Új hozzászólás Aktív témák

  • girion

    csendes tag

    Ha GW úgy döntene hogy elmeséli a Császár felemelkedését vagy valami más olyan történetet amire már két mondatnál többet utaltak, akkor tuti bele bukna egy hatalmas retcon gödörbe. Olybá tűnik így működnek náluk a dolgok. A szerkesztői oldalon rá kellene csapni egy-két ember kezére. Elméletben vannak akik az egész lore-t fogják össze, de gyakran tőlük erednek a legnagyobb problémák. Laurie Golding-ot, a lelkes rajongóból lett continuity editort például sokat láttam már szidni. Meg ugye vannak írók akik annyira jól mennek vagy annyira régi motorosok, hogy nekik többet néznek el. Gondolom Abnett vagy McNeill kezére ritkábban csapnak oda ha szét akarnak valamit retconolni vagy szembe mennek a korábbi lore-ral.
    Aztán vannak olyan alázatos emberek mint Peter Fehervari, titkos Warhammer irodalmi pápa, akik őszintén be merik vallani ha nincsenek benne kellően egy-egy téma lore-jában. Kérdezték is tőle hogy miért nem ír erről vagy arról a témáról, és ő megmondta hogy hiába csodálja és imádja az eldarokat, nincs annyi ideje hogy olyan mélységben elmerüljön a lore-jukban hogy aztán abból bármilyen történetet merjen írni. Bár hozzá kell tenni azt is hogy neki van egy független főállása, éjszakánként és hétvégenként foglalkozik csak Warhammerrel. Akkor ír valamit csak ha tényleg megérik benne egy történet, azt el tudja adni a BL-es szerkesztőknek és sikerül is keresztül verniük a kiadó rendszerén. Cserébe minden írása egy ajándék. A Császár adja hogy jövőre megjelenhessen az új regénye a Rhapsody Eternal.

    (Mellékesen megjegyzem szégyen hogy egyik gyűjteményben se láttam Fehervarihoz köthető könyvet.)

    Watsont annyira nem is bánom hogy nem nyomják különösebben. Az Űrgárdista az jó volt, de az Inkvizítoros könyveit nagyon nem bírom. Kíváncsi lennék milyen lenne ma a Warhammer ha anno nem ő fut be a GW-nél az első 40k regényre hanem mondjuk Stephen Baxter tervezett regénye születik meg.

Új hozzászólás Aktív témák