Új hozzászólás Aktív témák

  • VinoRosso

    veterán

    válasz jones965 #31441 üzenetére

    Csigalom nyugavér :DD Amúgy meg hagyni kell a kollégákat kiereszteni a fáradt gőzt, különben megnő a nyomás ami robbanást okozhat :U

    Inkább írhatnátok a szivattyús kérdésemre. Nem voltam rest és utánanéztem a dolgoknak amennyire tudtam. A lényeg:

    Az általam linkelt hirdetésben Delphi által Power Mac G5-höz való rendszerekbe készített pumpákat árul a tag (csak ezt 'valamiért' elfejtette beírni a hirdetésbe, ez nyilván egy - pont :( ). Ezeket a szivornyákat (ddc 1-vc / 2-vc) úgy 2006 környékén sorozatgyártották egy elég combos hűtésekbe:

    csak sajnos a Delhi elqurta kicsit a dolgot, mivel szinte minden hűtésük szivárgott egy idő után (nem a pumpánál hanem a blokkoknál) tönkretéve méregdrága apple gépeket :

    ezért az apple kibaxta őket 2009-ben, és innét jön az a sok delphi pumpa a használtpiacon, vagy a nyakukon maradt a szerződésbontás miatt, vagy a már tönkrement gépekből lettek kiműtve. Visszaolvasgatva az achivumot többeknek is volt itt ilyen pumpája főleg Nyugdíjas révén. Mindenki meg volt elégedve a teljeítményükkel, de a zajszint megítélése elég vegyes, van aki szerint rohadt hangos, van aki szerint elviselhető. Ha abból indulok ki, hogy a G5-ben kettő ilyen is volt akkor alapból nem lehet annyira hangos, hiszen minek raknának egy luxus gépbe egy méhkast ? Hogy valakinél hangos volt az származhatott abból is, hogy ő pont egy agyonhasználtat fogott ki ami egy halott gépből lett kiműtve. De ez némi aggodalmat is ébreszt abból a szempontból hogy 11 év után mennyi az esélye annak hogy PH-s apróból rendelt cucc valóban új legyen.
    A másik meg az, hogy mivel ezeken Mac-hez való tápcsati van ezért újra kell huzalozni őket (3hónap gari vszeg ugrik) és még így sem lehet (10 illetve 18W feletti, tehát nem a leggagyibb) venti szabályzó nélkül értelemben használni.

    Így még mindig nem tudom hova tenni ezt a pumpát, az ára nyilván nagyon jó, de sok vele a macera, és nem is biztos hogy az ember a végén azt kapja amire számít.

    Kiváncsi lennék a véleményetekre, főleg olyanokéra akik esetleg már birtokoltak ilyent.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák