Új hozzászólás Aktív témák

  • Borosz

    senior tag

    válasz euchi #10436 üzenetére

    A "szólít" fogalmát én a vezetéssel azonosítom. És nem a meg-vezetéssel. "Szól" a Szentíráson keresztül, a szíveden keresztül, a lelkiismereteden keresztül,a lelkipásztoron keresztül, a Szentlelkén keresztül (ami a hívő ember újjáéledt emberi lelkével/szellemével/ kapcsolódik), a barátodon keresztül, miközben imádkozol, az ablakból leeső virágcserépen keresztül, egy fűszálon keresztül, azon keresztül, amit tanulsz és még sorolhatnám. Isten lényegében bármit képes felhasználni annak érdekében, hogy "szóljon" hozzád. A lényeg, hogy az ember az Istentől ered és vele kell a kapcsolatot újraélesztenie. Ez minden kultúrában így van és volt. Mindig kereste az ember az Istent, de vannak akik Helyette mást találtak meg: bálványokat. Lásd pl. a politeizmust a görögöknél vagy Egyiptomban úgyszintén. No de a Római Birodalomban is ez volt a menő - a többistenhit.

    Ez az egész kérdéskör leegyszerűsítve az emberről - vagyis rólad - és az Istenről és a Vele való kapcsolatról vagy annak hiányáról szól. Csak te és Isten. Aki ráébred, hogy nem stimmel valami az életében (biztos mondták már: valami hiányzik, de nem tudod mi) az adja meg magának a sanszot, hogy utánanézzen ennek az Istennek. Ez nem fanatizmusról, vallásról vagy ezt szabad-ezt nem szabad dologról szól, hanem rólad és Istenről.

    Az ember bonyolítja túl. Isten egyszerűen azt "mondja", hogy "te hozzám tartozol, szeretlek, szeretném rendezni azt, ami elromlott. Ezt az Én játékszabályaim szerint akarom VÉGLEG elrendezni. Azért, hogy ÉLJ. Odaadtam - az én játékszabályaim szerint - a Fiamat érted. Kell vagy nem az ingyenes lehetőség?"

    Ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák