Új hozzászólás Aktív témák

  • AssAssynn

    őstag

    válasz pocokxx #15407 üzenetére

    Azt én sem tagadtam, hogy az utolsó ítéletkor mindenki szembesül majd vétkeivel, s Krisztussal, hiszen akkor Isten tart ítéletet. Teljesen természetes, hogy akkor mindenki meglátja majd őt.

    Az utolsó bekezdéssel amúgy értem mit akarsz mondani. Mégpedig azt, hogy a kegyelem időszakában élünk, s Isten azt szeretné, hogy térjünk meg. Ettől függetlenül, akik nem ismerik Istent, akik nem hisznek benne még mindig távol vannak tőle (mivel bűneik elválasztják őt), bár azt meg kell hagyni, hogy Ő nagy szeretettel bánik mindenkivel ebben a kegyelmi időben.
    A múltkori idézet még most is áll: "Most pedig Krisztus Jézusban ti, akik egykor "távol" voltatok, "közel" kerültetek a Krisztus vére által." (Ef 2,13)
    Értem amúgy, hogy mire akarsz kilyukadni, arra, hogy Isten most még keres minket, s gondot visel rólunk, ez ugye meg fog szűnni a pokolban, mert addigra lejár a kegyelem ideje, s az ítéletet követően a gonoszak a kárhozatra jutnak. Viszont ezzel nem ér véget a dolog, s pont itt jön a képbe Isten haragja, hogy ott nem az üresség, s az Isten nélküli semmiség lesz, hanem az Isten izzó haragja, akiről azt olvassuk, hogy Ő "emésztő tűz".
    Ezért kiáltoznak úgy a bűnösök a hegyekhez és a sziklákhoz, hogy: "Essetek ránk, és rejtsetek el minket a királyi trónuson ülő arca elől, és a Bárány haragja elől, mert eljött az ő haragjuk nagy napja, és ki állhat meg?"
    Tehát "Azokban a napokban keresik az emberek a halált, de nem találják, és vágynak meghalni, de fut előlük a halál." (Jel 9,6)

    --------------------------------------------
    Utóirat:
    A végére annyit, hogy az a feltételezés, hogy miután minden ember meglátja személyesen Jézust már vágyódni fog utáni ott bukik meg, hogy most is sokan vannak, akiknek beszélnek Istenről, s mégsem hisznek Neki. Tehát ezek a gonoszok akkor is ilyenek lesznek. Így tehát nem is lenne nekik gyötrődés az, hogy Isten nélkül élnek, hiszen eddig is nélküle éltek. Persze ez ott megint máshogy lenne, de ezt már megbeszéltük. A lényeg, hogy Isten haragja nem telik ki azzal, hogy Ő végleg elhagyja a hitetlent akkor, hanem "az Isten haragja marad rajta".

    [ Szerkesztve ]

    "Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

Új hozzászólás Aktív témák