Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
becsitibi
senior tag
Szasztok!
Az normális szerintetek hogy játék után ha kikapcsolom a gépet,még vagy 15-20 mp-ig pörög a táp ventije
Ez a táp az:[link]
A házam alsótápos,konfigom:katt a nevemre.giga gtx 470 soc van még benne,gtx 580 majd hétfőtől.
-
becsitibi
senior tag
Szevasztok Szakik!
Mitől lehet az hogy egyszer csak bármilyen játék közben lekapcsol a gép /mintha áramszünet lenne/,és magától újraindul,valamikor 1 perc alatt előjön a probléma,valamikor több óra játék után.
-hőmérsékletek rendben
-kábelezés rendben
-alapórajelen minden
Lehet-e bármi más probléma a tápon kivül,ami egy ilyen:[link]
A tápra 1 vinyó,1 dvd iró,1 gtx 580 matrix,I7 2600k,8 gb ram,3 db venti van kötve,ez a probléma már 2 hete előjött egyszercsak a semmitből...
HELP PLS!!!
-
becsitibi
senior tag
válasz építész #11771 üzenetére
Igy gyorsba ennyi infót tudtam kiszedni a win7-ből,valami 41-es azonositott rendszermag,erre tudsz valamit mondani?a táp az 6 hónapos.
-
becsitibi
senior tag
plusz még ezt is találtam:[link],,,bár a linken olvastam érdekes dolgokat,de remélem meg fog felelni.
piadex2:szedd szét,és nézd meg hogy mekkora a mérete és akár milyet belerakhatsz,tökmindegy.
[ Szerkesztve ]
-
becsitibi
senior tag
-
becsitibi
senior tag
válasz mr_ricsi #11785 üzenetére
Bocs hogy nem szerkesztek,de legalább látod hogy ismét irok,mert ahogy felcsatlakoztam,egyből újraindult a gép,de mindegyik játéknál,sőt már néha csak netezés közben is ezt csinálja,nagyon el vagyok keseredve,most végeztem a moddinggal,de már azelött is amikor még nem szereltem össze is előjött a probléma.
Melyik legyen a következő megoldás Uram?
-
becsitibi
senior tag
Egy utolsó kérdés,okozhat szoftveres dolog ekkora galibát?Újratelepités megoldhatja a gondot?Vagy inkább a hardverek cserélgetése legyen az első lépés,mit javasoltok?
-
becsitibi
senior tag
-
becsitibi
senior tag
Sziasztok sráccok!
Látom pörög a téma,válaszolok mindenre:
1:HGY: egész éjszaka nem tudok fennt maradni és figyelni hogy mikor indul újra,ha történt volna valami,akkor úgy is jelzett volna hogy error van,de nem történt semmi.
2: adax01: én is a tápra tippelek,de 6 hónapos,és nem nagyon volt nyúzva,a rendszerem mindenhez elég alapórajelen is.
3: épitész: arra hogy valamelyik tápfesz elmászik,ezt honnan tudnám meg hogy az IC nem kap meg valamit a bemeneti oldalról?
4: Mr Ricsi : megtaláltam köszi!Ezt hamarosan kipróbálom.Gondolom POWER OFF-ra rakjam
5:Az egér egy ilyen:[link],ehhez nem nyúltam.
6: Banális hiba is megfordult a fejemben,de átnéztem a gépem szemmel láthatóan nem találtam problémát
7:És akkor jöjjön a modding téma: A válaszom NEM,mikor belekezdtem a moddingba akkor kivettem minden hardvert a gépből és leraktam egy fadeszkára aki igy nézett ki:[link],majd jó ideig nem nyúkáltam hozzá,hisz minek,egyszer csak a játéknál mintha áramszünet lett volna,kikapcsolt majd újraindult,ez történt 1 hónapja,mára úgy felerősödött a jelenség hogy már ha csak netezek,néha már akkor is kikapcsol és újraindul.A gépem jelenlegi formája igy néz ki:[link]
Itt vagyok sráccok,ha bárkinek van ötlete,tanácsa,irjatok
Köszönettel:becsitibi
-
becsitibi
senior tag
válasz mr_ricsi #11825 üzenetére
Alapban offra van rakva
"Le kell húzni az alaplapról a Reset és a Power gombokat és egy kis fémdarabbal óvatosan összezárva kell indítani.
Így máris nem csak ránézésre van kizárva a hiba."gondolom eléggé értesz hozzá,de ez ne okoz gondot,zárlatot?Ha ezt megcsinálom mi fog történni?Mire figyeljek?Hogy azt leirhassam Neked!
-
becsitibi
senior tag
válasz mr_ricsi #11825 üzenetére
Most a képen látható USB-power-reset-power led kábeleket kihúztam,és az alaplap start gombjával kapcsoltam be a gépet,játszottam is 20 percet hiba nélkül.Ideig óráig lehet hogy jó,ha jó igy marad ha nem majd irok,ime a kép:[link].
Mr Ricsi:ha igy látatlanba megoldottad a problémámat,azt nagyon meghálálom!
-
-
becsitibi
senior tag
válasz becsitibi #11767 üzenetére
Na Üdv mindenkinek!
Hát nem szűnik a gond,most végre nagy nehezen bootoláskor ezt irta ki:
Power supply surges detected during the previous power on
Asus Anti-Surges was triggered to protect system from unstable power supply unit!
Press F1 to run setup
Ez mitől lehet?Azt gondolom hogy táphiba.
[ Szerkesztve ]
-
becsitibi
senior tag
válasz 04ahgy #11947 üzenetére
Adná a jó Isten hogy csak az legyen a gond,holnap jön egy chieftech 550w-os táp kölcsönbe,gtx570/580 topikba megkérdeztem hogy rövid távon elég lenne-e a matrix-nak,azt válaszolták hogy hosszú távon is,azt ha a táp lesz a ludas,valszeg szakitok a chieftech márkával,pedig amióta van pc-m,azóta azt használom hibátlanul,esetleg ajánlhatnál egy 750-800 wattos tápot,bivaly 12 voltos ággal,jöhet akár pü-be is.
-
becsitibi
senior tag
válasz 04ahgy #11949 üzenetére
Most az előbb szétszedtem,megnéztem,belevilágitottam lámpával,de nem láttam semmilyen sérülést,most menet közben megkocogtattam,de nem történt semmi.
Az elmúlt két nap termése:a Vga-t elvittem ismerőshöz hogy tesztelje le,nála ment gördülékenyen,addig a proci IGP-jét használtam,leállás és újraindulás nem volt,mihelyst visszakerült a gépbe a Vga,azonnal előjött a probléma játék közben 30 percen belül,majd nagy nehezen sikerült felállnia a windowsnak,ekkor kölcsönkértem egy HDD-t,feltelepitettem a win7-et,amikor letöltötte a 75 frissitést,közben ismét mintha áram szünet lenne,majd újraindul,tehát a hdd kilőve,annak nincs baja,felfigyeltem arra a jelenségre is hogy kikapcsolt hangfallal milyen hangot ad ki a gép amikor ez a jelenség előjön,rédugtam egy enermax apollish vegas ventit az alaplapra,és figyeltem a gépet játék közbe,egyszer csak olyan mintha elkezdett volna halványulni az enermax venti,és erőlködő hangot adott ki,kb 3 mp után újraindult a gép,és az ÜDVÖZÖLJÜK feliratnál állandóan újraindult,csakis csökkentett módban volt hajlandó elindulni,ekkorra már eléggé elegem volt,most kikaptam a vga-t,és az IGP-t használom,ezekből következtetve nem lehet hogy a táp 12 voltos ágával van a baj?
-
becsitibi
senior tag
válasz mr_ricsi #11960 üzenetére
Na Szia!
Megvan a hibás,a táp volt az,a 12 voltos PCI ága ment el,azt még nem tudom hogy a kábelbe,vagy a csatlakozóba,vagy esetleg a táp belsejébe ment-e tönkre valami,most gariztatom,azt majd kiderül,most egy chieftech gps-550w van rákötve a gépre,és már 4 napja vigan játszok több órán keresztűl,és nem jön elő a probléma.
Kösz a segitséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest