Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz piadex2 #11800 üzenetére
Mélyebben van a tengelyen egy kis műanyag gyűrű, azt kell vékony, hegyes szerszámmal, szerszámokaal leoperálni.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
becsitibi
senior tag
-
építész
aktív tag
válasz 04ahgy #11796 üzenetére
Kicsit kifinomultabban van leszabályozva, mintsem csatolni tudnék egy frappáns bekezdést.
Lényeg, hogy az adott objektumra vonatkozó létesítési szabványok egyértelműen megadják, hogy mikor milyen táblát kell kitenni és azt, is, hogy hány méterre. Tehát nem szabadon választott a tábla szövege.
Bonyolítja a helyzetet, hogy MSZ 172-t és MSZ 1600-t részben nemzetközi szabványok kiváltották. Viszont ami meg kimaradt azt meg rendelet és hasonlók leszabályozzák.
pl
"Idegen vállalat által végzett munka esetén a szomszédos cellák elzárása mellett az elzárószerkezeteken VIGYÁZZ! ÉLETVESZÉLYES! biztonsági táblákat is kell alkalmazni":6.8.5. Azokat a biztonsági táblákat, amelyek a bekapcsolás után feleslegessé válnak, csak közvetlenül a bekapcsolás előtt szabad és kell eltávolítani.
Tehát csak is a létező veszélyre figyelmeztethet egy tábla, mert különben nem veszik azt komolyan. A kerítésedre se írhatod ki, hogy vigyázz feszültség, ha nincs benne feszültség. Ha meg van akkor az a baj.
Ami a kavart okozhatja az az, hogy munkavédelmi irományok az 1000V fölötti berendezést tényleg nagyfeszültségűnek említik. Ennek az oka, hogy nem csak az érintésük, hanem a megközelítésük is veszélyes.
Inkább a Gysev új létesítésű felsővezetékeit kéne megnézni.
bye
-
04ahgy
nagyúr
válasz becsitibi #11805 üzenetére
Attól még egy teljes éjszakás memteszt ártani nem fog. Táp tesztelésre alkalmas program nem létezik, max. a digitális műterhelés vezérlőprogramja.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz adax01 #11808 üzenetére
És ha memtest alatt nem indul neki újra egy teljes éjszaka sem? Az azért elgondolkoztató...
HGyu
-
-
mr_ricsi
veterán
válasz becsitibi #11802 üzenetére
"Hát ilyet nem találtam"
Pedig van:
"Restore AC Power Loss [Power Off]
[Power On] The system goes into on state after an AC power loss.
[Power Off] The system goes into off state after an AC power loss.
[Last State] The system goes into either off or on state, whatever the system state was before the AC power loss."Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz építész #11813 üzenetére
"Az a gyanúm, hogy a Power good eldobja magát."
Akkor csak leállna, nem indulna újra. Még az "AC loss" beállítást sem venné figyelembe, mert az 5Vsb nem megy el, ezért nem tekinti áramszünetnek az alaplap.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
adax01
tag
Én valamerre a készenléti kőr környékére tippelek ott nem kap meg valami feszt.
Eldöntöttem befejezek minden elektronikával és számítás technikával kapcsolatos tevékenységet. Ez a végleges és meg másíthatatlan döntésem.
-
-
tornas
őstag
Jól rárepültetek erre a kisfesz - nagyfesz témára!
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
becsitibi
senior tag
Sziasztok sráccok!
Látom pörög a téma,válaszolok mindenre:
1:HGY: egész éjszaka nem tudok fennt maradni és figyelni hogy mikor indul újra,ha történt volna valami,akkor úgy is jelzett volna hogy error van,de nem történt semmi.
2: adax01: én is a tápra tippelek,de 6 hónapos,és nem nagyon volt nyúzva,a rendszerem mindenhez elég alapórajelen is.
3: épitész: arra hogy valamelyik tápfesz elmászik,ezt honnan tudnám meg hogy az IC nem kap meg valamit a bemeneti oldalról?
4: Mr Ricsi : megtaláltam köszi!Ezt hamarosan kipróbálom.Gondolom POWER OFF-ra rakjam
5:Az egér egy ilyen:[link],ehhez nem nyúltam.
6: Banális hiba is megfordult a fejemben,de átnéztem a gépem szemmel láthatóan nem találtam problémát
7:És akkor jöjjön a modding téma: A válaszom NEM,mikor belekezdtem a moddingba akkor kivettem minden hardvert a gépből és leraktam egy fadeszkára aki igy nézett ki:[link],majd jó ideig nem nyúkáltam hozzá,hisz minek,egyszer csak a játéknál mintha áramszünet lett volna,kikapcsolt majd újraindult,ez történt 1 hónapja,mára úgy felerősödött a jelenség hogy már ha csak netezek,néha már akkor is kikapcsol és újraindul.A gépem jelenlegi formája igy néz ki:[link]
Itt vagyok sráccok,ha bárkinek van ötlete,tanácsa,irjatok
Köszönettel:becsitibi
-
mr_ricsi
veterán
válasz építész #11816 üzenetére
"Mi van ha az 5V standby esik ki ? Mondjuk zárlatos az egér."
Mivel az 5Vsb hajtja az alaplapon a táp kapcsolgatását vezérlő részegységet, ezért a gép kikapcsolna.
Aztán ha újra megjelenik az 5Vsb, akkor ezt újra áram alá helyezésnek értékeli, és a biosbeli "AC loss" beállítás szerint jár el."Én úgy tudtam, hogy amíg nem jön meg a Power good, addig hardwer resetben van a proci. Amikor megjön, akkor veszi el az első utasítást a biosból.
Visszafele nem igaz?"
Ha működés közben veszi el a táp a PG jelet, akkor az alaplap kikapcsolja a tápot. (Megszünteti a zöld-fekete összezárást.)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz becsitibi #11823 üzenetére
"1:HGY: egész éjszaka nem tudok fennt maradni és figyelni hogy mikor indul újra,ha történt volna valami,akkor úgy is jelzett volna hogy error van,de nem történt semmi."
Ha 22:00-kor indítod, és reggel 07:30-kor nézel rá, akkor 9:30 perc futásidőt kell látnod, amennyiben nem indult újra.
Ha újraindult, akkor vagy nem a memtest fut, vagy kevesebb a futásidő. (attól függően, hogy automatikus bootra van-e beállítva a memtest)"4: Mr Ricsi : megtaláltam köszi!Ezt hamarosan kipróbálom.Gondolom POWER OFF-ra rakjam"
Igen, arra."6: Banális hiba is megfordult a fejemben,de átnéztem a gépem szemmel láthatóan nem találtam problémát"
Le kell húzni az alaplapról a Reset és a Power gombokat és egy kis fémdarabbal óvatosan összezárva kell indítani.
Így máris nem csak ránézésre van kizárva a hiba.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
becsitibi
senior tag
válasz mr_ricsi #11825 üzenetére
Alapban offra van rakva
"Le kell húzni az alaplapról a Reset és a Power gombokat és egy kis fémdarabbal óvatosan összezárva kell indítani.
Így máris nem csak ránézésre van kizárva a hiba."gondolom eléggé értesz hozzá,de ez ne okoz gondot,zárlatot?Ha ezt megcsinálom mi fog történni?Mire figyeljek?Hogy azt leirhassam Neked!
-
becsitibi
senior tag
válasz mr_ricsi #11825 üzenetére
Most a képen látható USB-power-reset-power led kábeleket kihúztam,és az alaplap start gombjával kapcsoltam be a gépet,játszottam is 20 percet hiba nélkül.Ideig óráig lehet hogy jó,ha jó igy marad ha nem majd irok,ime a kép:[link].
Mr Ricsi:ha igy látatlanba megoldottad a problémámat,azt nagyon meghálálom!
-
04ahgy
nagyúr
válasz becsitibi #11823 üzenetére
Csak feltűnne, hogy a Memtest86+ futása helyett nem az fogad... Legalábbis remélem, hogy feltűnne.
(#11824) mr_ricsi: SuperB 460-nak volt gyakori hibája, működés közben elvette a PG-t. A gép megy tovább (mármint nem funkcionálisan, csak nem kapcsol le), de a kép elmegy.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
-
::Trunks::
senior tag
Sziasztok
Nem feltétlenül táp gondom van,de nem találtam ennél megfelelőbb topikot.
Sajnos valami gond van a gépemmel, bekapcsolás után lefagy a win, van ,hogy azonnal,van ,hogy 5 perc után! (többször telepítettem újra)
Először az SSDre gyanakodtam,át telepítettem HDD-re ugyanez. Utána memóriára gyanakodtam, memtest lefutott. Utána procira, prime 95 nem dob hibát (már amikor nem fagy le azonnal) jött a táp,kipróbáltam mással,azzal is ugyan ez.
Mostmár csak az alaplap maradt,ma rendeltem iponról egy újat,remélem megoldja a problémám. Találkozott már valaki ilyen nemű alaplap hibával?::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
agressiv
addikt
válasz ::Trunks:: #11840 üzenetére
Szinte mindennapos alaplaphiba, hogy néha indul, néha nem, néha lefagy, néha megy egy hétig stb.
Ha a 870-es asrock-ról van szó, akkor mifelénk is van egy ami nem a legstabilabb.
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
adax01
tag
Én még mindig becsitibi nél a tápra gyanakszom az öt voltos ágra.
Eldöntöttem befejezek minden elektronikával és számítás technikával kapcsolatos tevékenységet. Ez a végleges és meg másíthatatlan döntésem.
-
mr_ricsi
veterán
válasz 04ahgy #11832 üzenetére
"SuperB 460-nak volt gyakori hibája, működés közben elvette a PG-t. A gép megy tovább (mármint nem funkcionálisan, csak nem kapcsol le), de a kép elmegy."
Ennek nem szabadna így lenni. (Érdekes lenne, hogy melyik alaplapok csinálták így)
Adatvédelmi okból ki kellett volna kapcsolni a gép(ek)nek.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz ::Trunks:: #11840 üzenetére
"bekapcsolás után lefagy a win, van ,hogy azonnal,van ,hogy 5 perc után! (többször telepítettem újra)"
Ez nem feltétlenül alaplaphiba.
Lehet kontakt is. (Amit az alaplapcsere megoldhat, aztán el lesz könyvelve, hogy a lap volt rossz.)
A többszöri újratelepítés sem jelent sokat, mert akár többször raktad fel a hibás drivert, vagy többször nem tetted fel azt, ami kellene a windowsnak. (Vagy többször telepítettél ugyanarról a vírusos telepítőről.)Ha a win fagy le, nincs hibaüzenet, bejegyzés az eseménynaplóban, vagy kék képernyő például?
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
::Trunks::
senior tag
-
04ahgy
nagyúr
válasz ::Trunks:: #11849 üzenetére
Hmmm, akkor az úgy nem túl jogtiszta, hacsak nem rendelkezel mennyiségi licenccel.
(#11844) mr_ricsi: Volt amelyik kikapcsolt, volt amelyik ilyenkor újraindult-leállt, és volt aminél semmi látható változás nem volt, csak elment a kép. Elég nagyszámú eset alapján mondom.
(#11840) ::Trunks:: Telepíts eg Ubuntu-t fel, netezni, zenét hallgatni és filmet nézni tökéletes, viszont nagyon más szoftverkörnyezet. Meg tudod nézni, van-e fagyás, és a linuxnál külön konzol van csak a rendszerüzeneteknek. A linux topikban segítenek értelmezni, ha hibába botlanál.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest