Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Воланд
titán
válasz szab.tam #37051 üzenetére
Módosítod a parancsikont, konkrétan az indulás paramétereit, hogy milyen prioritással induljon el az adott program.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
-
danih
veterán
XP licensz-kérdésem volna.
Ha van egy gép, melyre OEM XP volt véve, a Product Key-es hologramos matrica rá lett ragasztva, és az a gép elromlott, akkor felhasználhatom ezt a licenszet az "utódján"?
A tippem az, hogy igen, de gondoltam azért megkérdezem... -
-
danih
veterán
Damn.
A cetlin ott van, hogy "OEM Software" sajna, dobozról nem tudok. Bár a gép maga szerintem saját tákolás, tehát nem branded.
Mindegy, kukesszor géppel együtt, legalább van ürügy Win 7 vásárlásra, éljen. -
legiaap
félisten
Halihó!
Windows 7 32 bit van most a gépemen, de vissza szeretném tenni a jó öreg XP SP3-at.
Telepíteni én a windowson keresztül szoktam, de mikor rámegyek, hogy telepítse ezt írja ki:A Program le van blokkolva kompatibilitási problémák miatt.
És nem engedi telepíteni.
Hogy tudom megoldani, hogy felmenjen?How are U today? Just kidding...I don't care!
-
legiaap
félisten
válasz legiaap #37059 üzenetére
Próbáltam már BIOS-ból is feltelepíteni, de mintha nem ismerné fel se a DWD-t, se a Pendrive-ot, amiről be szeretném bootoltatni. Kiválasztom a BIOS-ban, hogy miről bootoljon be, majd Save and Exit és nem látja.
Ilyennel még nem találkoztam.
:SHow are U today? Just kidding...I don't care!
-
-
-
koshmar
addikt
Nem ismertek véletlenül olyan programot, amivel szabályozni tudom a CPU venti sebességét??
Azért kérdeztem itt, mert XP van a gépen.Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
fagy53
nagyúr
Hát... a win 7RC-t simán feltettem anno az XP mellé egy szabad particióra. Addig nem volt promléma míg le nem járt a win 7 mandátuma. Olvastam hogy mások mit szívtak ilyenkor, ezért találtam egy progit, amivel OS alól át lehet írni hozzáértés nélkül a boot.ini-t. Amikor simán az XP-ről indult a gép, lekaptam a win 7-et.
Akkor megfogadtam, hogy soha többé azonos meghajtóra a kettőt, most is külön SSD-n vannak..[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Sziasztok!
A problémám a következő:
Az egyik winchesterem (másodlagos, primary) UDMA-5 módból PIO módba került át. Próbálkoztam újraindításokkal - hiába.
Másik XP-ről (ugyanez a winyó) maradt UDMA-5 módban.Mit lehetne tenni?
Választ előre is köszönöm.
-
Lenry
félisten
válasz sfdrakex #37071 üzenetére
Windows alól is lehet állítgatni,egyébként legtöbbször hardverhiba miatt szokta visszaváltani, érdemes HDSentinellel ránézni. Ha átviteli hibákat ír, akkor ki kell cserélni az IDE kábelt.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
milszab
senior tag
Hali! Mostanában olyat csinál a gépem, ha megnyitok 1 olyan mappát ahol videók vannak, és megnyitom a videót, vagy csak rányomok 1szer, akkor kidobja ezt az ablakot! Bezárás, bla-bla, és akkor eltűnik az összes ikon+minden, aztán ugye utána előjön minden persze az a mappa vagy mappák nem ami megvolt nyitva, csak ugye olyankor már nem olyan az xp! +jobb oldalt az óra mellől is elűnik 1-2 dolog! Pl. a tuneremnek a progija! Valami felkéne telepítenem? De eddig meg jóvolt mindig szal nemértem...
-
törölt tag
válasz milszab #37073 üzenetére
Valószínű, hogy fel lett telepítve valamilyen kodek, ami megbolondítja a videós mappákat. Ilyen előfordult Vista és Win7 alatt is, ha az ember nem kompatibilis Nero-t telepített fel. Ekkor a windowsban lévő videós mappák bélyegkép funkciója hülyült meg. De XP-n ilyet még nem láttam. Nem biztos, hogy Nero, hanem valamilyen más kodek lett feltéve, és ez megbolondítja. Az adatvégrehajtás megakadályozása felirat is effélére utal. Ez pont arra szolgál, hogy egyes programok, driverek, vagy kodekek ne tudjanak a Windows által védett memóriaterületre írni, és onnan programot futtatni. Az új programok erre már fel vannak készítve, de egyes régebbiek még nem.
[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Windows 7 alatt van egy kis notesz program, amire lehet feljegyzéseket írni. Kérdésem az lenne, hogy azt valahogy rá lehetne varázsolni XP-re is? Köszi szépen!
Sic Parvis Magna
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Tegnap nem írtam le jól a problémát, azt sem tudom, jó topikba írom-e, szóval:
-80 eres kábelnél (nemrég cseréltem):
Win XP eszközkezelőjében:
Másodlagos IDE csatorna tulajdonságai:
0-s számú eszköz:
Eszköz típusa: Automatikus felismerés
Átvitel módja: Ha rendelkezésre áll, akkor DMA
Jelenlegi átviteli mód: PIO mód (eredetileg UDMA 5 volt)Mindkét Windows XP rendszerem ezt mutatja.
-Ha 40 eres kábelt teszek be:
Minden ez előzőekkel megegyezik, kivéve:
átviteli mód: UDMA 2 vagy 3. (tehát ez is lassú, de hogy lehet, hogy gyorsabb a 80 eresnél?!)-Hibajelenségek még:
Néha számítógépből mély frekvenciájú(nem a speaker) szirénaszerű hangot hallok (feltételezem az egyik winchestert, ( mindig felörög(?)). A számítógép működése eközben akadozik, pl.: egérkurzor szaggatottan mozog, hang lejátszása akadozik; mindeközben a Feladatkezelő normális CPU-használatot jelez. Ezek a problémák sokszor közvetlenül a bekapcsoláskor, már az OP. rendszer betöltődése előtt is elkezdődnek.
--------
Megj.:
Egy hónapja is ugyanez volta probléma, a 80 eres kábel cseréje átmenetileg megoldotta a problémát. Remélem nem ment tönkre egy hónap alatt.[ Szerkesztve ]
-
mucicica9
csendes tag
Sziasztok, az lenne a problémám, hogy bizonyos játékok inditáskor hibát ir ki, bizonyos d3d9dll-t nem talál, ezt a hibát csak tegnap óta jelzi a gépem. Találtam ugyan d3d9dll letöltést, de nem tudom hogy ez javitana e a helyzeten, és egyáltalán hova telepitsem? kérlek valaki segitsen. köszi...
-
mucicica9
csendes tag
Nem jól irtam,bocs most vettem észre d3dx9dll,most vettem észre.
[ Szerkesztve ]
-
mucicica9
csendes tag
Bocsi még egy kérdés, a teljesitménynél a Windovs-hoz állitottam be a virtuális memóriát,de több játék rettentöen lelassul, virtuális memória tul kevés,hibajelzéssel. Ugyan a beállitásnál van több lehetöség,/ legjobb megjelenés,legjobb teljesitmény,és egyéni /,szerinted melyikre állitsam be, mert a jelenlegi beállitásnál nem a legtutibb. elöre is köszi a választ.
-
Andie
őstag
Nagytudású urak!
Mióta újrarakattam a céges laptopot, szüz XP-vel, semmi fölös nincs felinstallva, és csak a 9-es adobe Flash-t engedtem felrakni a firefoxba, nem halálozik kéken a gép (kopp kopp). Szépen megy a flash videó minden site-on.
Viszont 2x volt "zöld halálom".
Ez annyiban jelentkezik, hogy váratlanul függöleges zöld csíkos lesz a kép, és leáll minden. Csak 5mp-es offgomb nyomással lehet a gépet lekapcsolni. (gyak úgy érzem, hogy a kékhalál megfelelője). BSOD viewer nem lát semmit, nincs még minidump file, tehát nem ilyen szintü a dolog úgy látszik.
Mi a franc ez a zöld kép?
(előfordult már farmvillezés közben, meg sima index.hu nézegetés közben. most tesztelem majd, hogy csinálja-e ha csak üresen megy a gép magában)[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
peter889
őstag
Leteszteltem: nem a kábelekben van a hiba. Az alaplapon a winyó csatlakozóit (elsődleges,másodlagos) felcseréltem és most minden OK, leszámítva, hogy a rendszer a másodlagos masterről töltődik.
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok
Lenne egy óriási problémám. Mégpedig vettem egy SATA vinyót, amit sata kártyával csatlakoztattam az alaplapra. Nah most az xp sp3 telepítő elindul, de sajnos nem találja meg a mervlemezt, pedig a bios és az OS is látja.
Nah most, ha F6-tal akarok neki drivert adni, automatikusan az A: meghajtóról szeretné, hogy betöltsem, de olyanom nincs. Nem lehet a win telepítőjében valahol megváltoztatni, hogy az A: meghajtó helyett mondjuk a cd romon vagy USB - n keressen?
Mert ha így kerestetek, hogy benn van a cd lemez, akkor tovább lép, de sajnos txtsetup.oem hibával ki is dob.
Ha az xp telepítőjébe szeretném beleintegrálni a sata kártya driverét, akkor azt melyik mappába kell másolnom?Köszönöm
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
félisten
válasz Sickboy25 #37090 üzenetére
Bele kell integrálni az XP telepítőbe, a SATA kártya driverét. Igaz, ez a cikk az AHCI driver integrálásáról szól, de lényeg ugyanaz, csak más drivert integrálsz: [link]
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Sickboy25
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #37091 üzenetére
Köszönöm szépen, este megcsinálom
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
nfsu17
veterán
Üdv.
Lehetséges az, hogy anyám elnyomott valamit és azóta nem ír a billentyűzete.
Tehát feljött valami ablak, azt mondta, bezárta, vagy rányomott valamit, de nem tudja mire (szokásos user error ) és azóta se wordben, se excel-ben, sehol nincs bill. Azt mondja numlock világít, nem érzékeli a ki-be kapcsolást, de a gép nem fagyott le, újraindulás után se működik. Kábelek ellenőrizve. Nem itthon van a gép, szóval ha ötleteket adnátok, azt megköszönném. -
attrax
aktív tag
Kérdésem:Mi okoz olyat ,hogy ide oda pepostol engem facebookon e-mailben a rendszer.Tegnap is tök idegennek írtam egy fórumon(nem e-mail címre) és mégis a mail címére érkezett tőlem kéretlen levél.Facebookon meg az ismerőseimnek küld üzeneteket de mindig ugyanezt mindenkinek:dnb.Ekkor a marhaságot!Nálam elvileg nincs vírus bár csak az AWC van telepítve.A gépem jó. XP SP3.
Unterschreiben
-
nfsu17
veterán
Köszi a tippeket.
Holnap délelőtt már ott a szerelő, majd kiderül mi volt a baj. Azt mondta a felugró ablakon nem nyomott yes-t, meg no-t, csak bezárta. -
HAYES
csendes tag
Helló!
Azt szeretném megtudni, hogy van-e valamilyen módszer xp telepítésre, ha a cd-s megoldás és az usb-s sem működik?
Bővebben:
Van nálam egy compaq presario 2500. A dvd írója tönkrement, egyáltalán nem olvas be semmit. Usb segítségével rákötöttem egy dvd meghajtót, de nem támogatja az usbről való bootolást (legalábbis a biosban nem találtam meg), elég régi gép. Ezért gondolom pendrive-ról sem támogatná a bootolást. Mi lenne a megoldás hogy telepítsem újra a windowst?A válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- BestBuy ruhás topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Öregszem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs