Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Demo07
aktív tag
válasz Hellboy2387 #61344 üzenetére
Van egy ilyen radi és fitting szett itt aprón, én lecsapnék rá a helyedben, a többi meg jöhet a merlinből! Viszont a radiátort nézd meg hogy befér e!
Mert a 240mm radiátor nem 240mm magas, csak a helyet jelölei hogy 2db 12cm helyre megy de van túlnyúlása !!![ Szerkesztve ]
-
holczy
aktív tag
válasz hiimezio #61343 üzenetére
Ha a rá való fittingel rakod össze, nem fog szétcsúszni. Meg amúgy sem. Ek fittingnél is kell kifejteni erőt, hogy szét tudd húzni (van kb 36 db a gépemben. Plusz merevcsőnél nem illik elnagyolni a csőhosszt. Fitting aljáig üljön bele.
Pumpa vezérlés legolcsóbb kivitel: alaplapi driver. Fok/fordulatot grafikonon be tudod lőni.
Ventillátor vezérlés: (egyszerübb lenne itt is az alaplapi driver) Vagy ott a cirsair hub-od. -
-
holczy
aktív tag
válasz hiimezio #61358 üzenetére
Szerintem az alaplapodon van w-pump fan. Arra kéne rádugni első körben. És az a cpu hőfok alapján fogja tekergetni a pumpádat. De miután letöltöd a programot. Biosban nézd meg, hogy mire van állítva a csatlakozók vezérlése (dc/pwm/autó) átállítod pwm-re. Ezután a biosban van egy fan calibration. Azt megcsinálod (ezután biosban is tudsz grafikont állítani). Beállítások mentése és restart. Windowsban az Ai Suitba fan tuning (fan calibration) és utána jöhet a grafikon.
-
aktív tag
-
aktív tag
-
hiimezio
csendes tag
válasz Hellboy2387 #61362 üzenetére
??
-
korcsi
veterán
válasz Demo07 #61331 üzenetére
Van értelme a pumpa fordulatot változtatni? Én régebben néztem, és D5 minimum maximum között 200W-os 290x-el volt 2 fok differencia .
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Demo07
aktív tag
válasz korcsi #61366 üzenetére
Nálam is 2 fok volt, nálam azon a két fokon változik a boost órajel szóval nekem megérte.
Mondjuk a 290X eleve egy kazán volt olyanom annó még a ref hűtővel, szabályosan rezgett tőle a gépház ha rázendített azzal 1 nagy venti a végén.
Még annyit vettem észre a jelenlegi rendszeremnél, hogy kisebb a hőfok ingadozás, vagy csak el akarom hívni. De 100%-on nálam nem megy terhelés alatt sem, max 65% pwm(127L/H). -
OgreImre
senior tag
Én a jó öreg SpeedFan programot használom a pwm vezérlésre, pumpát és a ventiket is szépen állítja. Az alaplapon 4pin-es pwm képes csatikra vannak dugva, 7 venti (1x3, 2x2, 2x2 felállásban) +pumpa.
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
tomcat78
őstag
válasz Hellboy2387 #61362 üzenetére
Igazad van... Lehetne Litle Mermaid is...
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
aktív tag
Addig nézelődtem, hogy talán igy meglehetne oldani. https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/ekwb-ek-mlc-phoenix-240-radiator-core-modul-3831109863800-34158 veszek egyilyet, +2 csatlakozot meg folyadékot és direcktbe rá kötöm a karira szerintettek? Fogalmam sincs milyen csö megy rá ez kicsit aggaszt
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=hellboy2387
-
LGG555
aktív tag
Írja hogy 10 mm -es csőszerelvény, de az úgy kurva drága, ha veszel külön radit és ventilátort a feléből kihozod.
[ Szerkesztve ]
Konfig:MSI MEG B550 UNIFY-X, Ryzen5 5600x, G.Skill 16GB 4000Mhz, Radeon VII, Seasonic Snow Silent 550w..
-
aktív tag
-
Demo07
aktív tag
válasz Hellboy2387 #61373 üzenetére
Csak ebbe ha egyszer megdöglött a pumpa akkor, kb csak az áramlást fogja lassítani,és a vége egy külső pumpa lesz
Plusz infó :
Az EK-MLC radiátor modul nem önálló termék!
Ahhoz, hogy működjön, minden EK-MLC Phoenix központi modulhoz legalább egy CPU- vagy GPU-hűtő modul szükséges! de talán másik csövezéssel, vagy ek quick connet másik felével és annak a másik felére fittingel talán életképes megoldás lehet.
A custom épített mellett szól viszont a lényegesen jobb hatásfok(jobb áramlás), valamint karbantarthatóság, és légtelenítés is egyszerűbb tartály végett.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz Demo07 #61376 üzenetére
Igen én is néztem h önmagában nem elég, a csatlakozó miatt gondolom, mert semire nem tudod rákötni, de a lényeg benne van, sima 10/16 csatira kicserélem és rákötöm a blockra utána töltök légtelenitem és ennyi. Vagy lehet kapni ilyen ek csatit, veszek csövet rá toldom és akkor nincs szétszedve. és azt kötöm a kártyára, itt inkább a helysporolás lenne nagyon sok meg kompakt lenne igy késöbb el is tudom adni.
-
aktív tag
válasz Demo07 #61376 üzenetére
Ezért lenn jó ha még kapható lenne az ek predator, mert azzal ezt simán meg lehetett és abban fasza pumpa is volt. és még cserélni is lehetett. https://p1.akcdn.net/full/348312401.ekwb-ek-xlc-predator-240-3831109863343.jpg de nem találok sehol
-
hash99
senior tag
válasz Hellboy2387 #61377 üzenetére
Ha találsz használtan EK predator 240 -t az lenne a legjobb neked Abba legalább DDC pumpa van amit simán tudsz cserélni ha megdöglik.
-
aktív tag
-
LGG555
aktív tag
Végül ilyen radit kaptam olcsón, kicsit méretes de árban nagyon jó remélem nem lesz gond vele:
Phobya G-Changer 560 V.2 - Full Copper[ Szerkesztve ]
Konfig:MSI MEG B550 UNIFY-X, Ryzen5 5600x, G.Skill 16GB 4000Mhz, Radeon VII, Seasonic Snow Silent 550w..
-
Demo07
aktív tag
válasz Hellboy2387 #61378 üzenetére
Nagyon paraszt megoldás amit most mondok, de simán járható véleményem szerint
Alphacool Eisbaer 240 CPU - black
Veszel egy ilyen szettet, gyárilag gyorscsatis a csöve, veszel mellé 2 fittinget/gyorscsatit és 1m csövet, +1 folyadék, és cpu/pumpa kombót beteszed a ház aljába és a gyári gyorscsatihoz, beteszed a toldatot, amibe bekötöd a vga-t -
Demo07
aktív tag
-
aktív tag
-
ericdrawen74
senior tag
válasz Hellboy2387 #61385 üzenetére
Szétpattintottam a 4790K-mat, csont szàraz és kemény volt a gyàri paszta. Megkapta a Conductonaut pasztàt, szàrad a ragasztàs. Kívàncsi leszek az eredményre.
Megkenhetem a külső részt is vele vagy oda elég a Hydronaut?[ Szerkesztve ]
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
fonok87
aktív tag
válasz ericdrawen74 #61386 üzenetére
Igazán látványos eredményt a kupak alatt hoz, de ha nem félted a hűtődet (rezet, nikkelt elvileg nem bántja, de olvastam olyat is), és biztos kézzel kened, megérhet egy próbát. A kupakot milen ragasztóval tetted vissza?
Truss me, I'm an engineer.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz fonok87 #61387 üzenetére
FBS ragasztó :) - 50 és +200C a hőàllósàga.
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
ericdrawen74
senior tag
No, végül kivülre a Hydronaut került, nem kockáztattam És igen!!! Erős 15°C nyertem stress tesztben 4,7Ghz-en A DPD is pont ma küldött emailt, hogy nem találják a EG STARTS Kaby Intel CPU Delid Relid cuccomat Ezek után már nem is érdekel csak az ára.
[ Szerkesztve ]
-
LGG555
aktív tag
válasz ericdrawen74 #61393 üzenetére
Végül akkor mivel verted le róla a kupakot?
Most nézem még a forrasztott Ryzennél is -10 fokot számít a folyékony fém és a kupaktalanítás.
[ Szerkesztve ]
-
ericdrawen74
senior tag
válasz LGG555 #61394 üzenetére
Gilette penge. Letöltöttem néhány képet a prociról szétszedve, körberajzoltam a kupakot, hogy ragasztásnál a helyére kerüljön. Ennyi.
-
Fesq
tag
Sziasztok
Nincs valakinek elfekvőbe egy régi AMD procira való blokk ?
Ha van PM pls..." Rövid az élet, hosszú a sír, mindenki játsszon, amennyit bír "
-
korcsi
veterán
Nincs valakinek egy felesleges G1/4-es záró dugója?
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest