Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
undercover
őstag
válasz MasterMark #59650 üzenetére
De miért 433 a linksebbeség? Azon hogyan tudok javítani? Kábelen 900-as a net, TP-Link Archer AX50-es routeren nem kevés az a 300-as wifi sebbeség úgy, hogy nincs zavaró tényező ahogy fentébb írtam.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
MasterMark
titán
válasz undercover #59651 üzenetére
Most írtam le, ha annyit tud a kliensed, akkor nem lesz annál több, mivel annyit tud. Milyen kliensről van szó egyébként?
Switch Tax
-
undercover
őstag
válasz MasterMark #59652 üzenetére
Nem vagyok tapasztalt a témában szóval lehet hülyeséget beszélek.
Mit jelent a kliens? A T-Home router? Az egy Kaon CG3000.
-
MasterMark
titán
válasz undercover #59653 üzenetére
A kliens az eszköz amivel csatlakozol a wifihez. Pl, a telefon, a laptop satöbbi. Ha az csak 433-at tud, akkor annyit tud, annál gyorsabb nem lesz, hiába van akármilyen wifi routered.
Switch Tax
-
undercover
őstag
válasz MasterMark #59654 üzenetére
A laptop nem tud csak 433-at, de van egy Xiaomi Mi9T telefon annak többet kéne tudnia, de ahogyan a képen látszik ott is 433 lockolja, de van egy új konzolom amiben már gigás wifi kártya kell, hogy legyen és az se tud csak 300-at. Szóóóval mi folyik itt a kérdés
-
viktorhu
veterán
válasz undercover #59655 üzenetére
Akkor a routeren a sávszélesség-beállítás?
-
mrbarbrady
tag
Tegnap üzemeltem be egy Archer AX10-et, és smart connect-re állítottam. Így viszont csak a saját telómat (amivel regisztráltam a Tp-Link-re, A7 2018) ismeri fel 5ghz-esnek, a t450-es laptopot, és a redmi note 9-et csak 2,4-esnek. Ez mitől lehet? Köszi
-
hegizoli
újonc
Üdv.Mindenkinek ! Segítséget kérnék szépen tőletek. Most cseréltek nálam bekötési kábelt optikaira,illetve rutert hozzá. A probléma az,hogy az Acer laptopon Win.10-el nem jön a Wifi csak 20 Mbit/s -el a telókon pedig 130-al. A laptopon adatkábellel szintén jön 130 Mbit/s. A ruter mindkét értékkel működik 2,4 ill. 5 Ghz-en. beállítottuk 5 Ghz-re. Mit nem veszünk észre , mi lehet a probi. Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
Horijózsi
csendes újonc
Üdv Fórumozók!
Két kérdésben kérem a segítségeteket.
1. Synology DS220j típusú NAS-om eldobálja a kapcsolatot a hálózattal (WiFi-vel csatlakozom). Fix IP cím van beállítva (köszönet Borisz76) mégis amikor a laptopom elmegy aludni és utána felébresztve "nincs kapcsolat a szerverrel" hibaüzenet jön.
2. WiFi-n csatlakozom az otthoni hálózatra. A NAS-ról a filmek lejátszása nagyon akadozik. Kipróbáltam néhány lejátszót (VLC, MPC-HC) és a Video Stationt is. A jelenség minden videó formátumnál jelentkezik, függetlenül a felbontástól.
Végignéztem a beállításokat, de nincs ötletem a fenti hibák kijavítására.[ Szerkesztve ]
-
Horijózsi
csendes újonc
-
Mc'
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit off lesz, de nem találtam jobb topicot, sorry.
Asztali gépről szeretnék audiót átvinni egyszerre két bluetooth-os fülhallgatóra.
Hogy oldható meg a dolog? Bluetooth 5.0-ás adapter?Köszönöm, ha válaszoltok.
-
Mc'
csendes tag
válasz MasterMark #59668 üzenetére
BT 4.0 adapterrel nem ment, de az már leesett hogy nem is tud 2 eszközre jelet küldeni egyszerre, BT5.0 adapter kézenfekvő lenne, mert elvileg képes rá, de vajon működni is fog-e?
(mert pl mi 9t telefon se tud kezelni 2db bt fülest, pedig annak is tudnia kellene)
[ Szerkesztve ]
-
Mc'
csendes tag
válasz MasterMark #59670 üzenetére
Az asztali gépről szeretnénk ketten bt fülessel filmet nézni. Egyszerre csak egy pár fülest tudott csatlakoztatni. Ez lenne a megoldandó problémám.
(van bt4.0 adapterem, meg nyilván a 2 pár bt5.0 füles)[ Szerkesztve ]
-
Mc'
csendes tag
válasz MasterMark #59672 üzenetére
Köszi a tippet, a BW-BR4 már nem kapható, de a BW-BR1 Pro is képes rá, bár picit drágállom, jó lenne, ha bt 5.0 adapter is elég lenne.
-
krealon
veterán
válasz mrbarbrady #59657 üzenetére
"Tegnap üzemeltem be egy Archer AX10-et, és smart connect-re állítottam. Így viszont csak a saját telómat (amivel regisztráltam a Tp-Link-re, A7 2018) ismeri fel 5ghz-esnek, a t450-es laptopot, és a redmi note 9-et csak 2,4-esnek. Ez mitől lehet?"
WPA2 / AES vagy jobb kodolast kell megkovetelni. Az Auto beallitas nem megfelelo esetedben.
-
krealon
veterán
válasz mrbarbrady #59675 üzenetére
Csak hogy vilagos legyen:
A WPA rossz.
A WPA/WPA2-Personal rossz.
A WPA2-Personal a jo.TKIP rossz.
TKIP/AES rossz.
AES jo. -
zsiga68
őstag
válasz undercover #59661 üzenetére
Itt, ahol a 80 MHz van:
Nálam is 433 Mb/s a laptopon a wifi sebesség. Xperia telón pedig 780 Mb/s.[ Szerkesztve ]
-
zsiga68
őstag
válasz undercover #59678 üzenetére
Iphone-hoz nem értek...
-
mrbarbrady
tag
Az mitől lehet, hogy a speedtest szerint a laptopom 422 Mbps-t tud az 500-ból, a telefonom (Galaxy A7 2018) viszont csak 120-at? Mindkettő 5g-n megy.
-
Topikgazda
válasz mrbarbrady #59680 üzenetére
Más wifi adapter van a két eszközben.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
aldebaran
őstag
Arra van ötletetek, hogy miért van az, hogy egy laptop és egy Androidos teló a rejtett ssid-jű wifi-re nem tud felcsatlakozni, viszont egy csomó teló, laptopok fel tudnak csatlakozni?
Ez a teló és laptop, ami rejtettre nem tud csatlakozni, egyből csatlakozik, amikor felfedem az ssid-t.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
aldebaran
őstag
-
Topikgazda
-
aldebaran
őstag
válasz Gubek-Einste #59685 üzenetére
Nem szeretem, ha a panelben mindenki látja az ssid-mat. Meghát a megszokás.
De mindegy is, csak nem értem, hogy ezek az eszközök miért ilyen buták...Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
zsiga68
őstag
válasz MasterMark #59687 üzenetére
"mivel a telefonod sugározza."
Kissé eltévedtél. Nem erről van szó.. -
MasterMark
titán
válasz zsiga68 #59688 üzenetére
Rejtett SSID-nél a kliens küldi ki az SSID-t. Benne van a csomagban titkosítás nélkül, amit a kliens küldözget hogy csatlakozni szeretne. És ezt akkor is kiküldi ha nem otthon vagy.
-Probe request frames. Probe request frames are sent unencrypted by the client computer when trying to connect to a network. This unprotected frame of information, which can easily be intercepted and read by someone willing, will contain the SSID.
-[...] a station must probe for a hidden SSID, a fake access point can offer a connection.
Szóval akkor ki van eltévedve?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
aldebaran
őstag
válasz MasterMark #59689 üzenetére
Hát köszi. Ezt nem is tudtam. Na, akkor felejtős az SSID elrejtése.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
aldebaran
őstag
válasz Doky586 #59691 üzenetére
Ezt annyira nem értem. HO-ban vagyok, szóval állandóan itthon csücsölök. De amikor nem is voltam/vagyok itthon, akkor is megy a router. Te ki szoktad kapcsolni? Vagy a wlan-t kapcsolod ki benne, mikor elmégy otthonról?
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Doky586
nagyúr
válasz aldebaran #59692 üzenetére
Még a neve is az ezen funkciónak :
SSID broadcast (szórás). Ha ezt kikapcsolod akkor nevezik rejtett hálózatnak. Ha nem vagy otthon akkor a szomszédjaid nem látnak rejtett hálózatot, ha hazamész egyből látni fognak egyet..Én nem szeretném ha ennyire könnyen kideríthető legyen (egy betörőnek) hogy otthon vagyok-e. Ezért nálam 52/7/24 ben megy az ssid szórás...
[ Szerkesztve ]
-
zsiga68
őstag
válasz MasterMark #59689 üzenetére
Erre nem is gondoltam...
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, de hátha tudtok segíteni.
Van jelenleg az asztali gépemben egy TP-Link Archer T6E wi-fi kártya. Nagyon jó, de gondolkodom azon, hogy fejlődjek a korral, és beszerezzek helyette egy TP-Link TX3000E vagy TX50E eszközt. Kérdés a következő lenne: van-e tapasztalat azzal, hogy megér-e a 3000E 2-3e Ft különbséget? Van-e bármi jelentős különbség a két készülék antennája között, mert a TP-Link oldalán semmi releváns különbséget nem véltem felfedezni, persze lehet, csak én nem voltam elég figyelmes.
Mindkettő Bluetooth és AX képessége miatt nagyon erős a késztetés, hogy cseréljem a jól bevált T6E-t.
Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni!
[ Szerkesztve ]
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
chester91
senior tag
válasz MasterMark #59697 üzenetére
Szuper, köszi a választ
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
zex
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Szüleimnél van egy MikroTik router, de mivel a házuk vályog falakból vannak, a wifi terjedése borzalmas. Illetve van egy hatalmas kert is a ház mögött. A tervem, hogy teszek az antenna árbócra egy kültéri AP-t ami várhatóan lefedi az udvart, a külső épületeket és a kertet is részben. Erre a célra a TP-Link EAP110-Outdoor-t szemeltem ki, mivel jó lenne ilyen nettó ~10eFt magasságából kihozni.
Mi a véleményetek? Vagy esetleg van valami jobb ennél? Mire figyeljek?Köszi előre is!
U.I.: A netjük az 20/1.5-ös, szóval 5GHz-re nincs szükség.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest