Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
Sacc/KB 1 db ilyen megagép nem váltja ki a 8db i7-es gépet, de ezt biztos kiszámoljátok esetleg kipróbáljátok.
A legtöbb házzal barkácsolni kéne, hogy beleférjen 2 db tripla radi, hameg a lap miatt extra házat kell venni, annak legjobb az oldalát leszedni és annak helyére valami konzollal feltenni a radikat. (vagy simán kivágni és kivülre elhelyezni a radiátort, vagy a radiknak eleve külső konzolt építeni) Mindenképp barki dizájn lesz.
Zaj (bár azt írod neked nem fontos)
Egy vízhűtés azért lehet halkabb, mert azon a ponton ahol a környezetnek átadódik a hőenergia ott nagyobb a felület. Úgynannyi levegőt kell átmozgatni, de lasabban nagyobb felületen.
Ebből kiindulva elképzelhető hogy 2db dupla radin lévő 4db 12cm venit pont akkora zajterhelést okozna, mintha a példában lévő 4db CPU-n 12cm-s ventikkel ellátot léghűtők lennének. Persze a vízhűtés egyik előnye, hogy a hőleadás helye kikerűl a kis térfogatú gépházból, és nem kell további ventiket alkalmazni a szellőztetésére. -
somasz
addikt
válasz fsb1000 #2251 üzenetére
Szerintem sem váltja ki, és tisztában vagyok a vízhűtés előnyeivel (elviszi a hőt, nagyobb felület, kisebb zaj, stb.).
Alapból valamilyen barkácsmegoldásra gondoltam, hiszen a lap csak abba a 300k-s házba(táppal együtt) fér be, így nem lenne gond gondolom a radiátorok fel-/elhelyezése sem.
Köszi a javaslatokat!
Ha ez a megagép lesz, valszeg marad a léghűtés...
[ Szerkesztve ]
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
DigitXT
nagyúr
Külső radinál ha számít a csend is, akkor "minél nagyobb" ajánlott.
Pl. egy Mo-Ra, amit le lehet rakni a gép mellé, mint egy mini-házat.Ahogy fsb1000 írja: ha kicentized, hűteni hűt majd, de hangos lesz.
Akkor meg minek a víz ugye, hiszen a hangos léghűtés is megfelel.(Nyilván van az a hőtermelés, ahol önmagában a zárt ház is gondot
jelenthet - hiszen azt is át kell szellőztetni, hogy a procikat hűtsed,
viszont azzal vitatkoznék, hogy ha a procik hűtve vannak, már nem
kell a házat szellőztetni: vannak még ott melegedő komponensek.) -
somasz
addikt
válasz DigitXT #2253 üzenetére
Kell hűteni, persze, át lenne szellőztetve víz mellett is...
Na meg ha már vízhűtés, nyilván túlméretezés, azért írtam a "nem számít a hang"-ot, mert nem az a szempont, hanem a jó hűtés. Nyilván nem spórolnék a hőleadó felületen.
És nem voltam/vagyok biztos a dolgomba, hogy léggel meg tudom-e csinálni, egy átszabdalt házban hasonlóan a gyári nagyon-drágához.
Köszönöm az ötleteidet!
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
andor1111
tag
Sziasztok!
Vízhűtést vagy hatékony de halk hűtőt szeretnék de ahogy nézem azok 1 kg-os "dögök".
Áraik miatt a következők jönnének számításba:
Coolit ECO ALC
Antec Kuhler H2O 620
Corsair CW-9060001-WW Hydro Series H40 Hydro
Corsair CWCH60
Melyik a legjobb 1. halk és csak másodlagos a teljesítmény I5 3570k-re.
Köszi.
-
őstag
válasz andor1111 #2256 üzenetére
Szerintem sikerült összeválogatnod azokat amik testvérek
Jó egy icipicit máshogy néznek, ki de majdnem mindet az antec gyártja és a többi csak matricáz.Egy jó léghűtővel tartják a lépést.
Noctua D14-hez szokták hasonlítani és kb a noctua volt jobb de nem sokkal.[ Szerkesztve ]
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
-
andor1111
tag
válasz planbmokus #2259 üzenetére
A bajom az,hogy egyrészt tudnom,kellene biztosan,hogy elfér e a házamban illetve a memoriák miatt.Azt már láttam a you tube-on,hogy a zalman házamba a thermalright macho befér de kérdés a ramok.
A másik, annyiba kerülnek a jobb hütők,mint egy olcsobb vízes és ezert gondoltam akkor már miert ne víz. -
ThodEE
őstag
Sziasztok!
Inkább ide linkelem, mert a hogy néz ki a gépünk topikba csak a kábel a fontos
Gépem jelenleg és remélem sokáig így fog működni nyugodtságban
Köszönöm mindenki segítségét és jó tanácsait, boldog vagyok hogy idáig jutottam a gépemmel! Kellemes szépnapot Mindenkinek
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
Satyricon
addikt
A tököm már televan a kib...ott vízhűtésemmel!!! Mekkora az esély arra, hogy az alumínium és a réz blokk összeveszik egymással??? A kiegyenlítő tartály alján szürke-fekete, sárhoz hasonlító trutyi keletkezett... Igaz csak vékonyan, de lehet emiatt lesz zavaros, és fehér a színtelen, víz színű folyadék...
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Satyricon
addikt
válasz Satyricon #2265 üzenetére
Nézzétek meg, milyen szépséges a Zalman prociblokk:[link] Ilyen szürkés-fehéres trutyi van benne, amit ha jobban szemügyre veszek, zsíros állaga van. Nade hogy a francba kerül a rendszerbe zsír? Nekem ez magas. Nagyon magas... És ne legyek idegbeteg... :Szerintetek mi okozhatja ezt a szürkés-feketés trutyisodást??? Jah, és csak a prociblokkban van ilyen...
Szerk.: link javítva
[ Szerkesztve ]
-
-
Lacza_26
aktív tag
válasz viperabácsi #2269 üzenetére
Ja ha eloxált, és nem sérült a bevonat ahogy mondod.
De megsérülhet vagy lehet gyári hibás mint az EK nikkel bevonat.
-
Satyricon
addikt
A bevonat megsérült rajta, sőt... Undorítóan néz ki tök tisztán is, mindjárt keresek egy tiszta képet róla...
-
Satyricon
addikt
Na így vegyetek használtan blokkot... De sebaj, jön az utódja, egy EK Supreme vizes blokk! Ez meg jólesz permezetni, ahogy mondtad!
Akkor szerintetek emiatt trutyisodott, és emiatt fakult, ill. fehéredett ki a víz?
-
Satyricon
addikt
válasz MontyCrew #2276 üzenetére
Zalman Reserator XT-m van, blokkok pedig ezek: EK WaterBlock a 8800 Ultrámon(ami réz), van(volt) a Zalman proci blokk, amit mutattam képen, egy Tank-O Matic plexi tartály(a márkákát mindig elfelejtem), egy krómozott(a belseje is az) északi híd blokk, és ehy DDC 1T pumpa. Ennyi..
-
Satyricon
addikt
válasz MontyCrew #2282 üzenetére
persze ha megjön az új prociblokk, újra kitakarítom az XT-t és a blokkokat! Szerinted mi nem stimmel az XT-vel? Mondom, kis apró darabokra szedtem mindent és több napon keresztül takarítottam őket...
Szerk.: De dugulás nincs! Akkor se volt, mielőtt nagy takarítást végeztem... Mindent átnéztem, kipolíroztam mindent, a radikat és a hasonló vbonyolult alkatrészeket kompresszorral kifúvattam! Aztán egy másfél napig 20%-os ecetet keringettem a rendszerben. Addig cseréltem benne az ecetet, amíg kristálytiszta nem lett!
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Na álljon meg a mehet... Most az aluval vagy a rézzel van a baj??? Vagy azzal, hogy mind a kettő van a rendszerben??? Én esküszöm Nektek hogy lecserélem az XT-t, ha az a baj, hogy az egész cucc alu... De azt nem értem, hogy akinek XT-je van, miért nem produkál ilyet az XT???
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
Nem eloxált felület volt a kérdés, hanem Alu vs Réz.
-
Satyricon
addikt
válasz Satyricon #2287 üzenetére
Srácok... Ha az van amit mondtok, akkor nem csak a proci blokkba kell lenni ilyen trutyinak, hanem a rendszeren belül minden olyan helyen, ahol ez a trutyi meg tud ülni... Mint pl.: az XT tartály, vagy minden olyan rész a rendszeren belül, ahol jobban "megtörik" a víz áramlása... Ebben az esetben ilyen a prociblokk, és az északi híd blokk is. És ha az utóbbiba nem lesz trutyi, és máshol sehol, akkor nagy valószínűséggel a rossz állapotban lévő Zalmi blokk lesz a ludas... Jól mondom?
Legalábbis én így gondolom...
-
Pista0001
addikt
Az aluminium tud elvándorolni és a réz felületen lerakódni ha jól tudom. Az alu ilyen vándorlós anyag. Például alu hajót sem szabad acélsodronnyal (elektromos vezetővel) kikötni (földelni) mert kivándorol a partra. Ez alapvetően nem is akkora baj, csak a parton nem lesz hajó formája. Gyanítom a rendszerben is valami hasonló zajlik, de csak a réz felületen rakódik le az a trutyi.
-
addikt
Összekötöttem kettő darab Corsair H50 vízhűtést (pontosabban Asetek), mellédobtam egy tartályt és ez lett belőle. A tartály nem fért el jobb helyre sajnos... Illetve sikerült a blokkra forditve kötnőm a ki és bejövő csövet, így most egyenlőre a meleg víz elsőre a tartályba megy... Majd megfordítom.
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
addikt
Köszi! Én abban a hitben éltem, hogy első bekötésnek a radiátor kell lennie. Meg úgy gondoltam, ha a felső radiátorba megy először, után már csak lefele halad a víz útja, így talán nem kell erőlködnie annyira a pumpának.
There's a device that I've been using called a whoop.
-
dlaccc
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Egy AVC HERCULES hűtővel szereltem föl az i7 920 procim, ami 2,8Ghz-en is már 50fokon jár. Ezt a ventis hűtőm kis fordulaton is tudta nyújtani.. Valami baja lehet? vagy ez ennyit tud? (=kuka)[ Szerkesztve ]
-
opti06
aktív tag
valaki(k) mostanában nem rendel aquatuningról? ez kéne konkrétan, vagy ha kapni itthon valahol írja meg valaki.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest