Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
Értelek, és majd ha lesz időm, lesz tiszta telepítés, bár szerintem maradok a sima W8-nál, az legalább tökéletes volt nálam, persze 1-2 hiba előfordult, de nem bosszantóak.
Ami változatlanul fáj nekem, főleg annyi cikk, tesztelés, és erre szánt idő után (W8), hogy egy amúgy verzióváltás után ezt meg kell lépni. Nagyon bosszant. Amúgy hálából a mai estéért, mindezek tetejébe még az Nvidia is rátett egy lapáttal, az eddig nálam nem jelentkező, illesztőprogram leállt, majd helyreállt...stb üzenetet kaptam kétszer is.
Nyilvánvaló, hogy muszáj lesz tiszta telepítést csinálni, csak annyit vártam volna el, ha már eredeti rendszert használ az ember, hogy ezt elkerüljük, ha lehetséges. És ahogy elnézem, több a reinstall, mint a sima frissítés, mármint ami működik is tökéletesen. Nagy kár ezért...pushalias : tényleg hagyjuk abba, utólag szerkeszteted bele az elnézést, de a primitív jelzőre ugrok, mert ha én nem használom személyre, elvárom, hogy más se tegye. Úgyhogy béke veled, ne beszélgessünk.
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
brd
nagyúr
-
King Unique
titán
válasz Hunork #38750 üzenetére
Azért kettőtök párbeszédét olvasgatva, te is túlliheged a dolgot, nem kicsit...lekezelő stílus megvan részedről is, ha annyira nagy win8 szaki vagy, akkor mért nem csináltál rendszerről mentést előtte, v próbáltad ki 8.1-et VHD-ban (ha nincs külön kulcs, akkor a 90 napos enterprise-t) ?
Nyilván másnál se minden tökéletes, lehet még 8.1 se teljesen, de oka leginkább hw, driver, nem feltétlenül minde hibáért rendszer okolható, nem kötlelező 8.1-re frssítés, használat...ezért van pl. tapasztalt szakiknak előtte a VHD-s próba.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz pushalias #38740 üzenetére
A felkiáltójeles részt nem láttam/találtam az eszközkezelőben a hiba kiírásakor, ezért nem tettem meg, amit javasoltál. (Egyébként egy kicsivel korábbi kérdésemre nem tudod esetleg a választ, miszerint rendszerindítás utáni első internetre való csatlakozási kísérletkor miért kapok mindig 651-es hibakódot? ).
[ Szerkesztve ]
Mercury
-
nagyúr
válasz pushalias #38747 üzenetére
Az első rész úgy hülyeség ahogy van. Nem neked való ne használd résznél nem is olvastm tovább.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Vistaboy
veterán
Hívd fel a Microsoft ügyfélszolgálatát. Én is jártam így OEM rendszerrel, alaplapcsere esetén úgy érzékeli, mintha másik gépre telepítetted volna és azért nem aktiválódik. Telefonon mondd el az ügyintézőnek, hogy garanciálisan cserélted az alaplapot, és ha minden oké, kapod az új aktivációs kódot.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Vistaboy
veterán
válasz Hunork #38752 üzenetére
Nálam is akadtak gondok a Windows 8-ról való közvetlen upgrade után, nem működött az Áruház és szinte egyik beépített alkalmazás sem. Amikor lefuttattam a rendszerfelújítást, egyből kiírta, hogy hiányzik pár fájl, a helyreállításhoz csak egy Win8.1 DVD képfájl kellett és automatikusan helyrepofozta magát.
Azóta minden pöpec, szuperül működnek az alkalmazások is, ráadásul egy "tiszta" telepítést kaptam a végén (Egyetlen hátránya a dolognak, hogy a telepített programjaid nem maradnak meg, de hát ezt már megszoktuk rendszer újratelepítés esetén).
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Joker88
őstag
válasz Mr.Mercury #38716 üzenetére
nálam is beteges, de a második próbálkozásra megcsinálja..
In loving memory of Garrett Lockhart
-
Joker88
őstag
válasz Joker88 #38759 üzenetére
kicsúsztam az időből,de kipróbálnátok ezt az oldalt IE11-el és egy másik böngészővel is ?
OldalRöviden,amire kíváncsi lennék..
Ha görgetsz az egérrel az oldalon, akár lassan,akár gyorsan, az oldal két szélén /hasábján/ lévő szürke rész IE 11 alatt villódzik (hol sötétebb szürke,hol szürkébb szürke ) míg az én esetemben Firefox 24.0 alatt marad az egységes szürke, villódzás nélkül..In loving memory of Garrett Lockhart
-
t72killer
titán
" Nyilvánvaló, hogy muszáj lesz tiszta
telepítést csinálni, csak annyit vártam volna
el, ha már eredeti rendszert használ az
ember, hogy ezt elkerüljük, ha lehetséges."Én sosem hittem a frissítős verzióváltásban, legtöbbször még az SP-ket is integrált iso-kból tettem fel. Minél nagyobb, komplexebb a rendszer, annál több a hibalehetőség és nyilván tisztán telepített rendszereket teszteltek leginkább, a frissítési folyamat bugvadászata csak egy mellékág lehetett Redmondban.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
sixpak
nagyúr
válasz Vistaboy #38757 üzenetére
OMG...nem úgy volt, hogy ez már nincs géphez kötve, csupán az a feltétel, hogy egy gépen lehet használni???
Átrakhatom egy teljesen más gépre is, ha a másikról eltávolítottam.
Mindenhol így írták, hogy ez a egyik fontos változás az előddel szemben. Akkor ez kamu?
Mert én alaplapot szeretnék cserélni jövő hónapban. Nem garanciálisan cserélni, hanem vásárolni egy jobbat és újabbat.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
t72killer
titán
válasz szabeska #38762 üzenetére
Nem beszélve arról, hogy egy tiszta telepítés kiváló alkalom szoftver(vírusirtó, tűzfal, office - hogy csak a rendszer lelkivilágába komolyabban beépülő példákat hozzak) ill hardvercserére (vidkari, winyó).
Személyszerint megvárom a novemberi frissítéseket és azokat integrálva teszem fel a 8.1-et, ill beszerzem az office 2013-at is alá.
-
< CyberBob >
őstag
Csak egy megjegyzés. Többször írtad már, hogy eredeti rendszer akkor miért vannak gondok vele. Semmi jelentősége, hogy ki honnan szerzi be az érintetlen (sha1 ellenőrizve) telepítőket. Sőt sokszor a mókolt megoldások problémamentesek míg a gyári aktiválás / újra aktiválás szívatja az embert. Ugyan ez van a buherált játékokkal is ahol mérhetően gyorsabban futnak több fps-el mert nem számoltatja fölöslegesen a processzort a másolásvédelem. Szóval ha valami hiba van főleg ilyen banális méretű mint nálad akkor az mástól van. Amúgy az ilyen szervizpakkok felrakásával belakott rendszerre tömbnyire hiba vagy jobb esetben rendszer lassulás szokott lenni ezért is ajánlott mindig az integrált telepítő felrakása format után.
King Unique: egy operációs rendszer annyit ér mint a hozzá készített eszközmeghajtók. A 8 ról 8.1-re váltás meg "kötelező" is lehet, mert úgy tudom hogy a sima 8-as támogatása 2 év múlva megszűnik vagy addig lehet váltani.
[ Szerkesztve ]
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
pushalias
addikt
„Asztali gépen ott a klasszikus desktop, nem ver meg senki, ha csak azt használod, beállítható, hogy azzal induljon a rendszer, mi akkor a gond?”
Igaz, vagy nem igaz?
A másik mondatom egyértelműen a jövőről szól, ez meg a jelenről. Persze értem én, hogy kötelező belekötni az élőfába is, de talán ne reflexből.
-
negyedes
addikt
Van egy hp probook 5330m-es notim ami tamogatja az uefi-t, de nincs engedelyezve BIOS-bol. Mosts ha engedelyezem, a win8 mit fog csinalni? Van valami kulonleges ha uefi-vel indul a noti nem a sima bios-al?
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
rayoliviero
veterán
Úja kellett telepítenem a Win 8.1-et. Csináltam boot pendrive-ot Power Iso-val. És BIOS-ban volt egy sima és egy UEFI pendrive. Én az UEFI-t választottam és azt telepítettem fel, így gyorsabban bootol a gép.
Pedig mintha valaki azt írtavoltna, hogy UEFI-s boot pendrive-ot másképp kell csinálni.
De ezekl szerint nekem mégis feltelepült rendesen, legalábbis úgy tűnik. Hogyan tudom megállapítani, hogy nem sima, normál módon települt-e? -
pushalias
addikt
-
rayoliviero
veterán
válasz rayoliviero #38771 üzenetére
NTFS-t ír, akkor it valami nem jó. De van egy olyan is, hogy EFI rendszerpartíció.
Mégis sokkal gyorsabban indul a gép.
[ Szerkesztve ]
-
pushalias
addikt
válasz rayoliviero #38773 üzenetére
Mi a gond az NTFS-sel?
-
AtHoS
nagyúr
válasz Joker88 #38760 üzenetére
Opera 12.15 alatt semmi "effekt" nincs az oldal két szélén, bár nálam szép "rácsos" fekete, aminek köze nincs a szürkéhez, amit írtál. A "rácsozat" természetesen kapott egy világosabb tónust. Itt a háttérminta álló helyzetben van!
IE11 alatt is ugyanúgy néz ki, viszont itt görgetéskor a háttérmintázat is görgetődik, így görgetés közben a "rácsozat" világosabb tónusa sötétedik/tűnik el. Mikor megáll a görgetés ismét megkapja a világosabb tónust.
Viszont, ha nálad "szürke" az oldalsó sáv, akkor nem ártana kalibrálnod a kijelzőt, mert nem igazán van rendesen beállítva. A fekete-szürke skála nálad el van tolódva
Asztalon jobb klikk -> tulajdonságok -> Speciális beállítások -> Színkezelés fül -> Színkezelés gomb -> Speciális fül -> Kijelző kalibrálása
Természetesen ezzel közelíteni tudsz csak a megfelelő megjelenítéshez. Hardveres kalibrátor kellene a megfelelő beállításhoz. Hasonló közelítést tudnál elérni, ha netről tudnál letölteni a monitorodhoz kalibrált .icm színprofilt.
read-only mode on the forum
-
Johni5
őstag
Én elmentem a vásárba fél pénzzel,
Windowst vettem másolt CD-n fél pénzzel,
Windows mondja Kék Halál,
Kárikittyom büdös windows, mégis van egy fél pénzem.
Visszamentem a vásárba fél pénzzel,
Megkerestem a zugárust fél pénzzel,
Árus mondja: "Kell ápdét!"
Kárikittyom édes ápdét, mégis van egy fél pénzem
Hazamentem a vásárból ápdéttel,
Telepítek, installálok két kézzel,
Windows mondja 0E,
Kárikittyom a jó anyád, de még van egy fél pénzem.
En elmentem szám. tech. boltba fél pénzzel,
Hardvert vettem szám. tech. boltban fél pénzzel,
Hardver mondja krr-krr-bumm,
Kárikittyom drága hardver, nem bírom ezt ép ésszel.
Lecseréltem az egészet, részletre,
Gatyám ráment, már nem eszek 2 éve,
A gépem már elavult,
Kárikittyom sörre költöm, ha lesz megint fél pénzem. -
rayoliviero
veterán
válasz rayoliviero #38777 üzenetére
-
sixpak
nagyúr
Erre valaki?
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
King Unique
titán
válasz < CyberBob > #38766 üzenetére
Én úgy tudom, h addig lehet váltani 8.1, nem hiszem, h sima 8-as támogatása megszűnne 2 év múlva , de javítsatok ki, ha tévedek.
-
pushalias
addikt
válasz King Unique #38784 üzenetére
Pontosan, ahogy írod!
„According to the chart, Windows 8's mainstream support actually ends on January 9, 2018, followed by the extended support end date on January 10, 2023. This schedule also applies to Windows 8 Enterprise, Windows 8 Enterprise N, Windows 8 N, Windows 8 Pro and Windows 8 Pro N.”
-
bepken
veterán
ennél hivatalosabbat nem találtam
Windows-életciklus tények oldala
(megelőztek)
t72killer! a franc se tudja...most akkor elbizonytalanodtam....
Mi a különbség az alapvető támogatás és a bővített támogatás között?
Alapvető támogatás – a Microsoft alapvető támogatást a termék általános elérhetőségének dátumától kezdve minimum 5 évig, illetve az utódtermék kiadása után 2 évig (ezek közül a hosszabb időszakban) biztosít. Ha például megvásárolja a Windows új verzióját, és öt évvel később egy másik verziót adnak ki, még két évig részesül támogatásban az előző verzióhoz. - forrásmondjuk a Windows 8 támogatás akkor is 2018-ig van (5 év)...én arra gondolok, hogy csak nem szedték külön a táblázatban a 8.1-et
(bocsi, ha összekutyultam a dolgokat )
[ Szerkesztve ]
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
< CyberBob >
őstag
Valószínű, mert elég meredek lenne a 2 éves támogatás. Viszont a 8.1 frissítésre megadott 2 év is furcsa ha csak addigra már Win9 lesz.
bepken: így már rendben van.
t72killer: na ez már inkább az MS-re vall.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
King Unique
titán
Köszönöm a hsz-okat terméktámogatás ügyben , de akkor most hogyan is van pontosan, mert előttem szóló kicsit elbizonytalanított...
8.1-hez nálam tegnap előtt 5 db és ma is jött 4 db frissítés, látom szorgosan foltozgatják...
[ Szerkesztve ]
-
< CyberBob >
őstag
válasz King Unique #38790 üzenetére
8.1-hez nálam tegnap előtt 5 db és ma is jött 4 db frissítés, látom szorgosan foltozgatják...
A javítás javítása.
-
bepken
veterán
King Unique! mondom, nekem az imént linkelt - hivatalos - forrás alapján úgy jön le, hogy minimum 5 évig lesz támogatás, szerintem a 8.1 nem számít "utódterméknek" (az ottani megfogalmazás szerint)
de hátha jön valaki, aki meg tud erősíteni ebben...más: reklám sávot ki lehet valahogy irtani? konkrétan a "TrackSeries" nevű app-ról volna szó.
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
pushalias
addikt
válasz King Unique #38790 üzenetére
Itt a válasz: Microsoft Product Lifecycle Search.
-
törölt tag
az mitől lehet, hogy akármit próbálok csinálni MMC-n belül, egyik snap-in-t se tudja betölteni? hibaüzenet is annyi, hogy couldn't initialize snap-in...
msdn-en is csak annyi van, hogy lőjem le az mmc process, a nem létezőt nehéz lesz.[ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
hmm...ez érdekes. akárhol vagyok (tálcán, kezdőképernyőn, app-on belül), ha a jobb oldali menüben a "Beállítások" gombra kattintok, akkor nem történik semmi. ez mitől lehet?
gondolom, egy újraindítás megoldja, csak érdekelne, találkozott e már valaki ilyesmivel.szerk.: "Gépház" folyamat leállítása megoldotta.
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Window8-al semmi gondom nem volt az alvás funkcióval....
8.1-ben eddig jó volt, most meg nem akar elmenni aludni... A képernyőt lekapcsolja, matat a HDD-n de nem történik semmi sem.... Mi lehet az oka? -
MODERÁTOR
Windows 8 óta küzdök ezzel, és továbbra sincs megoldás, úgyhogy ha valaki tud rá, akkor ne tartsa vissza, mert már rohadtul idegesít..
Szól, hogy a fészkes f***be lehet VÉGLEG eltüntetni a rendszeróra mellőle a nyelvi beállítások panelt? Ha az értesítési terület beállításainál a rendszerikonok között kiveszem, akkor önkényesen fogja magát, és visszateszi. De már vagy milliószor kikapcsoltam, és mégis ott vigyorog újra.
Nem hiszem el, hogy egy ekkora bakit nem lehet a 8 óta megoldani..
Everybody lies.
-
pushalias
addikt
válasz #01682176 #38799 üzenetére
Talán el kellene olvasni a linkelt MS bejelentést, ami egyébként július 30-i.
„The lifecycle of Windows 8.1 will remain under the same lifecycle policy as Windows 8 with support ending 1/10/2023.” És direkt ott a link, amit én is betettem, de ha muszáj, beteszem még: [link].
Már megint az van, hogy valaki kitalálta a baromságot, és terjed. Ráadásul teljesen érdektelen, úgy is mindenki váltani fog 8.1-re, kivéve az a pár szerencsétlent, akiknek valamilyen hardverelem miatt nem lehetséges, vagy nem érdemes.
Egyébként meg ennyit az index zseniális szakújságíróiról. Ötvenedjére.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest