Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz #86564352 #103366 üzenetére

    Azért nincs "használt" szoftver-kulcs, mert tök mindegy, hogy mennyien használták előtte azt a számsort vagy kódot, az onnantól kezdve, hogy hivatalosan leválasztódott az előző gépről, az már a következő gazdájának újnak számít, mert egy új használati jogot vesz meg vele. Ez nem használódik el, ez egy jog a szoftver használatára. És ez a jog átruházható, mint tudjuk. Mint az üdülési jog. :D Ez akkor is érvényes, ha én tegnap az "újrahasznosítás" jelzőt használtam. :)

    Nézd, ha a ms minden további nélkül engedi ingyen is használni az oprendszerét (kis vízjellel üzen, meg a kinézet személyre szabását korlátozza némileg) azt minden bizonnyal nem jófejségből teszi. Nyilván nem fogja beleírni a szoftverliszensz szerződésébe, de végül is simán lehetővé teszi. És ez biztosan nem ok nélkül van így, érdeke fűződik hozzá. Nem tiltja le, nem korlátozza. Felfogásom szerint ez kimeríti a legális használat fogalmát, akkor is, ha a hivatalos, leírt álláspont más. :)

    Egy dolgot kérdezek még, aztán leszállok a témáról, mert már én is unom. :D Ha a MS-nak semmi baja nincs az olcsó kulcsokkal, évek óta engedi a használatukat az európai unióban, nem tiltja le a gépről leválasztott kulcsokat, de még a (szerintetek) csalók által forgalmazott kulcsokat sem, akkor nektek mi bajotok vele? :D A MS-nak minden eszköz adott a kezében az ellenőrzésre, pontosan tudja egy adott kulcsról, hogy milyen gépen, ki használta. Aztán ugyanazt a (már olcsó) kulcsot egy másik gépen egy másik személy kezdi használni, és MS ezt hagyja, engedi. Könnyűszerrel megtehetné, de nem tiltja le, nem szankcionál, és gyanítom, nem humanitáriánus megfontolásból, hanem jól felfogott üzleti érdekében. Ha az olcsó kulcsok forgalmazásában még a MS is érdekelt (mert érdekelt, ha nem tesz ellene semmit), tehát ha valójában nincs is sértett az ügyben, mert a status quo mindenkinek jó, akkor valójában kinek az érdekeit véditek az olcsó kulcsok illegálisnak minősítésével? :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák