Új hozzászólás Aktív témák

  • Psych0

    őstag

    gen 2:17
    De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert amely napon ejéndel arról, bizony meghalsz.

    gen 3
    5
    Hanem tudja az Isten, hogy amely napon ejéndetek abból, megnyilatkoznak a ti szemeitek, és olyanok lésztek mint az Isten: jónak és gonosznak tudói.
    6
    És látá az asszony, hogy jó az a fa eledelre s hogy kedves a szemnek, és kivánatos az a fa a bölcseségért: szakaszta azért annak gyümölcséből, és evék, és ada vele levő férjének is, és az is evék.

    Érdemben ennyi a tudás fája. jó/gonosz. Valójában moralitást adott.

    16
    Az asszonynak monda: Felette igen megsokasítom viselősséged fájdalmait, fájdalommal szűlsz magzatokat; és epekedel a te férjed után, ő pedig uralkodik te rajtad.
    17
    Az embernek pedig monda: Mivelhogy hallgattál a te feleséged szavára, és ettél arról a fáról, amelyről azt parancsoltam, hogy ne egyél arról: Átkozott legyen a föld te miattad, fáradságos munkával élj belőle életednek minden napjaiban.
    18
    Töviset és bogácskórót teremjen tenéked; s egyed a mezőnek fűvét.
    19
    Orcád verítékével egyed a te kenyeredet, míglen visszatérsz a földbe, mert abból vétettél: mert por vagy te s ismét porrá leszesz.

    Ez meg a bünti. Nők: ninfomán rabszolgák. Férfi dolgozzon, amíg meg nem hal.

    22
    És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint mi közülünk egy, jót és gonoszt tudván. Most tehát, hogy ki ne nyújtsa kezét, hogy szakasszon az élet fájáról is, hogy egyék, s örökké éljen:

    Érdekes, hogy a lopott moralitással az ember egy szintre került az istenekkel(helló többesszám), gyorsan zavarjuk el mielőtt eszik az életfáról, nehogy örökké éljen(ezekszerint az édenkertben is meghalt volna ha nem találja meg az életfát).

    Kérdés: ha az ember alapértelmezetten nem tudja megkülönböztetni a jót a rossztól, mert még nem evett a szóban forgó fáról, miért várja el az isten, hogy tudja Éva, hogy rossz dolog ellenszegülni apucival?

    Miután megették a gyümit és (saját bevallása szerint) egy szintre kerültek apuval(ergo felnőtt a gyermek) apu elkergette őket, de még meg is átkozta azokat. Nekem ez elég kicsinyesnek tűnik, én szégyellném magam, ha így viselkednék a gyerekemmel.

    Érdekesség: A genezisben a kígyó, csak egy kígyó, sehol sincs utalás, hogy a sátán lenne. ;)

    Én azok közé tartozom, akik felnőttként, a Biblia olvasása után vetették el a vallásokat(mindet), noha a családom hívő.

    Szerk: látom, amíg irtam addig továbbgördült a téma nvm.

    [ Szerkesztve ]

    "As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

Új hozzászólás Aktív témák