Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz #70234880 #3100 üzenetére
Mit pingelsz ami nem válaszol?
A WAN_LOCAL-ra magától nem nyit szabályt, ha a másik routert akarod pingelni akkor oda kézzel kell tűzfalszabály:
rule {
action accept
destination {
address 000.000.000.000/00 (local subnet)
}
ipsec {
match ipsec
}
protocol all
source {
address 000.000.000.000/00 (remote subnet)
}
}Switch Tax
-
törölt tag
válasz MasterMark #3101 üzenetére
A ping érdekelt a legkevésbé, sokkal inkább a másik router gui felület elérése, számomra az volt a cél.
De nem jött össze. -
MasterMark
titán
válasz #70234880 #3102 üzenetére
Ahhoz (is) kell ez a plusz tűzfalszabály.
Egyébként nekem a másik oldal GUI-ja továbbra is ilyen nyögvenyelősen nem akar betölteni. Szürke háttér meg fehér háttér, néha az ubiquiti logós háttér is bejön, de csak tölt végtelenbe. Viszont a másik oldalról az enyém megy rendesen.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
törölt tag
válasz MasterMark #3103 üzenetére
Amit meg akartam csinálni.
A router szülő
B router gyerekAz A router (szülői hálózatról ) elérjem a B router web gui felületét. Semmi mást nem akarok elérni onnan.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz #70234880 #3104 üzenetére
Akkor B routeren:
set firewall name WAN_LOCAL rule 60 action accept
set firewall name WAN_LOCAL rule 60 description ipsec
set firewall name WAN_LOCAL rule 60 destination address 192.168.1.0/24
set firewall name WAN_LOCAL rule 60 source address 172.16.1.0/24
set firewall name WAN_LOCAL rule 60 log disable
set firewall name WAN_LOCAL rule 60 ipsec match-ipsecPersze megfelelően átírva a te környezetedre, figyelj, hogy jó legyen a rule száma, ne írj felül más szabályt.
Switch Tax
-
törölt tag
válasz MasterMark #3105 üzenetére
Banyek én voltam a figyelmetlen, minden faxa összejött simán.
Tiltva volt a VPN a belső hálózaton.
Készítettem egy új policyt a LAN-ra és egyből összekapcsolódtak a routerek, normálisan, és el lehet érni a gui felületét. Azért köszönöm a segítséget, mert legalább arra rá jöttem, hogy mindent jól állítottam be alapban a Edge routereken.[ Szerkesztve ]
-
Kicsit off a téma, de többször előkerült már, ha jól emlékszem kérdés is volt kinek milyen rack-je van otthon, ezért gondoltam beteszem és is a sajátomat, amivel az előző hétvégén végre elkészültem.
Az egész rendszer egy Back-UPS Pro 550VA-ra van kötve, ami ~40perc áthidalási időt biztosít áramszünet esetén.
A fogyasztás olyan 50W körül alakul az alábbi komponensekkel:
-2db Unifi AC-Lite
-Edgerouter lite
-Telekom Ont
-Tp-Link SG1016DE
-Intel J1900 alapú "home server"[ Szerkesztve ]
-
őstag
Szakik tudna nekem valaki segíteni?
Ma reggel 5:20 és 5:40 között minden hálózatos cuccom szervere megküldte az e-mailt, hogy az adott eszköze disconnected.
Gondoltam szolgáltató. Aztán nem történt semmi, szolgáltatót felhívtam, náluk minden oké.
Restart megvolt mindennel kb 5 percig kikapcsolva majd újraindítva.
A wifi hálózat feláll, látják az eszközök, fel is lép, de azt írja nincs internetkapcsolat.Ezt tetőzi, hogy a Cloud keyt nem tudom elérni, a szokásos ip-n semmi nem jön be, a cloud key megy, a kijelzőjén (rack mount) szépen kiír mindent, de net nincs. Viszont ez nekem gyanús, hogy nem tudok belépni, sőt a NAS-ba se, amihez elvileg nem is lenne köze.
Lenne valami ötletetek?
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
törölt tag
válasz JoceeHunt #3112 üzenetére
Bocs de ez nem egyértelmű. Ha a mail-t kiküldte a C.K akkor van internet kapcsolat. csak a LAN-om lévő eszközök csatlakoztak le.
2. Honnan nem éred el a belső eszközöket? Internet felől, vagy LAN-om, belső hálózaton?
3. Ha jól sejtem akkor unifi usg. Ebben az esetben a legbiztonságosabb megoldás a console managment porton , com porton bejelentkezni a CLI felületre és lekérni az aktuális állapotott. Akár azt, hogy az internet kapcsolat létre jött.
Ha Lan oldalról csatlakoztak le, elképzelhető hogy áram kimaradás történt, vagy valaki véletlen kihúzta a dugót.
De mindezt csak a helyszínen látod. Ha meg helyszínen vagy, akkor bontsd az intrnet kapcsolatott, és indíts újra mindent, meglátod mi az ami felcsatlakozik, mi az ami nem. És tovább lehet keresni a problémát, -
őstag
válasz #70234880 #3113 üzenetére
Az eszközök a gyártó szervereire vannak bejelentkezve, ha megszakad a kapcsolat a szerver küldi az emailt nem az eszköz.
Igen van USG és egy CK2.
Belső hálózaton próbálok fellépni, se wifin, se lan-on nem adja az ip a belépési ablakot.
Erős gyanúm hogy elszállt a cloud key 2.
Van egy májusi back-up-om, azt vajon beolvastathatom a régi controllerrel ami számítógépen fut?Az unifi cloud acces portal sem látja a hálózatot sajna.
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
őstag
Elkezdtem bogarászni, lehet elcsesztem, nyomtam egy reset gombot, a ck2 újraindult és konfigurációt kér, applikációval megtaláltam. Azt írja nincs internet így egyenlőre ott nem tudok továbbmenni.
A szolgáltatót direktbe számítógépbe dugva van internet elérés.
CK2-t kéne most valahogy újra mókolnom.Controller viszont szépen írja hogy nem lát Gatewayt, akkor lehet mégis az USG halt be, resetelni kéne azt is?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz JoceeHunt #3114 üzenetére
Az eszközök a gyártó szervereire vannak bejelentkezve.
Ezt hogy érted? Ha belső hálózaton van a c.k akkor a C.K küldi a mailt. Az egy dolog hogy a le szinkronizálódik a ubnt szervereivel, de azt csak annyit jelent hogy távolról is elérd a unifi hálózatot. De minden műveletet a C.K végez el. Ő küldi a mailt-is. Vagy nem értem mit értesz külső szerveren.
Ha resetelted a C.K- akkor a usg, usw is reseteld. Egyébként nem kellet volna a C.K reszelni. Elég lett volna belépni cli felültre, akár ssh, akár console management porton, beírni az info parancsot és látod hogy egyáltalán kommunikál a C.K -val. Ha nem akkor a szokásos megfeleő set inform parancs, és újra szinkronizálja. -
őstag
válasz #70234880 #3116 üzenetére
Nem az unifi eszközök, az egyéb okosotthon eszközök és a nas küldték az e-mailokat.
Unifi semmit nem jelzett.
Controllert sikerült update-elnem, feltöltöttem (restore) az utolsó májusi mentésem, de nem történt semmi.
Nem értem mi nem tetszik neki. Az USG ip címre nem jön be, a controller nem látja. Lehet az adta be az unalmast? Holnap felhívom a boltot ahol vettem nincs jobb ötletem.cli felületre nem tudtam belépni senki nem reagált semmire, egy ip sem, se a nas, se az usg, se a ck2, semmi.
-
törölt tag
válasz JoceeHunt #3117 üzenetére
Na akkor, ok reseteldet a C.K-t. És valamilyen mentést vissza töltöttél. Ezek szerint eléred a C.K-t.
Ha minden igaz a C.K-nak vagy fix ip-t adtál, vagy dinamikusan hagytad. Más opció nincs.
Ha fix, és az eltér a 192.168.1.X címtől akkor a USG-n is meg kell változtatnod a LAN DHCP résnél milyen IP tartományt osszon.
A USG rendelkezik egy alap web gui felülettel, ott meg tudod adni.
A lényeg a C.K IP-je, és a USG ugyan azon IP tartományba legyen.Innentől kezdve, vagy belépsz a USG-re ssh-n, vagy Console Managment porton és kiadot a
set-inform http://ip-of-controller:8080/inform
A ip-of-controller az a C.K ip cimével helyettesíted be.
És menni fog. A lényeg hogy ugyan abban a cím tartoányba legyenek.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz #70234880 #3118 üzenetére
A CK2-t csak reseteltem.
Normál számítógépes Controllerbe tudok belépni, azt frissítettem, mert 5.9.x-re nem engedte fel a májusi 5.10.25-ös mentésem. Szóval meglett a controller frissítés, feltöltöttem a mentést, de semmi.
Látom Devices-be a cuccokat de minden Adoption Failed szürkésen, nem engedi adoptálni sem őket.
A Gateway csak simán Disconnected.A CK2-t ha jól gondolom ki is lehetne hagyni az egészből egyébként. Ha anélkül nem áll fel a rendszer akkor szinte egyértelmű hogy az USG adta be az unalmast. Vagy rosszul gondolom?
Reset után mi lehet az USG alap IP-je? Lehet ez lesz a bajos, a Controllerbe még mindig 192.168.1.15 van a Settings/Controller részben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz JoceeHunt #3119 üzenetére
Vagy rosszul gondolom?
Igen, a Unifi rendszert a C.K fogja össze, az végzi a felügyeletett. Minden beállítást azon adsz meg.
A C.K-k ugyan ki lehet váltani, sőt alapvetően nem szükséges hogy fusson 24/h-ban. De pont a lényeget veszited el.
A lényeg hogy a C.K található USDN szofterben adoptálod össze az eszközöket. Leírtam hogyan lehet, utólag végrehalytani. vissza állítani.
Szerintem semmi baja a USG-nek. De reseteld le azt is, és egyből látni fogja.
Az hogy mi van a USG beállítva mondhatni jelentéktelen, mert a configot a C.K-ról tölti vissza.
Ez egy másik előnye, ha a USG-ben sérűl a config, a legközelebbi C.K szinkronizációval törli a hibás értékeket és a C.K beállítot confogot fogja érvényesíteni. -
őstag
válasz #70234880 #3120 üzenetére
Várj lehet én írom rosszul a dolgokat:
CK2 alatt a Cloud Key gen 2-t értem mint fizikális egység a Controller futtatására 24/h-ban.
Azzal semmit nem tudok kezdeni, írja szépen a kijelzőn hogy 192.168.1.30 alatt elérhető de semmi.Kiiktattam.
Most a számítógépen lévő Unifi Controller 5.10.25 szoftverrel próbálom életre kelteni a rendszert, rátöltöttem (restore pont) a májusi utolsó backup-om. El is indul látom a Devices-eket, de mind Adoption Failed, a Gateway Disconnected állapotú.
A restore után átírtam a Controller ip-jét 192.168.1.1-re mert azt is reseteltem még az elején.Lehet hogy a reset miatt új Unifi Controller-el kellene nekifutnom a számítógépen? Tehát uninstall és újra fel, aztán frissítés? Egyfajta újbóli Wizzard?
-
őstag
válasz #70234880 #3122 üzenetére
Ezt az ssh-t nem értem, azt hol kell beírni? Mit indítsak el hozzá?
Böngészőbe címsorba beírva a 192.168.1.1 -re semmi nem jön be.Rágoogliztam, letöltöttem Putty-t, beírtam a 192.168.1.1-et majd open, de Network Error Connection Timed out üzenet. 22-es portot hagytam.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz #70234880 #3124 üzenetére
Igen én is erre jutottam sajnos, pedig szépen világít.
192.168.1.1-en nem érem el.
Reset után CK2 beállt 192.168.1.30-ra amit szépen ki is ír a kijelzőn de azon se tudok belépni.(#3125) Egon:
Igen, mindent.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
őstag
válasz Fr3eWar #3127 üzenetére
Hirtelen meggondolatlanságból sajnos igen.
Tegnapi erős gyanúm hogy lehet a melegtől kipurcant az usg. Elég forró volt a háza, tetőtéri déli oldalon van egy a rack egy 3-1,5 méteres kis helyiségben.
Lehet rendelek egy újat és más nem elrakom pótba ha kicserélik. De így erősen agyalok a Pro változaton is már, nem tudom jobb e a hűtése vagy mennyivel adna úgymond többet.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Cirbolya_sen #3131 üzenetére
Igen kábel cserével is, azon se volt semmi.
Konzol portot hogy érted?
Számítógép-USG direkt kötése?joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
őstag
válasz MasterMark #3133 üzenetére
ahha, na olyanom nincs
-
törölt tag
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz JoceeHunt #3134 üzenetére
jól jöhet később is ez a kábel, mert ha jól látom, az usg-ben is usb flash driveren van a firmware, pont mint a Lite-ban, az meg könnyen megpurcan melegben. Lehet csak azt kell kicserélned és minden megy tovább. A sok Lite közül már egynél el kellett játszanom, és pont ezt csinálta nekem is.
Cirbolya_sentinel
-
MasterMark
titán
Nekem nemrég a tápja ment tönkre, és nem bootolt a Lite. De villogott meg minden.
Switch Tax
-
őstag
válasz #70234880 #3135 üzenetére
Valaki tud fotót mutatni hogy néz ki ez a kábel ?
Rendeltem egy új USG-t, holnap megkapom, régit elküldöm ha szar jóváírják, ha nem lesz kettőez kell nekem?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz MasterMark #3139 üzenetére
Köszönöm, beszerzem, de aztán ne dobáljatok meg ha egyszer jövök mit kell ezzel csinálni
Melyik a jobb?
Egyből USB végű vagy Com port végű?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz JoceeHunt #3138 üzenetére
Így van, egy condsole kábel, ha soros a vége akkor DB9 -to USB Adapter, átalakító.
Az Adapter, Átalakító kb 2-3000Ft a kábel az olyan 7-8000Ft szokott lenni.
Alapvetően ki kell fogni, a Cisco kábelt láttam már a használt piacon 2-3000Ft is.USG esetében úgy működik hogy putty alkalmazás megnyit.
Rá klikkelsz a SERIAL-ra, ott van az SSH mellet.
SERIAL LINE: COM3
SPEED: 115200Miután rá csatlakoztattad a console cábelt a console portra, az USB portot a Laptopra.
beírod ezeket az adatokat. Majd open.
Egy fekete képernyő fog megjelenni a Putty alkalmazáson belűl. Nem kell megilyedni, csak ENTER-t nyomni. És egyből megjelenik a login ablak.
USG alap felhasználó név: UBNT JelszóBNT
Amennyiben meglévő hálózathoz jeletkezel be, akkor amennyiben nem változtattad meg a felhasználó nevet akkor alapértelmezett felhasználó az admin és a hozzá megadott jelsz. Gyakorlatban ugyan az, mint az SSH belépési azonosító. Újra telepítés esetén, ne felejtsd el kikapcsolni az SSH-t. Ettől függetlenűl majd be fogsz tudni lépni console porton.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz MasterMark #3141 üzenetére
Köszönöm Mindenkinek! Ezért imádom a PH-t, van türelem és jószándék. Mai világban ez elég ritka.
Pláne hogy gondolom a topicban nem én kérdezem ezeket először és mégis nem az olvass utána, keress rá válaszok jönnek.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz JoceeHunt #3143 üzenetére
Kínából ez is olcsóbb:
pl:
https://www.amazon.com/Console-Essential-Accesory-Ubiquity-Switches/dp/B01AFNBC3Kés ehhez nem kell usb-soros átalakító, mert sok sorosportos számítógép mostanság nem nagyon van
[ Szerkesztve ]
Cirbolya_sentinel
-
törölt tag
Van kettő lakossági előfizetés a két település között cirka 250Km van. Mind kettő előfizetés dinamikus IP-t kap a szolgáltatótól. Kérdés hogyan lehetne összekapcsolni a 2 hálózatot? A site to site fix ip hiányban kieset. Milyen más megoldás jöhetne szoba?
-
MasterMark
titán
-
törölt tag
válasz MasterMark #3146 üzenetére
Ha jól értelmezem akkor szükséges hozzá valami domain? Vajon ddns is megfelel neki?
-
törölt tag
válasz MasterMark #3148 üzenetére
Ja hogy te ezzel ügyködtél. Én meg a másik site to site megoldással. Mert én a múltkor belső hálózaton lévő eszközök között csináltam meg.
Viszont akkor ha ez megy ddns keresztül, akkor még plusz még ki kell engednem a szolgáltatói eszközök mögül. Hűha kezd izgalmasnak tűnni. És az egyik eszköz usg lenne, a másik meg edge x. A helyzet bonyolodik. Na ezt még jól átgondolom, megtervezem, mert ha hibázok fél napot utazhatok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- ASUS routerek
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Játék télapó sapkáért, csak PH! segítőknek. (2024) Ha nem vagy segítő, ne írj bele!
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest