Új hozzászólás Aktív témák

  • gege547

    tag

    válasz kisnokia #43186 üzenetére

    Ez egy jó kérdés. A válasz pedig nem egyszerű. Ugyanis tudott volna és tudna is és akar is és csinálja is és mégsem nem tud.
    Bővebben kifejtve:
    A Win 8 nak eredetileg pontosan ez volt a koncepciója egy operációs rendszer telefonra, tabletre valamint pc re. Csakhogy jöttek a gondok. Az x86 os okostelefonok nem nagyon vannak valamint a tablet is csak megmaradt egy felnagyított okosetelefon szintjén amivel nem lehet telefonálni. ehez hozzá jött az is hogy a pc-s Win 8 igencsak nagyra hízott és így nem lehet felrakni telefonokra tehát kell egy "butított" rendszer. A tablet még csak csak ment volna de sajnos továbbra sem divat 64-120 gigás tabletet piacra dobni és ha ki is dobják, irrálisan többe kerül mint a többi 8,16, 32 gigás társaik pedig azok a fránya memória chipek nem lenének annyira drágák. Nézd csak meg a pendrive árakat és mondjuk oszd el őket 2 vel de lehet 4 el is oszthatod.
    A Surface 1 bukott és hála a főleg iDiot okból álló online "ujságórknak" mindeki elhitte hogy az ms féle cucc trágya. Ami annyiban igaz is hogy az MS megint nagyot akart csak túl korán lépett. Egyszerűen az akumulátortechnológiánk kritikán alulluli és nem tudjuk meghajtani az i szériás procikat sem huzamosabb ideig.
    Ezután jött a surface 2 ami már jó lenne csak mivel nem iSurface nem kell senkinek. Hiába van az office support meg hasonlók. Valamit az is közre játszik hogy nem sok embernek van Win 8 as pc je ugyanis az emberek egyszerűen nem cserélték le a régi oprendszereiket. Már szerencsére az Xp kezd kihalni de még mindig sok az Xp huszár zombigép tulajdonos akik váltig állítják hogy jóaz. Ezen az sem segít ha Win7 re váltanak mert az meg nem erre készült. Meg ugye az embereknek nem tetszenek az újjítások és mint a csempén is meg az amúgy tök felesleges start gombon is egyhuzamba megy a hiszti.Mert ugye gondolomén unamában mindenki a start gombot nyomogatta csak hogy ugráljon valamia képernyőn.

    Ezekhez meg hozzájön az hogy az MS mocskosul bealudt szallagon szállította 2 évente az új oprendszereket és office csomagokat és közben elfelejtette észrevenni hogy az okostelefon hirtelen elterjedt. Ezáltal lemaradt a kezdésről. És mivel a mobil gyártóknak haladni kelett nem volt sok választásuk. Maradt a simbian ami nokia cucc volt vagy az akkori android amire már akkor is azt mondták hogy ez kuka mert a simbian közelében sincs és hogy ki fog halni a piacról. Ekkor azt felkarolta a Google és irdatlan mennyiségű erőforrást pumpált bele és odadta a gyártóknak ingyen és ezek után elterjedt mint a parlagfű és már kikirtani sem lehetne. A hétköznapi ember megveszi mert nincs más csak a szifon az meg drága, a modding huszárok meg egyszerűn orgazmusviharban vannak hogy kétnaponta új romot rakhatnak fel és hogy ez mennyire jó.
    Röviden és tömören kb ennyi a történet. De ha megfigyeled az integráció folyik ezerrel OneDrive erre jó példa a wp 8.1 et pedig már 80% ban ugyan úgy lehet programozni mint az RT-t. Reméljüka wp9 el megoldódik a dolog.
    Ha a jelenlegi wp8 és 8.1 es telefonokat updatelni lehet rá akkor nagyot fogn dobni a dolgokon. Személyes véleményem szerint jelenleg az MS nem teheti meg hogy ne legyen frissíthető ugyanis akkor megint tovább osztja a piacot. De ezt majd ők eldönti meg meg háborgunk :)
    ui.: Elnézést a sok és ért de nem javítom :P .

Új hozzászólás Aktív témák