden rendben működött, most cseréltem alaplapot, és így intel 1 gigabites vezérlő helyett 2,5 gb-es realtek lett. A driverét frissítettem, 2020. szeptember végi.
Kasperskyt használok, de fotó ideje alatt le volt állítva, ahogy az asus router és a windows tűzfala is.
Valamit ötlet esetleg? Mindenhol új, sérülésmentes CAT6 UTP kábel van. A routerem pedig egy ilyen, a legfrissebb firmware-rel. 80gb-os Intellihome szolgáltató alatt vagyok Óbudán.
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
SP4C3
veterán
válasz Eugene Roe #59194 üzenetére
Gyanítom, hogy wifin játszasz.
Változtass wifi jelszavat és csak a laptopod csatlakoztasd fel, teszteld.Cat3-at is rakhatsz, akkor is a wifi lesz a leggyengébb láncszem.
3 dolog jut eszembe, hogy mi okozhatja:
1.) kismillió eszköz lóg még a routered wifijén és lehúzza a rádiót.
2.) kismillió eszköz megy a közelben 2.4GHz-en. Bluetooth például kinyírja a wifit, tehát ha bt fülesed van, egered, billencsed, hangszóród, akkor előbb azokat kellene a méltó helyükre tenni:
3.) döglődik a routered.-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Eugene Roe
őstag
Sajnos nem, kábelen megy.
Egy Xiaomi légtisztító van csak a neten.
dupla nat/wan esetleg?
Próbáltam router nélkül közvetlenül gépbe dugva is, úgy szinte minden rendben, kivéve a budapesti ISP szolgáltatót, az osr1-bix.inth.hu-t az ugyanolyan szar.
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
SP4C3
veterán
válasz Eugene Roe #59197 üzenetére
Hm, tehát itt valami szolgáltató felőli gond lehet, báris úgy néz ki. Direkt a gépbe dugva, tehát router-t mos küszöböljük ki, csinálj egy mérést Graphical Ping.
pingeld az 1.1.1.1-et 100ms-os intervallummal. Ha így is vesznek a csomagok, akkor ott biza szolgáltató felőli gond lesz.
Szolgáltatód oldala elég kisze-kusza és összevissza árulnak mindent.
Milyen technológiát használ pont nálad a szolgáltató? WiFi-n kapod? UTP? DOCSIS? VDSL? FTTH?Ajjajj, CGNAT mögött vagy és a szolgáltatói router egy mikrotik, mely a default winbox portot használja, ez már semmi jóra nem utal.
Mármint az jó, hogy mikrotik, csak az nem jó, hogy CGNAT (bár annak sem kellene gondot jelentenie) csak az utóbbi... Semmi féle portscan védelem, gondolom a tűzfalszabályok is kimerülnek egy drop all bejegyzéssel, vagy még annyi sincs.
Megbombáztam pingekkel, itt az eredmény:[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Eugene Roe
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Derail Valley
- alza vélemények - tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Horgász topik
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest