Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SystemRoot

őstag

válasz dabadab #3993 üzenetére

Logikus e vagy? Ki beszélt arról hogy egyezőnek kell lennie a nevelési szokásoknak. Arról beszéltem hogy a vallás átszövi azt. Hogy másképp nyilvánul meg, hogy másmilyen régiónként az irreleváns, a lényeg az hogy ezen befolyás a szociális viselkedésre a vallás függvénye. Tehát ez nem hozható fel vallástól különálló tényezőként.
    Most rakjak e én is ide, ilyen figurát: :W ?

"Gondolom arra is lesz valami magyarazatod, hogy miert is volt az, hogy Indiaban a hinduk meg a mohamedanok teljesen jol megvoltak egymas mellett, aztan 1947 tajan legyilkoltak egymasbol felmilliot"

Ó hát előfordulnak ilyesféle gyilkolászások. De akkor most vizsgáljuk meg a tiszta iszlám kezdeti eseményeit, a vallási alapelveket, amikről te azt állítod hogy nem hordoznak agressziót, és csak a politika befolyása teszi mindezt (ugye jól értelek, kedves fórumtárs?). Mondjuk nézzük az első kalifák tevékenységét Mohamed halála után. Elsöpörték a perzsa államot, tönkreverték Bizáncot. A VII. század végére már az Indus völgyében jártak. Ez meglehetősen brutális térhódítás. Majd a nyugatra törtek, ahol szerencsére nem jártak a frankoknál sikerrel, ezzel megállt az előrenyomulás és megmenekült Európa és a Kereszténység. Leírások szerint meglehetősen elszántan, fanatikusan és agresszíven harcoltak, feltételezhetően hitük miatt, ami azt mondja hogy ha a dzsihádban esel el, akkor azonnal a paradicsomba kerülsz.
    Nos ez volna a tiszta iszlám, az első kalifák. Egész békések nem? :U

"Amely sotet kozepkornak a nepe meg kereszteny volt, nem mohamedan. Nahat. (Es - nem mellesleg - az akkori viragzo arab kultura mellett eleg elmaradott es eroszakos nepeknek tuntek.)"

És ez most hol válasz, vagy ellenérv arra amit mondtam? :U Olyan az igazságszolgáltatásuk és berendezkedésük mint a primitív középkori, te magad mondod.

"Eleg vicces am az, hogy szerinted sokszazmillio embert le lehet hulyezni, egyetlen egyet meg nem"
    Szerintem vélemény szabadság van. És ez, az alá tartozik. Ellenben amit te csinálsz, hogy specifikusan engem, nyiltan lehülyézel, az nem vélemény nyilvánítás, hanem modortalan viselkedés. Ha itt lenne egy arab, én nem mondanám a szemébe hogy hülye mert azzal sérteném, de attól még a szabad véleményt alkotnom róla, és ezt megbeszélnem másokkal. Szomorú hogy te nem érzed a különbséget a két dolog között. :(

Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

Új hozzászólás Aktív témák