Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szazbolha

addikt

válasz KAMELOT #60726 üzenetére

Biztos igazad van. És valószínűleg nem lesz sikeres amit szeretnék, de a legtöbb infó szerint a 9900K-nál a mag és a kupak külső felülete között tekintélyes dT keletkezik a forrasztás ellenére is, azt semmiféle külső hűtéssel nem lehet érdemben eltünteti, ezért kupaktalanítanak sokan. Sokan? kevesen? Nem tudom.
    Nálam adódott egy probléma, ami megoldott az allcore szorzó csökkentéssel és léggel. Játék alatt nem melegszik, sosem megy 50-60% főlé a cpu kihasználtság. Itt el is lehetne felejteni a sztorit, mások is visszafogják a procijukat, mert throtlingol. Vagy észre sem veszik, ha nem hajtják ki.

Azt is elfogadtam, hogy "újabban" az intel TDP a base frekire vonatkozik, nem az allcore turbóra, de akkor is bosszant, hogy nemhogy OC-nál, de a gyári határértékekkel is probléma van egy prime95 alatt. Másnak meg megy 5,3-al.
    Nekem ne throttlingoljon... inkább megkupakolom. Ilyen ez.
    Nem kell benne az ésszerűséget keresni. Egy hobby projekt, amihez néha kérem a véleményeteket mert a víz főszerepet játszik benne.
    Hasznos infókat kaptam itt is. Az is hasznos amikor lebeszélnek róla.
    .
    Ja.. kompresszor helyett van(megint lesz) peltieres hűtésem . Ezzel környezeti hőmérséklet +2..3 fokig le tudom vinni a vizet. Nagyon alá nem érdemes menni mert akkor kezdődik a harmat képződés gépen belül. (párakicsapódás)

Új hozzászólás Aktív témák