Új hozzászólás Aktív témák

  • priti

    addikt

    válasz Satyricon #13524 üzenetére

    Elírtam. Tartályt akartam írni. A radim belsejét nem nagyon látom. A gép alatt van egyébként, csöpögni csak a földre tudna, szóval lehetek bátor. Soha nem volt még szivárgási gondom egyébként. A pumpám csöpögött egyszer, mert a műanyag ház elengedett az illesztésnél kb. 10 év után. Még ordasis pumpa volt 220-as, szóval kiszolgált. Egyébként ezzel jó lett a háza, már nem csöpög. Cseréltem közben DDC-re. Ez icipicit sípol 7V-on engem zavar, 5V-on meg nem mindig indul el, viszont 12V-on szépen kinyomja a levegőt a rendszerből, szóval szó-szó. Ára miatt szerintem jó, egyébként az Ordasis hangtalan a mai napig, most hogy jó lett valszeg visszacserélem majd karácsonykor, ha éppen menekülök valami rokon elöl. Most szét nem szedem. Nálam a szerelés egy nap, szóval csak végső esetben. A blokkokat általában nyáron tisztítom magasnyomásúval, de volt hogy kihagytam egy-egy nyarat. Minimális dzsuva nekem is szokott lenni. Forrasztott blokkok, nincs bennük tömítés, így megtehetem, hogy nyomással adok neki. Egy pillanat alatt megvan és ha valami marad benne, akkor az kell is oda. Akinek szerelgetni kell az szív. Plexitetős csicsablokkot jobb ha szét se szedi amilyen minőségű azokban az ó gyűrű szerű tömítés meg a menet... Én messziről kerülöm a csicsa cuccot. A tiszta réz blokkból gondolom már lejött, hogy nem izgat a gépen belül mi hogy néz ki, mert úgy sem látszik, így a hűtőfolyadékot sem színezem. Úgy 1L desztvizet nyel el a rendszer, ahhoz adok hozzá max 1 deci nyári szélvédőmosót, ami egy picit meg is színezi, illata is lesz, meg így nem alakul ki benne élet. Egész keveset. Olcsó, bevált.
    Egyszer ment pár hónapot majdnem tisztán szélvédőmosóval, mert elvasaltuk a desztvizet itthon az év során és lusta voltam venni amikor kiderült. Az úgy dzsuválódott, így leengedtem a csába, szóval akinek színes hűtőfolyadék kell az tényleg használjon festéket. Jobban jár.

    A réteg amiről beszélsz szerintem az oxidréteg lehet. Nem kell tőle betojni. Jó helyen van az ott. Szerintem 1-1 év után úgy sem bírja ki senki, hogy valamelyik hardvert ne cserélje, így le kell engednie néha a rendszert, szóval minimális dzsuva belefér, különben nem lenne mit tisztítani.

    Hardverlesen

Új hozzászólás Aktív témák