Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tikadanee
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy az adatlapomon leírt gépem az újonnan vett GTX 560 Ti vidkarival nagyobb terhelésre leáll. Kis idő múlva újra elindul. De van amikor nem... A tápom egy elég régi, kb 6-7 éves Chieftec 420W-os táp ( 2db 8 centis ventis verzió, nincs abszolút PCI-E 6 pin-es csati rajta, és csak 1db SATA ága van, szóval nem egy mai darab ), lehet kevés már ehhez a konfighoz?
Pontosítva a Starcraft 2-vel játszanék, beállítások maxon ( a 8800GTS 512Megás verzióval se volt gond, nem szaggatott), és amikor betölt a pálya és indulna a játék, paff leáll a gép, 4-5 mp és újra elindul, vagy nem.
Tipp? Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
válasz tikadanee #11051 üzenetére
A tápnak egy db 12V-os ága van, amit 216 W-tal lehet terhelni. Ha a hardvereid meg vannak dolgoztatva, akkor a 12V-ról a VGA kérhet 170W-ot, a procid ~70W-ot, a HDD-d, a DVD-d és a ventilátoraid további 10-15W-ot. Az összesen 250-255W.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
04ahgy
nagyúr
válasz andrade #11054 üzenetére
Nem a power LED világít (mert azt csak bekapcsolt gépnél teszi), hanem a készenléti LED az alaplapon, már amelyiken van.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
andrade
senior tag
válasz 04ahgy #11055 üzenetére
Van egy báj ezzel kapcsolatban, most is van az asztalon egy alaplap aminek a power LED tűin van dióda dugva, tudod oda a sorra ahol a power kapcsolás a reset a HDD LED van dugva és ugyi ha bekepcsolom ég a power LED ha rövidrezárom a tápot vagy túlhúzom az áramot akkor leáll a táp egyenáramú kimenete de a power LED vídáman világít mert a készenléti kör biza megy és ha a tápkapcsolót kikapcsolom akkor mintegy 15mp múlva alszik ki a LED mivel a kondik addigra kisülnek.Ha bekapcsolom a tápot akkor az egyik alaplapi LED valóban világít márha van, (ennél a lapnál nincs)és a power LED csak a bekapcsoló tűk rövidrezárásakor gyullad ki és a lap indul.
-
04ahgy
nagyúr
-
BaLee
addikt
Véleményetekre lennék kíváncsi, egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy táp probléma lesz.
3 napja kezdett el olyat játszani a gépem, hogy terhelés (játék) alatt lekapcsol, majd újraindul. Ami még érdekes, hogy ilyen lekapcsolás után az előlapi Scythe ventiszabályzó kijelzője vibrál kicsit, majd elindul a gép és belép a windowsba majd terhelés után ismét ezt játssza. Ami érdekes volt, hogy tegnap egy 3. ilyen leállás után már a bios képernyőnél mindig ugyanott lekapcsolt és újraindult. Lehúztam róla a tápkábelt, hagytam kicsit, majd visszakapcsoltam, akkor megint ment de ekkor már terhelés nélkül is újraindult. Nem erőltettem tovább.
Ma több órát használtam gond nélkül, viszont nem játékkal azaz nem volt terhelve, és nem jött elő gond. Ami érdekes, hogy nagyon sokat BF3-aztam ami aztán eszi a gépet és ott sosem volt gond (a probléma a Witcher 2 alatt jött elő).
A tápom egy FSP Bluestorm 2, a gyári ventije 1 hónapja halt meg, azt lecseréltem egy COOLINK SWiF2-1201 ventire. Esetleg lehet ez probléma?
A másik ludas esetleg az alaplap lehet még. Nem akarok potyára tápot sem venni, mert nem olcsó mulatság meg lapot gariba visszaküldeni sem mert ha ott nem jön elő a gond akkor pár hétig nincs gépem majd még le is húznak...
-
04ahgy
nagyúr
Ha csak kb kétszáz hszt-t visszaolvasol, láthatod, hogy mennyire nem mindegy a venti. A coolink swif alacsony statikus nyomású, ráadásul a gyári Bluestorm ventinél jóval kisebb légszállítású is. Valószínűleg lassan sütötted meg a tápod a venticserével, már ha a táp a rossz. Lehet rossz egyébként a tünetek alapján, de tudod, csak akkor 100%, ha másik táppal is letesztelted.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Gampa
aktív tag
Ez [link] szerintetek jolesz ez helyett???
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz agressiv #11062 üzenetére
Kösz a válaszokat, igazából azért ezt választottam mert a Táp ventilátor csere topicban többen ezt ajánlották.
Mennyi légszállítású a BluestormII gyári ventije? Mert ez a Swif2-nek 94.2 m3/h
Amúgy most hétvégén nem játszottam idő hiányában, és így egyszer sem kapcsolt ki a gép.
Ha tudtok ajánlani egy viszonylag halk ventit a Swif2 helyett ami már elég lenne, írjatok, mert megér egy próbát, minthogy újabb 20-25k-t kiadjak egy új tápra.
-
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ilyen tápegységem: Chieftec GPS-500AB A
A probléma az hogy mikor bekapcsolom vele a gépet, erőteljesen "cicereg". Lehetne ezt javítani?
"Abban az egyetlen percben benne volt életem minden boldog pillanata."
-
agressiv
addikt
-
andrade
senior tag
-
Cobra.
őstag
Hogy megszakítsam (vagy elmélyítsem? ) a civakodást:
Enermax Modu 82+ 425W-van kezd meghalni a ventillátor csapágya. Valaki cserélt már ilyen tápban ventillátort? Mi lenne jó bele, illetve forrasztott vagy csatlakozós? -
dik
őstag
Helló!
A multkorában már jeleztem szétment a tpom. Aztán elvittem szerelőhöz kicserélte a púpos kondikat most már elindul (Vantec 420B). De annyi vele a probléma hogy a Bios alatt hullámzik a kép és mikor bejönne a WIN képe megáll az egész. Másik táppal megy a gép szépen természetesen. Szóval valami még nem jó a táppal. Az illetőhöz visszavittem hogy ez van azt mondta majd megnézi ami 2 hét alatt nem jött neki össze így az igértetésből elég volt és elhoztam. A kérdésem az lenne mi lehet a gondja még? És ki tudná ezt megjavítani?
Vettem egy másikat de ezt ha kis pénzből meg lehetne javítani mindenképp érdekelne majd gyors eladnám!
Válaszokat előre is köszönöm!"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
aktív tag
(#11069) FrozenThrone
Erre esetleg valaki?
[ Szerkesztve ]
"Abban az egyetlen percben benne volt életem minden boldog pillanata."
-
Cseri0058
őstag
Sziasztok!
Nem hagy nyugodni a dolog szóval inkább megkérdezem.
Most nemrég vettem egy alaplapot és egy procit.Volt akkor egy 600wattos mercury tápom.
Elkezdtem vele játszani majd egy kis idő után leégett a táp. Szerencsére semmi másnak nem lett baja.
Kicseréltem ideiglenesen egy mercury 450 wattos tápra. Az lenne a gondom hogy ezzel a táppal elkezdek játszani majd egy kb. 5 perc múlva újra indul a gép.De netezésnél meg jó.
Attól lehet ez a dolog hogy nem bírja a táp? -
agressiv
addikt
válasz Cseri0058 #11084 üzenetére
Az a "merkúri" az nem táp, hanem füstgép. Nagyon gyorsan cseréld le, mert tönkrevágja a gépedet.
Ja és a kérdésre válaszolva, igen attól van, hogy a táp gyenge.
dik
Már így is belevertél pár ezrest és nem olyan tápról van szó, amit akár a mostani tanulópénzért el tudnál adni, szóval jobban jársz, ha mihamarabb elfelejted.
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
Cseri0058
őstag
Akkor megnyugodtam hogy csak a táp a gond.
De lehet h újra mercury tápom lessz mert a 600 wattos garis volt és felküldtem gariban.megjegyzem 2. szarik be a 600 w táp. Most küzdök azért hogy kicserélhessem egy jobb tápra.
Chiftech ctg 600-ra pontosabban. -
didyman
őstag
válasz andrade #11066 üzenetére
Paraméterek ismerete nélkül pedig de. Olyat nem rakunk bele, ami nem indul el garantáltan olyan alacsony feszültségről, mint a gyári. A 10-ből 10 alkalommal elindult gyorsteszt nem garancia.. A légszállítás pedig egy pont úgy ráhazudott adat sok ventinél, mint minden más. A légnyomás, amit ki tud préselni magából egy tápegység akadályokkal gazdagon rendelkező belsejébe, erősen össze fog függeni a ráírt áramerősséggel: Egy, a gyárihoz képest harmatos áramfelvételú venti nem igazán fog megfelelő mennyiségű levegőt átpréselni a tápegységen.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
andrade
senior tag
válasz didyman #11091 üzenetére
Az FSP Hexa 400 elektronikája 6,5V-al kezd alapban akkor minek kellene 3V indulású ventillátor.Az meg elemi dolog hogy az áramfelvétel meg a teljesítmény összefügg hisz állandóan írom hogy3W körüli kell legalább.Azt nem értem miért ír valaki olyat hogy alacsony légszállítás mellett a nyomás azért nagy lehet, mikor az nem igaz. Olyan nem lehet hogy egy 100m3/h szállításúnak kisebb a nyomása mint egy 60m3/h-snak.És soha nem építek be úgy semmit hogy nem próbálom ki és nem járatom párszáz órát.
Az elektronikára semeddig nem tart rákötni a ventillátort és megnézni hidegen és melegedve is hogy forog.[ Szerkesztve ]
-
Endless
aktív tag
Sziasztok!Nem tudom, hova irjam a problémámat de remlélem tudtok segíteni.Windows7 Ultimate 64-em van és ha elmegy készenlétbe a gép nem kapcsol be csak a CPU ventillátor kezd el max fordulaton pörögni de képet nem ad.Mi lehet a gond?
On October 6th the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds. ***I12***
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Van nálam egy Chieftec CFT-1000G-DF szörnyeteg. Elvileg random újraindulgat vele a gép, én sajnos nem tudom itthon tesztelni. Tudnátok ajánlani valakit, aki tápokat javít? Garancia már sajnos nincs a tápra.
-
04ahgy
nagyúr
válasz Endless #11097 üzenetére
Ez BIOS frissítés szükségességének gyanúját kelti bennem, gyakran adnak ki olyat, hogy fix S3 resume. Ilyen jellegű lesz a te gondod is szerintem.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest