Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz SystemRoot #3773 üzenetére

    Valóban. Aki nem úgy és azt gondolja, ahgoy te akarod ,az hülyeséget gondol, rosszul tudja, téved, el van tévelyedve, dumál, stb.

    Az a nagyon durva, hogy elolvasva az ateizmus topicot, rendre fellelhetőek ugyanezek a motívumok az írásaidban.

    Arról nem is beszélve, hogy Isten másképp munkálkodik. Nem a logika eszközeivel. Mondom, rossz eszközökkel nyúlsz a témához, nem csoda, ha azt a következtetést vonod le, amit.

    A spagettiszörny senkinek nem nyilatkoztatta ki magát. De ezt úgysem érted. Isten nem logika és bizonyíthatóság mentén munkálkodik. Vagyis csak részben nem, mert a logika és a fizikai törvények is az ő művei. Alapvetően hibás megközelítés a logikával Istent magyarázni. Lehet próbálkozni, és garantált lesz a végeredmény.

    Az, hogy mennyire logikusak Jézus szavai, és pontosan milyen logikát is keresel a Bibliában, ami által Isten bizonyítható lesz, azt tényleg nem értem. Amikor Isten kinyilatkoztatja magát az embereknek, ott milyen logikát keresel? A Biblia még történelem könyvnek sem jó, de nem azért, mert rossz, hanem azért, mert más a funkciója.

    Ha emberek ezrei kezdenének különböző korokban és időkben írni a spagettiszörny rémes uralmáról, teljes meggyőződéssel, és valóban sokan éreznék a jelenlétét, akkor el kéne gondolkodni, hogy létezik-e a spagettiszörny. Mivel azonban ő nem nyilatkoztatta ki magát nekünk, nem lehet Istennel szemben ellenpéldának állítani.

    Mivel azonban egy jó adag ellenérzés és gát van benned a fogékonysággal szemben, tudatosan és alaposabb átgondolás nélkül fogsz elvetni mindent, amit erről írunk. Egy pszichológiai játszmát játszol, amibe minket is bevonsz. Persze ezek a játszmák nem tudatosan zajlanak, de jól ismert szakirodalmuk van, pontosan lehet tudni, hogyan zajlik le egy ilyen játszma. És itt már teljesen mindegy, hogy vallásról, hitről, spagettiszörnyről vagy dieselmotorról van szó, a játszma folyik, a pszichológiai nyereségért.

    Ezek a játszmák azt eredményezik, hogy az értelmes és valós vita parttalan és örökké körbe-körbe menő huzavonává válik, amiből a játékos az önmagának szükséges pszichológiai nyereséget ki tudja termelni. Erre megy ki az egész, maga a téma csak a felszín. Lehetne teljesen más is. Így pedig valóban nincs tovább értelme ennek.

    A játszmádból ezennel kiszállok. Természetesen nyitott vagyok a vitát, vagy inkább eszmecserét folytatni minden olyan esetben, amikor a téma válik fontossá, nem pedig a belső pszichológiai előnyök.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák