Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
VeryByte
őstag
válasz Cirbolya_sen #3600 üzenetére
Mindkettő Telekom.
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
betyarr
veterán
válasz MasterMark #3603 üzenetére
akkor azt mondod,hogy a routerben kellene turkálni?
-
betyarr
veterán
válasz MasterMark #3605 üzenetére
de azt meg nem használom.a helyett szór a unifi ap
-
betyarr
veterán
válasz MasterMark #3607 üzenetére
de,szeretném megoldani.csak nem értem mire szeretnél kilyukadni.
-
MasterMark
titán
-
betyarr
veterán
válasz MasterMark #3609 üzenetére
ok,már értem.köszi,próbálkozom.
-
Cirbolya_sen
aktív tag
-
VeryByte
őstag
válasz Cirbolya_sen #3611 üzenetére
Sokat nem.
Igazándiból 2.0.x firmware-eknél hwnat offload / ipv4 forwarding offload kikapcsolás a megoldás.
Ok, hogy ez teljesítmény vesztés, de ez is egy módszer, hogy leszojtassuk az embereket erről. :-)"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Van már arról bármi infó, hogy mikor lesz itthon kapható a UniFi Dream Machine?
Köszi!
-
(#3613) Blaise : egyelőre nincs semmi infó, legalábbis én nem találkoztam vele(én olyan 2020q2-re tippelnék mire a kiskerekben itthon elérhető lesz)
Jött pár frissítés, ha esetleg valaki lemaradt volna.
UniFi Network Controller 5.12.35
UAP/USW Firmware 4.0.69.10871(Már opcionális a "diagnosztikai adatok" küldése, rögtön a frissítés után felajánlja.)
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Sziasztok!
Valaki használt már ilyesmit? Egyelőre nem találtam megoldást, lehet nincs is ilyen formában.
adott egy külső ip, és adott 2db regelt domain erre az ipre. Van a lanon 2db fizikális gép, egyiken nginx másikon apache. mindkettő domainnak kellene a 80-as port, az egyiknek plusz még 443 is. Mindkét weblapot publikból el kéne érni, portozgatás nélkül. Van erre valami megoldás? Amig csak egy apache volt, addig httpd.conf-ban lehetett szabályozni, hogy xy domain htdocs melyik mappájára mutasson és ezt elvégezte maga az apache. Itt viszont az edgerouternek kéne eldönteni, hogy domain1 -et melyik belső ipre küldje tovább és domain2-őt melyikre.
Kicsit egyszerűbben:
domain1.com -» ER4_WAN_IP -» 192.168.0.2 /port 80/
domain2.com -» ER4_WAN_IP -» 192.168.0.3 /port 80,443/Van erre valami ötletetek? Sima port forward nem játszik, mert mindkettő használná a 80-as portot. ER4 -nek kellene tudnia, hogy domain1 -re érkező kérést a 0.2 -es ipre küldje domain2 -őt pedig a 0.3-ra.
\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'
-
MasterMark
titán
válasz D-LAN|FuRioN #3616 üzenetére
Reverse proxy ami url alapján átirányítja.
A reverse proxy-ra port forward a 80 + 443-at, a routerről.
http://domain1.com -> 192.168.0.2:80
http://domain2.com -> 192.168.0.3:80
https://domain2.com -> 192.168.0.3:443szerk.: Ha nem akarsz új cuccot, akkor az nginx jó erre, irányitsd a két portot az nginx-es szerverre, és ami nem hozzá jött domain cím alapján továbbdobod a másik szerverre.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz MasterMark #3617 üzenetére
Köszönöm, kirpóbálom!
\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz MasterMark #3617 üzenetére
Köszi, tökéletesen megy!
-
VeryByte
őstag
Akit érint: EdgeOS 2.0.8
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
Mr Bond 007
őstag
válasz Cirbolya_sen #3621 üzenetére
"[Performance] - Throughput degradation by 5-10% when comparing with v1.10.x firmware with older kernel
[DPI] - Sometimes DPI is reporting wrong rx/tx counters
[Offloading] - On Cavium-based routers (ER, ER-Pro, ER-Lite, ER-PoE, ER-4, ER-6P, ER-12, ER-Infinity) small percentage of packets are randomly reordered. This issue was fixed in v1.10.0 firmware but it reappeared since v2.0.0 because of new ethernet driver."Én inkább passzolom. Jó még az az 1.10
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz Mr Bond 007 #3622 üzenetére
Az eddig is ugyanennyi volt 2.x-es firmware-rel, az nem változott.
Az offloading gond is megvolt már.
Ja, hogy te még 1.10-en vagy.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Mr Bond 007
őstag
válasz MasterMark #3623 üzenetére
Majd ha kijavítják ezeket, akkor frissítek. Ráadásul nekem még csinált cifrábbakat is az új 2.x firmware. Dpi bekapcs esetén érezhetően visszaesett az teljesítmény.
1.10. akármi, csak nem tudom most fejből mi a verziószáma.[ Szerkesztve ]
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz Mr Bond 007 #3622 üzenetére
én is csak az itthonin cseréltem 2.x.x-re, a cégeseken 1.10.x van még mindig
Cirbolya_sentinel
-
duffbeer
őstag
Sziasztok!
Amatőr vagyok Ubiquiti témában, lenne pár kérdésem. Otthon úgy döntöttem, Ubi hálózatot építek, mert sok jót olvastam róluk és egyszerűen egy stabil, gyors hálózatot szeretnék, sok extra igényem nincs. Költözés miatt, az új házban a wifi-s router-t nem tudtam volna esztétikusan elhelyezni, pláne központi helyen nem. A hálózat egy EdgeRouter X (v2.0.8)-ből és egy UAP-AC-LR ap-ból áll. A net Telekomos optikai giga fel/le. A telekomos Sagem fast 5655v2 router bridge módban üzemel, semmi funkciót nem használok rajta (már).
Két portot nyitottam az edgerouteren: 22 és 1194 (Firewall/NAT --> port forwarding). Melyek egyike sem érhető el kintről. Van valami extra tűzfallbeállítás, amin átsiklok és nektek egyértelmű lehet, vagy a T-Comos Sagem csoda szivathat?
A másik kérdésem a sebességgel kapcsolatos. UAP-AC-LR, ssid különválasztva, ac kb. 150 megabitet hoz (LANon is). Ezt még a sagem is bőven felülmúlta, ezért ennél is úgy gondolom valamit én b'szok el... Érdemes lehet sugárzást high-ra állítani?Ezzel együtt az internet sebesség is bőven lecsökkent. Fel, le szögön 333Mbiten áll. Tapasztaltatok már ilyet, vagy a fiber router körül nézelődjek? Amikor az volt beüzemelve, net hozta a gigabitet fel-le, ac wifi ugyanazon az eszközön kb 300Mbit volt.
Ötleteket meleg szívvel meghallgatom!
(Ja, megelőzve a kérdéseket, azért iktattam ki a telekom saját eszközét, mert elég sok cucc lóg a hálózatomon és borsózik a hátam attól, hogy távolról admin jogokkal bírnak a router fölött... vannak fóbiáim :) )
[ Szerkesztve ]
-
"Két portot nyitottam az edgerouteren: 22 és 1194 (Firewall/NAT --> port forwarding). Melyek egyike sem érhető el kintről. Van valami extra tűzfallbeállítás, amin átsiklok..."
Igen, mondhatjuk néhány beállítás felett átsiklottál. A képernyőképed alapján a WAN interfészed eth0. Ez eléggé valószínűtlen ha pppoe kapcsolatot használsz, tehát állítsd át pppoe0-ra. A "Show advanced options"-t pipáld be, engedélyezd az auto firewall-t és a hairpin nat-ot. Nem adtál meg LAN interfészt, ezt is meg kell, ez valószínűleg a switch0 lesz, ha a default konfigot használod.Az AC-LR sebessége is valami beállítási probléma lesz , nálam AC-Lite mostanában ilyesmiket hoz: [kép]
Első körben az ER-X-en HW offload-ot nézd meg, be van-e kapcsolva. -
Egon
nagyúr
Lehet hogy kifogtam egy hibás AC Lite-ot, esetleg a kábelezés sz*r, bár gigabites csatlakozást ír.
Most rámértem: 95/140-et hoz egy Huawei P9 telóval (érdekes hogy a feltöltés mindig nagyobb mint a letöltés)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
duffbeer
őstag
Köszönöm, port nyitás sikeres.
hw offload-ot később tudom tesztelni, remélem segít.Ap igazából gyári default beállításokkal van használva, semmi nincs külön aktiválva... RF scan még nem történt. Mindegy, még masszírozom kicsit.
adika4444
Igen, publikus, hwnat még nem, majd most. -
Ha jól emlékszem neked voltak kábel/sebesség gondjaid régebben. Én inSSIDer-er azért megnézném mi a helyzet az éterben, ha eddig nem tetted volna meg. Ha ez rendben van és másik hálózat nem okozhat zavart, akkor levenném az AP-t a helyéről, és -hogy kizárjuk a szerelési hibát- egy "gyári" kábellel rátenném a switch-re, és így néznék sebességteszteket.
-
Egon
nagyúr
válasz MasterMark #3630 üzenetére
Újraindítottam az AP-t, most nagyjából egyforma a fel- és a letöltés (de még mindig kevés: 130-140 Mbit körül mozog).
Egyébként frissíteni kellene a firmware-t, de a Xpenology-n futtatott Docker konténerben levő kontrolleren nem egyszerű (múltkor megcsináltam de már elfelejtettem hogy kell).
Telefonos wifi analyzer szerint pont azon a csatornán ahol az 5GHz-es wifi megy, van egy hidden ssid-s hálózat, szinte méterre pontosan ugyanott ahol az AP van... Lehet hogy kellene nyomnom egy factory resetet és újrakonfigolni a hálózatot."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
A rejtett hálózat a wireless uplink-hez lenne.
Kikapcsolhatod ha a "Settings->Site->Uplink Connectivity Monitor"-t nem engedélyezed. Én is xpenology-t használok, nekem külön VM-ben vannak az ubi szoftvereim, egy minimál Ubuntu server-en. Nekem sem vált be a docker Unifi/Unms/Unifi Video-ra.[ Szerkesztve ]
-
duffbeer
őstag
válasz duffbeer #3626 üzenetére
Köszönöm minendkinek a segítséget!
Azért leírom, hátha valaki belefut rajtam kívül:
Edgerouter-X:
Internet sebesség teljesen visszatért HWNAT és IPSEC offload aktiválással. DeepPacketInspection - OFF.
(Port nyitásnál összezavart, hogy eth0 van használatban WAN kapcsolatra, ez az én balf*szságom volt).UAP-AC-LR:
DeepPacketInspection - OFF. Airtime fairness egyelőre off, 5GHz-en a családból csak én vagyok a cuccaimmal, így nem éreztem szükségesnek. Sávszélesség növeléssel jött egy nagy ugrás (2g 40Mhz, 5g 80Mhz), játszottam csatornákkal, de igazából nem sok hálózat van körülöttem, így szignifikáns változást az nem jelentett. Sugárzási teljesítmény növelés sem hozott extrát, így az is maradt auto-n. Mindenesetre jelenleg 300Mbit fel/le sebességet hoz (Lenovo Yoga 510-14ISK, Atheros QCA9377). Nem nagyon teszteltem más ac hálózaton, így sok összehasonlítási alapom nincs, de nekem ez laptopon bőven megfelel.
Mindenesetre érdekes, hogy egy samba másolás indításnál 50Mbit, aztán óvatosan kúszik fel 250-300-ig. Nem tapasztaltam még ilyet. :)Na mindegy, örülök, hogy működik a rendszer.
-
duffbeer
őstag
-
-
duffbeer
őstag
válasz MasterMark #3638 üzenetére
Persze, irreál, ezért is írtam, hogy 980 lett utána. de a lényeg igazából számomra annyi, hogy elértem, amit akartam. Egyébként feleslegesnek tartom otthonra ezt a sávszélességet. Két okból választottam, egyrészt itt nincs digi, másrészt ez volt az egyetlen szinkron csomag... 200/200, vagy 300/300 is bőven elég lenne, de nincs...
[ Szerkesztve ]
-
MrPeekaboo
senior tag
IPTV-t és Internetet, két külön szolgáltatótól, szeretnék otthon egy kábelen egyik szobából a másikba átvinni. Arra gondoltam, hogy vennék két ER-X-et és switch módban VLAN-ba rakva a két szolgáltatást átküldeném a másik switch-be, majd ott szétdobnám külön port-okra. Érdeklődnék, hogy ez működhet-e?
-
MasterMark
titán
válasz MrPeekaboo #3640 üzenetére
Ehhez elég lenne két menedzselhető VLAN switch is egyébként.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz MasterMark #3641 üzenetére
Köszönöm, privátban írtam.
-
shtirley
tag
Az mitől lehet, hogy a switchem most downgradelni szeretné magát 4.0.69.10871-ről 4.0.66.10832-re, amikor kb egy hónapja frissült a magasabb verzióra?
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Villanyszerelés
- SSD kibeszélő
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Navon Navik - új erő
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest