Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
toldyjani
csendes tag
Hali!
Lenne egy érdekes gondom.Én most telepítettem újra az Xp-t mert a Win7 valamiért összeomlott.De ugye rajtmaradt és annó a 7 essel lakatot tettem egy két mappára.Namármost újraraktam az Xp-t és most az XP nem tud hozzáférni ezekhez a mappákhoz.Tudna nekem valaki segíteni abban hogyan tudom újra használni a mappáimat?Válaszokat előre is köszi szépen.
Üdv: Jani
-
-
Poo
senior tag
válasz toldyjani #37256 üzenetére
mappáknál a tulajdonságoknál a biztonsági fülnél add hozzá azt a user nevét amivel most xpnél bent vagy és teljes hozzáférést is vagy live linux cdvel bootolj be az biztos nem fogja kiírni h hozzáférés megtagadva és le tudod menteni valamire.
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
-
-
Redcaster
őstag
Hali.
Elkezdtem kicsit átdizájnolni az xp-met widgetekkel, meg minden ilyen felesleges dologgal
Azt kérdezném, hogy ismertek-e valami olyan programot, vagy widgetet, aminek a segítségével át tudom dizájnolni a tálcámat meg a start menüt?
Előre is köszi! -
hajtömeg
aktív tag
Sziasztok.
Újra itt.
Pár hete beszélgettünk,hogy a régi gépemben érdekes módon a lemezkezelő Athlon 1500+-nak írja a benne lévő Sempron 2400+ -os procit.
Végülis sokra nem jutottuk,de azt megfejtettük,hogy a BIOS felismeri,ugyanis 1667MHZ-et ír bekapcsoláskor,ami a Semproné.
Nya,most megint összeraktam a gépet és hopp már csak 1333MHZ-et ír a BIOS.
Demé?
XP SP3-van fent.
Egyébként más érdekesség is van,mikor kihúzom a gépet leáll az óra, így minden bekapcsoláskor állíthatom vissza.
Lemerült az alaplapi elem? (asus a7v8x-x)Ja,és az office 2007 belassíthatja a gépet?
Mert mióta feltettem mintha lassabb lenne.[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz hajtömeg #37262 üzenetére
A dátum/idő hiba miatt jó esély van a bios elemének a merülésére. Bár ettől még az alaplapban lévő eszközöket jól kellene felismernie.
Office: Minden telepített program lassíthatja valamennyire a gépet, hiszen a regisztribe új bejegyzések kerülnek, a hdd töredezettsége növekedhet, esetleg az indítópultba befészkelheti magát az adott program, vagy valamelyik komponense. Bár ennek a mértékének nem szabadna látványosnak, érezhetőnek lennie.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
-
-
Messor29
csendes tag
Sziasztok!
A következő szakmai jellegű kérdésem volna. Telepítettem egy szoftvert, ami nem igazán volt eredeti. Mikor már nem kellett, töröltem volna a gépről, de a telepítés/törlésnél (valszeg mert nem volt eredeti) nem volt hajlandó törölni teljesen és a szoftver ikonja még mindig ott van. Szeretném kicsit helyrepofozni a gépemet és a kérdésem arra vonatkozna, hogy miképpen, vagy milyen szoftver segítségével tudom, a telepítés/törlés listájából kitakarítani ami már nem kell, ha normál módon nem tudtam törölni.Segítségeteket előre is köszönöm
-
Cloud_s
aktív tag
A kb971029-es update-el van valakinek tapasztalata?
Nem akar Auto Update-en keresztül lejönni, pedig a Windows Update weboldalon a "sürgős" kategóriában szerepel (és innen manuálisan fel is tudnám tenni).A problémára egyébként a Nod32 hívta fel a figyelmem, gondoltam, majd a következő "turnussal" lejön ez is, de nem. Más hotfix már települt azóta, szóval az Auto Update látszólag rendben működik.
A gépen nincsen neki log-ja, vagy mappája, tehát még nem is próbálkozott felmászni soha.
Mi okozhatja ezt a viselkedést? Nektek lejött automatikusan? -
sz.j
nagyúr
Srácok, egy kis segítségre lenne szükségem.
Letöltöttem egy pár Google modult, de sajnos a Win XP (SP3) nem tudja a ....gg végződésű fájlokat (pl. clock,gg) megnyitni.
A Google Desktop-ot viszont simán megnyitja és telepíthető is a progi.Tudnátok segíteni, hogy hogyan tudnám a gg végződésű fájlokat is megnyitni?
Előre is köszi a segítséget.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
Vagy csak benéztem az egészet ..., mert a gg végződésű fájlokat külön nem lehet megnyitni és telepíteni, csak a Google Desktop-hoz?
Mert ahhoz simán megy ....Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom hogy adott 3 gép
mindegyiken különböző serial-al telepített XP prof. (32bit)
de csak az egyikhez való CD-t találom ...próbáltam egy tömeglicences ("okos") XP példányt, hogy hátha az eredeti serial -okkal majd továbbengedi a lemez a telepítésnél
de sajnos nemmit lehet tenni hogy ugyan azzal a serial-al feltudjam rakni ismét az XP-t?
azzal az eredeti lemezzel próbálkozhatok más serial-al?köszi előre is
-
Poo
senior tag
válasz detroitrw #37275 üzenetére
Ha eredeti mindhárom xp prof akkor nem kéne semmi gond legyen ha csak 1 cd-d van hozzájuk, az meg mért fontos hogy különböző seriallal legyen telepítve, a megvett licens a lényeg ha jól tudom de javítsatok ki ha tévedek.
Szerintem hanyagold a gányolt edition telepítőket mert csak a baj lesz velük, ha meg amúgy is innen onnan letöltött telepítőd van mindegy h azonos a serial vagy sem.Azt tudom h eredeti cd kulcs tört telepítő lemezzel nem fogadja el és forditva sem.Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
-
SzalaiG
addikt
Feltettem az intel extreme2 integrált grafikus kártya gyári driverét, ami elállította az asztal felbontását olyanra amilyet már nem tud a monitorom.
Hogyan lehet visszább venni? Az oprendszer Xp sp3. -
detroitrw
addikt
-
brd
nagyúr
válasz SzalaiG #37278 üzenetére
A BIOS POST pittye után szorgos F8 nyomkodás (kb. fél másodpercenként 1x), és a feljövő menüben (ha az ASUS bootmenü jön fel, akkor néhány kedves szóval illetheted az ezt kitaláló, csodálatos fantáziával megálmodott ASUS mérnököt, vagy egy felmenőági családtagját, és eszköz kiválaszt, majd megint szorgos F8 nyomkodás), VGA mód engedélyezése. Ha így látod a képet, akkor átállítod olyanra, amilyet szeretnél, majd utána próbaképpen újraindítod a gépet.
The only real valuable thing is intuition.
-
-
plaschil
aktív tag
Üdv!
Otthon én vagyok egy XP-n a rendszergazdi. Azt szeretném megkérdezni, hogyan tudnék olyan fiókbeállításokat végezni, hogy az adott user ne tudjon semmilyen programot elindítani, csak amit én engedélyezek. Értem ezalatt az összes exe fájlt. Csak azokat szeretném hagyni elindítani amiket én jóváhagyok. Elegem van abból hogy állandóan tönkre van vágva a rendszer holmi vírusokkal, ilyen olyan akármi progikkal. Már megvontam a telepítési jogot, a lemezterületet lecsökkentettem, de gondolom ezek a portable-s sz*rok gallyra vágják a rendszert. Sőt azt is szeretném beállítani hogy másolásokat, áthelyezéseket, törléseket nevégezhessen. Egyedül egy mozilla futhatna, meg az msn. Semmi letöltés meg ilyenek. Lehet hogy a letöltést elég lenne korlátozni?
Van valami ötletetek az ilyen userek ellen?
[ Szerkesztve ]
Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
Lenry
félisten
válasz plaschil #37286 üzenetére
felrakod ezt, csinálsz egy snapshotot a rendszerről és gebasz esetén pár kattintással visszaállítod. a kettő közt meg úgy kúrják szét a gépet, ahogy akarják
egyébként meg ha csak MSN meg Firefox kell, akkor tegyél fel egy Ubuntut, mindkettő van rá, és egy Down-kóros csimpánz is képes kezelni.
anyámék ugyanígy tették tönkre a gépet időnként, akkor kaptak egy Linuxot, azóta sincs semmi baja a gépnek.[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Sziasztok,
Van egy hp8440-en és a legutóbbi win update óta minden lekapcsolásnál elszáll kékhalállal, hogy vmi driver nem megfelelően lett telepítve. Sajnos a kék képernyő túl gyorsan eltűnik, így nincs időm felírni a hibakódot.
Kérdésem az lenne, hogy honnan lehetne extra infókat kinyerni, hogy miért száll el kék halállal.üdv: sonar
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Vezérlőpult, rendszer, haladó, indítás és helyreállítás és az automatikus újraindulás elől kiveszed a pipát.
Vagy a nirsoft féle bluescreenviewer cuccal megnézed, hogy mi okozta.[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
törölt tag
Üdv!
1800milliárd hsz-t nem akarnék átnyálazni.
XP alatt hol tudom megnézni a hdd uuid-jét?
Köszi
T -
-
törölt tag
Meglehet, nem értek hozzá.
De nekem van ilyenem (nyilván Linux ):
ls -l /dev/disk/by-uuid/
összesen 0
lrwxrwxrwx 1 root root 10 2011-03-04 09:14 01C840F89E2EE680 -> ../../sda1
lrwxrwxrwx 1 root root 10 2011-03-04 09:14 6f5e5d2e-58d9-4f34-982d-3016a36ede6e -> ../../sda2
lrwxrwxrwx 1 root root 10 2011-03-04 09:14 794adcbf-c56f-4b15-913e-b4a8fc0c3e51 -> ../../sda3
lrwxrwxrwx 1 root root 10 2011-03-04 09:14 f4f2dd17-c4cc-45a5-b1ca-2fea33721ca9 -> ../../sda5Amikre azt írja, hogy uuid, bár ezek partíciók. Az első az XP partíció, és láthatólag "kicsit" más.
[ Szerkesztve ]
-
válasz #40553216 #37293 üzenetére
Bocs én kevertem.
UUID -Universally Unique IDentifier, an alpha-numeric label which can be assigned to every storage device on your Unix system (currently used in Ubuntu and many other Linux distros). UUIDs are guaranteed to be unique on your system, thus ensuring each storage device will always be referred by a unique label. UUIDs are created for each drive and each partition found in your system.
[link]A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
kelly7
aktív tag
Sziasztok
Azt tudja valaki miért lehet az, hogy lementettem egy egész partíciót a gépről de az üres partícióra azt írja, hogy van rajta még majd 7 giga foglalt hely.
-
ticzi01
aktív tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség, és hirtelen nem tudom megoldani sehogysem.
http://riarex.hu/index.rfs?&md=pr&id=1442
[link]
Jobb oldalt:
-Letölthető anyagok
-Szoftver
-GV-v8401-Hun-PureSer... zip 373.2 MB 2011.02.14Erre lenne szükségem de valami miatt nem tudom letölteni a letöltés mindig megszakad, próbáltam 2 féle Interneten is mindenhol ez a hibajelenség.
Ha esetleg akinek lenne valami gyorsabb nete letöltené és feldobná valami ftp-re ahonnan le tudnám húzni a cuccot.Köszi előre is!
-
ticzi01
aktív tag
sőt csináltam egy publikus ftp címet ha valaki leszedné és hajlandó lenne visszatölteni írjon privátba és megadom a hozzáférést!
Valaki akinek gyors nete van mert most hívtam egyik ismerősöm nála is ezt csinálta.
De egy 120as chellon vagy 60ason simán lejönne.
Egy másik fájlt tegnap így letudtunk szedni csak éppen roszat sikeredet és most kellene a szoftver...köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- BestBuy ruhás topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Öregszem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest