Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz JJános #6393 üzenetére

    Na álljon meg a verekedés. Először is ez egy olyan nyilvános fórum, ahol különböző vélemények megjelenhetnek, az ide író embereknek nem kell feltétlenül egyetérteniük. Pont ez a célja ennek a fórumnak és különösen ennek a topiknak, hogy a különböző világnézetű emberek megvitassák a gondolataikat, másrészt hogy talán kicsit megértsék a másikat, miért az a világnézete, ami. Ennek feltétele, hogy mindkét fél vitaképes legyen, illetve valamennyire empatikus. Ha te kijelented, hogy szerinted a te véleményed igaz, a többiek véleménye pedig sérti a vallásos nézeteidet és nem kívánsz velük beszélgetni, akkor miért írsz ebbe a topikba? Ez nem egy blog, ahol a szerző elmondja a véleményét, hanem egy fórum, ahol olyan emberek beszélgetnek egymással, akik beszélgetni szeretnének a topik témájáról.
    Másodszor: tiszteletről akkor beszélhetünk, ha a beszélgetőpartnerek kiváncsiak a másik ember véleményére. Ha te kijelented, hogy te tudod az igazságot és a másik ember emiatt tévúton van, függetlenül attól, hogy ki ő és mit mond, akkor te nem tiszteled a másik embert és véleményét. Téged csöppet sem érdekel, hogy én vagy mások innen mit gondolnak, akkor miféle kölcsönös tiszteletről beszélsz?
    Harmadrészt: a vallás az nem egy egzakt tudomány. Igen, előfordul, hogy különböző embereknek különböző a hite. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy sok érdekes témát fel lehet vetni ebben a topikban, de ehhez az a minimum, hogy ne érezd sértőnek, ha mások nem úgy gondolkozik a világról, mint te. Ha azt írom, hogy csúnya vagy, vagy büdös a lábad, az sértés. Ha azt írom, hogy a világnézeteim különböznek, illetve hogy vannak bizonyos rések az általad képviselt világnézetben az vélemény, és kéretik úgy is kezelni.

Új hozzászólás Aktív témák