Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz bitpork #8216 üzenetére

    Az új szekrénybe 2 esetben van értelme kihelyezni már rögtön az órát:
    1: már ott van a szolgáltatói új kábel
    2: amíg nem hozza a szolgáltató az új kábelt nem akarjátok nyáron használni az ingatlant, mert földkábel van hogy 3-6 hónap a mérőhely készrejelentésétől számítva;

    Nyilván a nektek jobb megoldást fogják alkalmazni.

    #8217 lappy kolléga írását lefordítom: elsőre tényleg durván hangzik ez az összeg, ezért jó lenne tudni hogy a fent leírtakon kívül mi az amit még megcsinálnak, pl írod autótöltő számára leágazás, de ki is építik a végpontig? Ne adj isten töltőberendezést is hoznak?
    Amúgy: ASZR - a "regisztrált szerelő" jelölése, tehát olyan maszek villanyszerelő, aki elvégzett az áramszolgáltatónál külön képesítést azért, hogy maszekban villanyórákhoz nyúlhasson, külön engedélyt kapott. Az ország nagyrészén nem egyenlő az EON saját szerelőivel, vagy alvállalkozóival, de vannak régiók ahol igen.

    "Amit írsz megint nem értem, de a doboz külső ráaggatós szerelését az ember kizárta ugyan azzal az okkal amit te is írsz, hogy a szolgáltató nem veszi át."

    Szóval két fajta szekrényt lehet venni:
    1: csak a legolcsóbb kiszerelés, legminimálisabb belsővel, így a mért oldali kiselosztót külön kell megoldani, például álványon egyedileg kialakítják, vagy épület falában;
    2: gyárilag többet tartalmazó szekrény, amiben már benne van egy kisebb méretű mért kis elosztó, amiben meg tudják csinálni az elágazást az autó töltőhöz, meg az 5polusú dugaljhoz. Ebben az esetben maga az alap szekrény ára drágább, cserébe nincs mellette külön állvány még egy dobozzal. Viszont korlátozottak a lehetőségek.

    Ezek közül melyiket említette a szerelő?
    A meglévő elosztóban fog valamit szerelni a bekötésen kívül?

    Még azt is figyelembe kell venni, hogy innen Bp-ről nem látok rá hogy hány villanyász vállal egyáltalán munkát a környéketeken azok közül, akiknek van ASZR engedélye, tehát végezhetnek ilyen munkákat. Hiába írom le neked hogy Bp-n ez drágának számít, ha egyszer a környékeden senki nem vállalja el olcsóbban.
    De ha van lehetőség másik véleményt is kérni, akkor szerintem megfuttathatjátok, csak legyen ASZR jogosultsága az illetőnek.

    Végezetül:
    Siófok amennyire tudom már Démász terület, ott még mindig eltérőek kissé a szabályok az országostól, így jó lenne ha a rangidős kollega (313313-avatar )is hozzá tudna szólni. Bár ahogy nézem egy ideje nem járt erre, lehet hogy mit ad isten, dolgozik. :D
    De legyünk optimisták, lehet nyaral.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák