Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • JJános

    addikt

    válasz kilozsul #6249 üzenetére

    "Tudod él még pár milliárd ember a világon aki nem úgy tekint a világra mint te. Nekik nagyon megmosolyogtató amire te hivatkozol"

    Nem hivatkozom, mert én tudom az igazságot. egyébként meg nem izgat. Nem küldettem pár milliárd emberhez, hogy meggyőzzem őket.

    "De ugye mindjárt itt a probléma, amikor azt hallom, hogy aki nem fogadja el Jézust/Allahot/konzervdobozt urának az megy a levesbe és bármit tett a gyehennán fog égni élete végéig. Hát a fenéket. Nekem meg ne magyarázza senki, hogy (saját példánál maradva) egy buddhista aki senkinek nem ártott életében, erkölcsösen élt, azon dolgozott, hogy a bölcsességét csiszolgassa az megy a pokolba ha mégsem neki van igaza (nyilván nem hiszem, hogy így lenne ezért nem is zavar a dolog, csak kis logika). Ha ez így van akkor isten minden csak nem jóságos és nem szerető."

    Ez ennél jóval összetettebb. Csak te leegyszerűsíted. Nem mindegy kiben hiszel.
    A konzervdoboz még mindig jobb mint budha, vagy allah.
    Sokszor leírtam, hogy minden dolog mögött, vagy Isten, vagy az ördög áll. Ha most a konzervdobozod mögött az ördög áll, akkor hogyan akarsz megmenekülni, ha nem fordulsz el a konzervdoboztól.

    Mi nem azt kínáljuk, beszéljük, erősítjük, hogy Isten rászorul arra, hogy te Őt uradnak...fogadd.
    Te vagy az, aki rászorulsz szeretetére, kegyelmére.

    Ha valaki "jó" életet él. Kihez képest, vagy mihez képest jó?
    Nincs egyéni bibliaértelmezés. Vannak dolgok, amiben vannak vitáink, bár ezidáig csak azt jeleztük, hogy egyetértünk, vagy nem.
    Az alapokban egyetértek kymcoval. Mással senkivel.
    Önmagában a vallások javarésze, egy becsapás, de máris látom közeledsz a buddhizmus felé, ezért ezt itt befejezem.

    2007-05-06 óta itt!

Új hozzászólás Aktív témák