Új hozzászólás Aktív témák

  • kezo0

    addikt

    Igen, ott a My Vodafone oldalon a lehetőség a tévés szolgáltatásaim között, hogy aktiváljam a Vodafone TV szolgáltatást. No, akkor én aktiváltam, és a tv.vodafone.hu oldalon be is jelentkeztem ugyanazzal a mailcímmel és jelszóval, amivel a My Vodafone profilomba kell belépni. Beengedett, pedig nekem csak 2 db Cisco boxom és egy mediacardom van. Az asztali PC-men nézegettem az oldalt, ami DVI-D kábellel van összekötve a monitorommal. Működik, nézhetők az adások, tehát nem csak HDMI-vel használható.

    Az első tapasztalatok:
    Nem találtam klasszikus EPG-nézetet, ahogy azt az eddigi boxokon, a tévén vagy akár a Horizon Go-ban megszoktam. Így igen nehézkes az egyes csatornák már lement, most futó és jövőbeli műsorai között ide-oda görgetni. Ez így biztosan rohadtul „intuitív”, csak hát rohadtul nem praktikus. Nekem nagyon hiányzik egy olyan műsortábla, ahol fel-le irányban az egyes csatornák között, bal-jobb irányban pedig az időben hátra ill. előre lehet scrollozni a műsorok között.
    Bármilyen műsor elindítása után van egy kis akadozás, míg beáll a normál lejátszási tempó. A műsorok elindítása után a kezelőfelület elemei nem tüntethetők el egy kattintással (mint a Horizon Go-ban), hanem ki kell várni, amíg maguktól, automatikusan eltűnnek – csakhogy ez kínosan hosszú időnek tűnik. Addig pedig rajta vannak a képen…
    Lejátszás közben nincs arra lehetőség, hogy fix időtartammal előre-hátra léptessünk (a Horizon Go-ban pl. 30 mp-es lépésekben lehet ugrálni a műsorban), így csak az alsó, hosszú csúszka használható arra, hogy pl. megkeressük egy műsor elejét vagy „áttekerjünk” egy reklámblokkot – már, ahol ez egyáltalán engedélyezett. Ez így nagyon nehézkes.
    Nincs gyorstekerés előre-hátra.

    A Cinemax2-n épp egy idegennyelvű film ment, és hiába engedélyeztem a feliratok megjelenítését (mely beállítás kicsit érthetetlen módon az összes csatornára együttesen alkalmazható, ha jól értem), és az adott csatornán is hiába választottam ki a film közben a magyar feliratot, mégsem jelent meg a felirat… Gyorsan csekkoltam a Cisco boxon: ott természetesen volt felirat.
    Szóval így hirtelenjében nekem a Horizon Go – és annak webes felülete is – sokkal kézreállóbb, kiforrottabb, használhatóbb.
    Azért írok egy pozitívumot is: a Vodafone TV felületén kiszúrtam, hogy az Epic Drama HD változata megy, miközben ugye a Cisco boxaimon, a médiakártyás tévémen vagy a Horizon Go-ban is egyelőre csak SD-ben elérhető ez a csatorna. Sajnos más előnyt így hirtelen nem tudok felfedezni. :(

    P.S.: letöltöttem a Vodafone TV appot az iPademre, de ott nem enged belépni ugyanazzal a user + pass párossal, amivel a tv.vodafone.hu oldalra beengedett… Viszont az az idegesítő tulajdonsága már így is látható, hogy csak fekvő módban megy. Mondanom sem kell, a Horizon Go appja vagy pl. a HBO GO appja is szépen elforog, ha álló módban tartom a tabletet…

    [ Szerkesztve ]

    Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Új hozzászólás Aktív témák