Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz euchi #6687 üzenetére

    A példák szerintem nem rosszak, hanem sarkítottak...
    Hozok két olyan példát, ami mindennapos, és én is találkoztam több változatban velük valóságosan...
    Az egyikben a többgyermekes látszólag harmonikus családot. Az apa a középkurúak izgalmas életét éli, mikor betoppan életébe a fiatal kolléganő, Micike. Hirtelen megváltozik minden. Az eddig teljes élet unalmassá válik, Micike pedig izgalmassá. Flört, randi, megcsalás, lebukás, veszekedés, válás. A feleség mellett a gyerekek is az apát teszik felelőssé a család széteséséért. Micike a rövid ideig tartó kapcsolatot túl hosszúnak tartja, a középkorú ember udvarlását fárasztónak. Zavarja, hogy a könnyef kapcsolat, a gáláns ajándékokkal teli kezdetek után jönnének a kapcsolat hétköznapjai.... és kiszáll a férfi életéből egy korban hozzáillő Palika kedvéért.
    Ott marad egyedül apuci... és most már tudja, hogy mi lett volna a jó neki... de már késő.
    Egy tesztoszteronfröccs,,, és más egyéb dolgok elvették a józan ítélőképességét.

    A másik példában a szülők mindent meg akarnak adni a gyereküknek, ami szükséges az életben, ami könnyebbé teszi azt. Mindent, ami kézzelfogható. Güriznek a jobb iskoláért, a gyerek minőségi számítógépéért, különórákra fizetik be, pénzt gyűjtenek hogy lakást vegyenek neki. Megkapja a legtutibb sportcipőt, a legmárkásabb ruhákat, a legkülönlegesebb, legízletesebb ételeket..
    Csak éppen azt nem adják meg, amire igazán szüksége van... az emberi kapcsolatot.. Nincs apja és anyja a gyermeknek, mert a szülők ezerrel dolgoznak, hogy meglegyen minden... A gyermek pedig elkanászodik. Megvan mindene, de heroinfüggővé válik, ,intha menekülne ebből a mindent megadó világból... Majd a gyermek később szabadul, és családot alapít, és és nem tudja, hogy milyennek kellene lennie... mint szülő, mert pont ezt nem kapta meg a szüleitől....

    Az ember alapkérdése, hogy tudja-e, hogy mi a jó számára... csak sokszor kínos feszegetni...

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák