Új hozzászólás Aktív témák

  • szacsee

    nagyúr

    válasz proci985 #32476 üzenetére

    Ott kb annyit értenek a vízhez, mint tyúk az abc-hez.... legalábbis az építetthez.
    Az én meglátásom, hogy a Cosmos S-el kellene kicsit babrálni.
    1 Olcsóbban megúszod
    2 Némi kreativitással a kormányt is a tetejére pakolhatod + némi zajszűrővel a szigetelés is letudva.

    Kormány: Veszel villany szerelési boltban OBO műanyag bilincset.. lehetőleg félbilincs és pattintós... kb ~50Ft darabja, szóval nem tétel.
    Ő lenne az:

    Rögzíted egy élfóliázott rétegelt lemezre, vagy egy simán lefestettre, de akár karbon fóliázhatod is és a felső csőre bilincsekkel lefelé rápattintod. Aljára raksz hangelnyelő szivacsot lehet még zajt is csillapítana. Fentről csak annyit látnál, hogy pl egy karbon lemez van a házra rakva... amire aztán pakolhatsz. Mérete minimum hogy elférjen a kormány, de ha telót, tabletet is akarsz rá rakni akkor annyival nagyobbra csinálod.
    Egy idő után amúgy is egy másik háznál szerintem a sok rárakástól sérülhet a lakk, vagy festékréteg.

    Hasonló bilinccsel fogom megoldani a külső radi rögzítését, de az állítható és tart mint barom, de nálad lehet macera lenne a lemez levételénél... ez pedig így néz ki:

    Nálam most kb 1 venti megy a Cosmos S-ben és hallom a vinyó csapágyhangját WD Red-nél ami azért halknak tekinthető. ;]
    Ha ez a szint megfelel, akkor a következőket ajánlom:
    Fentre a HDD rekesz, mivel alul ha benézel a HDD rekesz alatt van még majdnem 1 5.25"-os hely, amit a szivattyúk vagy radi beépítésénél jól jöhet. Szóval fent Lamptron, alatta HDD rekesz.
    Felülre 360-as radi, de ezt nézd meg, lehet 60 pushpullban nem fér el.
    Venti spórolás miatt én 45-öst tervezek, de nálam ugye van egy mora méretű radi... szvsz azzal járnál a legjobban, de a macsekok miatt kellene egy rács is rá és rögzíteni a csövekre mint nálam lesz pl.
    Ha fejben beleférsz a Cosmos S-be, akkor zajcsillapító anyagot találsz a jobb pc boltokban is.
    Oldalsó panel venti köré akár, vagy ha nem használod a ventit, akkor telibe szigeteled. Alul és elölről akkora orkánt tudsz úgy is csinálni hogy csak na. Kábeles oldalt én hagynám a fenébe, mert megsérül a szigetelés minden le-fel rakásnál.

    Néztem én is sok házat, amire jutottam röviden:
    Ha nagy kell nincs hangszigetelt. H630 kis légáteresztő képességű, ahogy itt is írták anno nekem.
    Define XL, Shinobi XL és tsai valami bukóval rendelkezik... előbbi felső radi limit, utóbbi első radi limit vs meghajtó helyek. Baromi nagy házak és a vízhűtésre tervezett házak pedig pont nem úgy vannak kialakítva mint a hangszigetelt házak, így döntened kellene.... hangszigetelt vagy belső radihoz kialakított.
    Ha nem fontos a hangszigetelés, akkor Enthoo Primo is szóba jöhet, de 70K-ért én mást vennék, amikor most rendeltem aquatuningról akkor is mintha a fogamat húzták volna, de ha egyszer az ember halk gépet akar, akkor áldozni kell rá.. 360-as radira + szellőztetőkre vettem volna 7K-s ventiket, vagy a külsőre AP181-et, akkor is kiadok 50-60K-t és nem tudom attól még szabályozni őket. Caselabs és Phobya házak nekem túl puritánok, de lehet én vagyok finnyás... :D

Új hozzászólás Aktív témák