Új hozzászólás Aktív témák

  • SystemRoot

    őstag

    válasz Dalai Láma #3724 üzenetére

    "Csak nem tudom, miért várod el másoktól, hogy ugyanúgy gondolkozzanak, mint te."

    Jahj, hol mondtam ilyet hogy elvárnék ilyesmit? Én nem várok el tőletek semmit, csak esélyt adok rá hogy egyes dolgokban észrevegyétek mennyire logikátlanok vagytok.

    "Bár te a hited szerint közelebb vagy hozzá, én pedig a saját hitem szerint vagyok közelebb hozzá."

    Nekem nincs hitem, ne magyarázz ilyesmit bele. Az ateizmus az nem hit.

    "Korlátoltnak nevezel, ezzel sem tudom, hogy mi a célod."

    Öhm, öhm. Neked mi vele a célod az itt a kérdés! Ugyanis Te neveztél engem korlátoltnak én csak viszonoztam nemes egyszerűséggel.

    "Te nagyon tudományos embernek gondolod magad, másokat pedig lenézel."

    Ezt miből állapítottad meg ha szabad megkérdeznem? Azzal hogy erősen kiállok ismert tények mellett amiket ti képtelenek vagytok befogadni/megérteni? Egyébként pedig egy vita szempontjából lényegtelen hogy én mit gondolok magamról és hogy mit gondolok másokról ameddig egyenlő szólásjog van.

    "hogy te is ugyanúgy emberi mivoltod rabja vagy"

    Haha, ez valami vallásos szlogen. Felvilágosítalak róla hogy az ismert univerzumban az "emberi mivolt" a legfejlettebb logikus gondolkodásra képes életforma.

    "de nem olyannak, amilyen valójában. Ilyen az emberi agy."

    Igazán? Áruld el kérlek hogy az alapvető logikai összefüggéseket miért nem olyannak érzékelem (érzékelem??) amilyenek valójában. Például miért érzékelem azt rosszul hogyha az én teás bögrémben ugyanannyi forralt bor van mint a tiédben, és a tiédben pedig ugyanannyi mint kymcoéban akkor az enyémben is ugyanannyi forralt bor van mint kymcoéban.:)

    "Jössz itt a logikával, de a logika vajon az univerzumon kívül is érvényes?"

    Nem akarlak nagyon kioktatni a szavak definíciójáról, de ez esetben muszáj. Az univerzum definíció szerint minden fizikai létezőt jelent beleértve a teret, az időt, és a törvényszerűségeket. Ennél nagyobb létezési halmaz nincs. Tehát per definíció nem létezik semmi az Univerzumon kívül.
    Ha ettől eltekintünk akkor válaszolhatnék úgy is hogy létezőnek csak olyan dolgot lehet mondani ami tulajdonság(okk)al rendelkezik, a tulajdonságok pedig csak egy logikai struktúrában értelmezhetőek.

    "Nagyon erős a hited, azt kell mondjam."

    Még egyszer megismétlem a hatalmas különbséget köztem és köztetek. Míg nektek hitetek van, ami iránt fogékonyak vagytok, elfogultak, és ragaszkodóak. Addig nekem álláspontjaim vannak filozófiai kérdéskörökben amit helyes érvek hatására dinamikusan változtatok. Óriási a különbség.

    Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

Új hozzászólás Aktív témák