Új hozzászólás Aktív témák

  • Flame_

    tag

    válasz Noddy #5326 üzenetére

    Itt sajnos nincs igazad, a növények igenis szelektálnak a szén izotópokra, ennek oka, hogy annyira precíz folyamat a fotoszintézis és a karboxilációs folyamatok, hogy igenis fontos szereppel bír, hogy milyen nehéz egy CO2 molekula.
    Tökjó! Ha ez a hatás létezik, akkor kutatható, megfigyelhető, mérhető. És az alapján, hogy mennyivel kevesebb C14-et vesznek fel a növények, az alapján korrigálható a radiometrikus mérések erre alapuló fajtája! Ez a csodálatos a tudományos modellben látod, hogy a valóságot ismeri meg. Mindegy mi az.

    Nem mellesleg pedig valószínűleg a világon sehol nem tér ki izotópok biokémiai folyamatokban betöltött szerepére egy nem szakos iskola. Pláne egy általános iskola. Úgyhogy ezért nem a gyér biológiaoktatás a felelős. Bár az tény, hogy gyér.

    Hivatkozás meg jöhet.

    Mondjuk nem engem kérdeztél, de ez egy érdekes téma szerintem. Elolvastad, innentől Téged is kérdeztelek :)

    A különbséget arra értettem, hogy sok-sok ember szerint ezek bár ugyanolyan életvezetést vonnak maguk után, de mégis mások. Csak, mert az egyik mögött vallásos hit van, a másik mögött nem. Megmondom őszintén ez a keresztény ismerőseim szinte egybehangzó véleménye, akikkel szoktunk hitről beszélgetni :B És én nagyon nem értek vele egyet. Szerintük lényeges kérdés, hogy hiszem-e mondjuk, hogy Jézus Isten fia és a Megváltó, és hogy meghalt értünk a kereszten. Ha ezt vallom és így tartom erkölcsi sorvezetőnek a tanításait, akkor az minőségében más, erősebb, mintha mondjuk nem tartanám lényegesnek, hogy élt-e egyáltalán. Nem olyan erős, ha csak arra gondolok, hogy ez egy erős példa előttem, és ő egy avatar, egy vezéralak, akit felruháztak ezekkel a tulajdonságokkal, amiket én ugyanúgy vallok.

    Én nem értek velük (ti. a fentit állító ismerőseimmel) egyet. Szerintem ezek ugyanolyan értékes, ugyanolyan erős alapok ugyanazon életvezetésre. Önmagában ezekből nem vezethető le, hogy valaki idővel és/vagy valamilyen behatásra elromlik-e. Nincs tiszta és egyértelmű összefüggés a környezettel sem.
    És éppen ezért szerintem a közös értékek a lényegesek. Hogy a társadalmunkat, a szűkebb vagy tágabb környezetünket ugyanolyan értékek mentén kívánjuk felépíteni. Hogy most valaki hisz Istenben vagy istenekben vagy szellemekben vagy nem (vagy nem tudja), az ezek után végső soron lényegtelen.
    Én ezért teszem fel a kérdést mondjuk egy keresztény testvérem mellé állva, hogy akkor miben is különbözünk mi? Szerintem gyakorlatilag semmiben.

Új hozzászólás Aktív témák