Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz Horka1 #9005 üzenetére

    A teljességgel kapcsolatban gondoljunk csak a világegyetemünkre. Számunkra ez a végtelen, ebből a rendszerből, amíg élünk, nem fogunk tudni kilépni.
    Viszont a világegyetemünkön "kívül" végtelen sok "hely" van más világegyetemeknek, vagy bármi másnak. Bár mi már ott megakadunk, hogy a világegyetemen "kívül". Mert ott "kint" nincs idő, sem tér. Ezért az általunk használt szavakkal nem lehet ezt jól megfogni. Például hogyan létezhetnek mondjuk párhuzamos, vagy egymás utáni világegyetemek, amikor sem idő, sem tér nincs?

    A világegyetemünk sem térben és időben van, hanem a világegyetemünk belsejében van tér és idő. Számomra ez is elég a töprengésre.

    A tudósok pedig általában nem úgy jönnek rá valamire, hogy csukott szemmel vad elméleteket találnak ki. sokkal inkább úgy, hogy látnak jelenségeket, és azokra próbálnak olyan magyarázatokat kitalálni, amiket egyéb más jelenségek is alátámasztanak. Egy-egy ilyen ötlet lehet tényleg teljesen elrugaszkodott, de mindegyik valamilyen tapaszatalait alapon nyugszik. Gondolok itt pl. Einstein munkásságára.

    Az asztrológiát sosem tartottam komoly dolognak, poén szinten mókásak a horoszkópok :) Például vannak ezek a csillagjegyek. Miért pont ezek? Önkényes választás miatt. És amikor az egykből megyünk a másikba, akkor is a váltás szintén önkényes. Ha más csillaghalmazokat vennénk, más időpontban lenne a váltás. Sok helyen bukik az asztrológia "tudománya".

    Amit kérsz, azért nem tudom leírni, mert az egyelőre egy érzés szintjén van meg bennem.

    De például nem gondolom azt, hogy Isten úgy lenne a világegyetem része, ahogy írtad, mert abban az esetben Istennek lenne kezdete és vége is, valamint nem uralná a világegyetemen "kívüli" részeket. Ez egyedül úgy lenne lehetséges, hogy a világegyetem csak része Istennek.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák