Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
beluschi
tag
Keresd meg TESCO-Zsömlét július 27-ig. /Lásd aláírását/
Homeworld forever
-
DigitXT
nagyúr
Humbug? Locsolj rá pár 100K-t, akkor már némán is agyonveri a léghűtést...
Ja, hogy ár/érték arány: sz*r valóban. Kivéve, ha vkinek a némaság priceless.
Akik igazán keményen tuningolnak, nem állnak meg a víznél. LN2, dry ice...
Vagy ha víz, akkor az is lehet fagypont alatt (fagyálló rulez), chiller, stb.Természetesen átlagos PC-be nagyon felesleges a vízhűtés. Pláne "occón".
(Drágán is felesleges, csak akkor már lehet indokolni, hogy miért érte meg.)fsb1000: (Hozzátenném, hogy az az AVC Hercules NEM is vízhűtés*...)
dlacc: még annyit, hogy ha előbb kérdezel itt, akkor nem is veszed meg...
*: ugyan folyadékot keringet, de ennyi: semmi előnye nincs a kialakításának
egy normális léghűtőhöz képest, ami pl. a teljesítményén is megmutatkozik.[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz Lacza_26 #2293 üzenetére
Asszem itt mindent leírtam anno amit csináltam vele... Majd le ragad a szemem... Holnap visszaolvasom és ha kihagytam ott valamit, akkor leírom.
Na elolvastam, és a lényeg: Mindent kipolíroztam, amihez hozzáfértem! Az XT tartályra fordítottam a legtöbb időt, ugyanis nagyon tré állapotban volt. vízkőtelenítettem, lecsiszoltam, előkészítettem a festésre. Szép metálkék színű lett, mert csak olyan nitros fújós festékünk volt itthon. Jó vastagon vagy 4 sorral lefújtam, úgyhogy nagyon zsírul néz ki. Azért baromira kíváncsi vagyok, hogy belülről még mindig ilyen tiszta-e az XT. Szerintem igen. Négy napig takarítottam, reggel 8-tól este 9-ig, Csak merjen retkes lenni... Vágom kifelé az ablakon, az biztos!!!
Am nem lehet olyan folyadékot venni valahol, ami meggátolja, hogy az alu és a réz összevesszen egymással???
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
tajcsi
őstag
Laingd5 szivattyúhoz 16/13 vagy 19/13-as csatik a jobbak? Ha 19/13-as akkor mekkora differenció lesz a hőfokokbana 16/13-as rendszerhez képest?
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
DigitXT
nagyúr
válasz Satyricon #2309 üzenetére
Tökmindegy: már anno megmondtam, hogy az a felső bordás
rész, amit le is fényképeztél, egy full alu tömb, aztán annyi...
Most az egy másik dolog, hogy lecsiszoltad a(z alu) tartályod
gyári fekete festését, mert ahogy írod, újrafújtad metálkékre... -
Satyricon
addikt
válasz DigitXT #2311 üzenetére
Igen tudom, mondtad. Lacza kolléga "Mit políroztál ki? Az XT tartályát?" kérdésére adtam választ. Most azon töröm az agyam, hogy tudnám az XT-ből kiiktatni azt a bordás alumínium nyavaját... Mert ha jól emlékszem, akkor radija az réz... A bordás részen, és a tartályon kívül van még valami réz az XT-ben? nem ugrik be hirtelen...
Tudom 1000x könnyebb lenne eladni a jó büdös francba az XT-t, de nem nagyon lenne pofám így eladni, hogy ez van vele! Nem hiányzik a fekete pont. És ha el is adnám, szerintem nem tudnám olyan árban mint amennyiért én megvettem... Bár ahogy elnéztem anno, sz*ros Reserator 1-et meg 2-t 30-40k-ért akartak eladni. Azért az XT azoktól csak j...
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Erdemes-e a Corsair H100-ert penzt adni? Meg tudom kaparintani zsir ujonan eleg olcson. (24k HUF)
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
DigitXT
nagyúr
válasz Satyricon #2314 üzenetére
A bordás részen, és a tartályon kívül van még valami réz az XT-ben?
Mármint alu, nem? Kb. mindene az, kivéve talán a radi és persze a csövek,
nameg a műanyag gyorscsati, és az áramlásmérő. Ezektől eltekintve még
a(z amúgy szűk) gyári csatik is alumíniumból vannak, szóval nem elég, ha
csak a felső bordás részt iktatod ki, mert a tartály csatija is alumínium...
Én mondjuk lecseréltem, csak nem volt hozzá profi szerszámom, így csak
akkora lyukat fúrtam, amibe jól bement a G1/4"-es HF csati, másik oldalon
meg egy ellenanyával megfogattam, a gumigyűrű meg tömített. Ment az jól,
de profi módon egy G1/4"-es menetvágóval kellett volna megcsinálni.Szerintem nem ér annyit az egész. Jópofa, de ha gondok vannak vele, nem
éri meg a kínlódást. Persze, árában nem tudod eladni, még hibátlanul sem,
hát még moddolva. De esetleg ha találsz más fanatikust, aki alkatrésznek...Btw. milyen korróziógátlót használsz? (Azt írtad, hogy az ételfestékről már
leszoktál, és inkább legyen színtelen, mint duguljon el a trutyitól naponta.)
Szerintem a legegyszerűbb a desztvíz + fagyálló kombó, de hogy véd-e az
alu + réz párharcától, az már véleményes (gondolom koncentrációfüggő is).miklosss2012: ha szükséged van rá, 24K-ban talán nem is rossz vétel.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Nekem 16/13as a rendszerem. ( Ehhez kaptam pofátlanul olcsón mindent ) Sajnos a cső könnyebben törik mint a 19esnél, Ezért jól rá van tekerve a törésgátló...
jónagy humbuk az egész... legalábbis ár/érték arányt nézve nekem annak tűnik.
A mai nap poénja... jót röhögtem rajta[ Szerkesztve ]
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
Satyricon
addikt
válasz DigitXT #2316 üzenetére
Őőő igen, alura gondoltam, bocs.
Na most az lenne a kérdésem, ha az XT-t elfelejteném, és helyette vennék radit, akkor milyet érdemes? Dualt, vagy tripla radit? És milyen márkát?
Szerk.: A konfigom az adatlapomon megtalálható. Szerinted/szerintetek elég neki egy dual radi?
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz Satyricon #2320 üzenetére
Az attól függ mit akarsz hűteni (watt?) és mennyire halkan, és mennyi helyed van.
Ha van hely, be tudod kényelmesen/szépen építeni, akkor egy tripla radi közepes vastagsággal, az "olcsóbb" fajtákból akár 300-400W-ot is le tud adni viszonylag 3 halk ventillátorral.
Szerk: A konfigodból mit hűtesz vízzel? CPU, VGA HDD, alaplap?
----
(#2292) SP!T: Ez elég korrektül és kompaktul néz ki. Olcsón jutottál ezekhez az Asatek kompaktokhoz?[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
Asszem megtaláltam a forrásod... Olyan olcs,ó hogy már megint el kezdtem egy peltieres megoldáson gondolkodni...
Kérdéseim:
- Miért kellet tartály? Az eredeti rendszerben nincs. Nem lehet jól légteleníteni?
- A ventit is szabályozod alaplapról?
- Ehhez a dupla megoldáshoz miért a cH50-et választottad, miért nem az Antec H20-at? -
addikt
válasz fsb1000 #2323 üzenetére
Nagyobb tételben vettünk a munkahelyemre, így kijött 8ezerből kettő darab, plusz lefogató kb 1.500,-., tartály 4.000 (a csövek 1000, illetve a gyorskötöző 200 huf ) Lehet légteleníteni, de két radiátorral beszerelve a házba fixen kissé nehézkes. Össze vissza forgattam, ráztam és úgy tűnt sikerült. De mikor ment pár napig a pumpa mindig szörcsögött egy bizonyos időközönként. Úgy döntöttem nem bénázok, veszek egy tartályt. Szimplán ez a hűtés volt olcsó, azért vettem ezt. És még maradt is egy darab szivattyú+blokk kombóm tartalékba, ha elromlana, mivel kettő szettet vettem.
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Ezekről mi a véleményetek? (hőleadó radiátornak) Főleg az olcsóbbakra gondolok most. -
Satyricon
addikt
válasz fsb1000 #2322 üzenetére
Hűteni kívánt hardverekPU(3magosított X2 550 BE), VGA(8800 Ultra), északi híd, hangkártya( ), és majd lehet, hogy később a Corsair Dominator memómra is veszek egy EK Dominator blokkot... Ezek közül a videokari, ami baromira termeli a hőt(2, vagy 300W-ot, nem emlékszem pontosan).
Az AeroEngine II házba tuti nem fér el a radi, mert moddoltam... Oda rejtettem el az összes vezetéket, és be is burkolttam teljesen a felső részt. Am én arra gondoltam, hogy kipakolok mindent az XT-ből ami csak létezik, és a belsejébe belemoddolok két dual radit. Az alját és az oldalát kiszedem az XT-nek, és a helyére méhsejt perforált lemezt teszek, hogy onnan szívja a friss levegőt. Csináltam is hozzá egy rajzot. Tudom anyagilag húzósabb lesz az ára, de nem akarom kidobni/eladni az XT-t! Ha látnátok élőben milyen jól mutat a fekete házam mellett a szintén fekete XT, szerintem Ti is nehezen válnátok meg tőle! Nekem nem tetszene az a megoldás, hogy felcsavarozom a gépre/gépbe a radit... Úgyhogy inkább a rajzos megoldásnál maradnék. Amúgy is imádok ilyenekkel pöcsölni. Persze csak akkor csinálom meg, ha befér mind a két radi az XT-be. Vélemény?
Am lehet vékonyabb radikat is kapni?
-
dlaccc
aktív tag
elnézést minden vízhűtés fantól a tegnapiért csak a csalódottság beszélt belőlem... Hozzáértővel rakatok inkább most össze, úgy nyilván lesz eredménye is
-
DigitXT
nagyúr
válasz Satyricon #2326 üzenetére
ha befér mind a két radi az XT-be.
Bele lehet moddolni más radikat. -
fsb1000
nagyúr
válasz Satyricon #2326 üzenetére
A hütendő alkatrészek max 300-350W-ot adnak le. (hangkártyát biztos hüteni kell vizzel?)
Tehát 2 db duplaradi elvileg elég, de kellő mennyiségű levegőt is át kell tolni rajtuk.
Az XT házába tényleg beleférnek, de szerintem 1 venti kevés az elejére ehhez a hőmennyiséghez.
Nekem is volt ilyen megoldásom és végül azért adtam el, mert ha a ventik a radikra voltak szerelve, akkor csak 4-5 cm maradt középen, és nem volt épp ideális a "szellőzés".
Radikat vékonyra cserélni, meg slim ventiket vásárolni már nem volt kedvem és sokba is került volna. Örültem, hogy el tudtam passzolni ahogy volt... -
DigitXT
nagyúr
-
-
Satyricon
addikt
válasz fsb1000 #2332 üzenetére
Várjuk a képet, legalábbis én nagyon kivi vagyok rá!
DigitXT, ezt elsősorban Neked szánom, mivel volt XT-d: Ha megcsinálom a mod-ot, szeretném megtartani az áramlásjelzőt(remélem a radi mellett elfér majd). Szóval az érdekelne engem, mi méri az áramlást?(Az áramlásjelző propeller nem hiszem, mert azon csak a led miatt van vezeték. nem?) A másik kérdésem: A tartályba gyárilag bele van szerelve két fém tüske., gondolom az egyik a hőmérsékletet méri. Vagy mindkettő azt méri? Na ezeket az előlapi kijelzővel kapcsolatos mérőket szeretném megtartani. Vagyis beleépíteni valahogy a modba... Bár a 4 ventit akkor össze kéne kötni, és úgy rádugni az előlapi panelra, hogy lehessen őket egy potméterrel szabályozni. Ami lehet már kicsit sok lenne az XT-nek... Na mindegy, ez a ventis rész még jóval odébb van
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz Satyricon #2333 üzenetére
Nincs választási lehetőséged. A Reserator XT elektronikájának az
összes inputra szüksége van, különben nem fog működni, csipog,
lekapcsol, minden, amit el tudsz képzelni + amit szeretnél kerülni.Az a 2 tüske a vízszintet nézi. Elvileg kiiktatható, ha rövidre zárod
őket, ha jól emlékszem én is így próbáltam ki a vezérlőt magában.Az áramlás nagyságát az áramlásmérő jele alapján mutatja, és ott
sem az van, hogy nem fér el, ezért kiveszed, mert ha nincs jel, jön
a csipogás (ahogy a "normál" működés közben néha tapasztaltad).Szóval a kék propeller marad. Esetleg piros, ha már moddoltad.
A négy venti miatt szerintem nem kell aggódni: a FAN1 és a FAN2
2-2 ventit biztosan elbír egy sima Y elosztóval, az a legkevesebb...Van egy hőmérő is a tartályban, ami most (nem meglepő módon)
a vízhőmérsékletet méri. Természetesen ennek a jelére is szükség
van, bár nem kötelező a vízbe raknod. Max. a levegő hőmérsékletét
méri, bár annak meg sok értelme nincs: esetleg moddolsz neki egy
G1/4-es foglalatot, s beletekered egy T elosztóba valahol az XT-ben. -
Satyricon
addikt
válasz DigitXT #2334 üzenetére
Basszus... Ezen gondolkodtam, hogy tudnám megoldani ezt a vízhőmérséklet mérést. Erre a T elosztóra nem gondoltam, szerintem nagyon jó ötlet, köszi!
A vízszintmérő kék ledjét nem szeretném cserélni, inkább az előlapi piros ledeket cserélném kék színűre, ugyanis a gépházamban lévő 2 venti, a háztalp, és a hangkari X-Fi logoja is kéken világít... Sajna a kijelzőt nem merem babrálni, mert félek, hogy elcseszem. Ha hagyományos led diódás megoldású lenne, ki tudnám cserélni, de szerintem inkább a nyák-ra erősített kis apró ledhez hasonló diódával van megoldva a világítás, aminek a cseréjéhez nem értek... De majd keresek valakit, aki ért hozzá!
Valaki kérdezte közületek, hogy fontos-e a hangkari vízzel való hűtése... A válaszom, Igen, mert: 1. nagyon forró szokott lenni a hűtőbordája, még így is, hogy a gyári paszta helyett MX4-et kentem fel neki, 2. van egy felesleges blokkom(nem alu ), amit rá lehet tenni(csak még azt nem tudom, hogy fogatom oda )
-
DigitXT
nagyúr
válasz Satyricon #2335 üzenetére
Ja, bocsi, emlékeztem, hogy csereberéltél piros/kék vonalon, de úgy
emlékeztem, hogy mindent pirosra. Kék képet rakjál fel, ha meglesz!
Szerintem nem SMD ledek vannak a kijelzőn, így simán cserélhetők,
de lehet, hogy rosszul emlékszem: ha szétszeded, úgyis meglátod...A T elosztóhoz annyit, hogy egy G1/4"-es záródugót ha kifúrsz a jó
méretre, akkor elvileg a gumitömítésével bele tudod rakni a hőmérőt. -
Satyricon
addikt
válasz DigitXT #2336 üzenetére
Persze, mindenképp csinálok az egész modról képet! Még barkácsolás közbenit is!
Am annyira nem vettem szemügyre az XT kijelzőjét. Csak annyit figyeltem le, hogy egy fehér müanyag karikával van beburkolva az egész. Kiskoromban sok ilyen kijelzős dolgot elzártak előlem a szüleim, mert mindent szétszereltem(az óta is imádok szerelni ), és szerelés közben általában megsérült a kijelző kvarckristálya vagy mije... Úgyhogy én a rossz emlékek miatt nem merek belevágni, szerintem ehhez keresek műszerészt..
-
DigitXT
nagyúr
válasz Satyricon #2337 üzenetére
Azt a fehér műanyagot nyugodtan kiveheted, ott lesz mögötte a LED...
Nem fog ezen megsérülni semmi, ez nem LCD kijelző, és annyira nem
is kell szétszedni... Bár várjunk csak: azt akarod, hogy pl. a számok is
kéken világítsanak?! Mert azt eddig nemes egyszerűséggel kihagytam
a számításból, csak az analóg kijelzők háttérvilágítására gondoltam. -
DigitXT
nagyúr
válasz Satyricon #2339 üzenetére
Nem tudom mennyire lesz kemény dió. Esetleg ebben a topikban kérdezz rá.
-
Satyricon
addikt
Nézzétek csak, milyen DDC mod-ot találtam. Szerintetek érdemes megcsinálni?
-
DigitXT
nagyúr
válasz SkyS1gn #2346 üzenetére
Biztos? Akkor olvasgassál szakirodalmat mondjuk oroszul... Pl.
Satyricon: ez nagyon minimális* mod. Bár való igaz, a megnövekedett
teljesítményfelvétel többlet hőtermelést is jelent, szóval lehet, hogy az
élettartam csökken. Alapvetően a NYÁK hűtése nem a legjobb a DDC
esetében. (*Mondjuk TESCO-Zsömle 6000 rpm-e modjához képest.)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest