Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
[Newman]
tag
Nem tudom más is tapasztalja - itt azért írnak róla [link] . de a 2.0.0 óta nekem volt pár random reboot.
A syslog tele ilyenekkel:
2019-01-12T22:58:02+01:00 XXXXXXXXXX kernel - - - kernel: fe_flow_offload: mtk_flow_offload return errorVCIX-DCV,VCIX-NV,vExpert,vExpert Pro,vExpert NSX,VMCA - newman.cloud
-
senior tag
Sziasztok!
Még egy kis Cloud key segítséget kérnék.
Bekötöttem a rendszerbe, a régi normál vezérlőből csináltam egy mentést, amit be is importáltam a Cloud key nyitóképernyőjén.
Na most azóta nem enged be a régi vezérlő belépési adataival
A default jelszavakat (root/ubnt root/root, stb) se fogadja el.
A cloud key-be betudok lépni, de az SDN site-ra nemMilyen jelszót kérhet itt ilyenkor?
Köszönöm
-
törölt tag
Amit megadtál neki, az elején.
A site számától független. Amikor telepítetted a kontrollert, akkor megadtad neki a felhasználó neved, jelszavad, email címedet. Ezekkel az azonosítókkal tudsz belépni továbbra is. És miután beléptél, akkor tudsz átmenni másik site-ra.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz #19482368 #2107 üzenetére
Lehet, megvan hol volt a hiba (bár mostmár mindegy)
Én nem Site-ot importáltam, hanem a főoldalon backup-ot töltőttem vissza, ami látszólag végbement, de ezek szerint nem teljesen.Létre kellett volna hozzak egy Site-ot és utána a site konfignál betölteni a régi site mentését.
-
törölt tag
Ha vissza töltötted akkor az megy is, csak max újra kel adoptálni az eszközöket.
Létre kellett volna hozzak egy Site-ot és utána a site konfignál betölteni a régi site mentését.
Persze, ezt kellet volna tenned. Na de, ha nem volt agyon konfigurálva akkor nincs baj. Meg előbb vagy utóbb, a saját károdból okulva csak megtanulod használni, beállítani.A magam részéről, mondjuk azért nem értem, mert mint a youtube, mint a ubnt fórum, elég sok segítséget add, a rendszer telepítéséhez, felügyeletéhez.
[ Szerkesztve ]
-
Laca0
addikt
válasz MasterMark #2102 üzenetére
Megcsináltam az L2TP beállítását az útmutató alapján a ERLite-on és forward-oltam az 500, 1701 és 4500 UDP portokat a mobil router-en. Valahogy még sem akar kapcsolódni.
Van esetleg valami, ami még kellene hozzá?
Win10 hibaüzenet:[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
senior tag
válasz #19482368 #2110 üzenetére
Hát igen, mindig a saját kárán tanul az ember
Ad-hoc jött ez a dolog ma, de sikeres lett a vége, minden működik.Más.
- A 2.0-as Edgerouter FW-ket vajon miért nem véglegesítik még a support oldalon? Ott még mindig az 1.10.8 az utolsó.-Meglévő Edgerouter konfigban az eth1 porton a DHCP-s netet pppoe típusra kéne cserélnem valszeg a jövő héten, szolgáltatóváltás miatt.
Erre van ötleted, vagy inkább reset és 0-ról konfigoljam újra a routert?Köszönöm
-
törölt tag
Más.
- A 2.0-as Edgerouter FW-ket vajon miért nem véglegesítik még a support oldalon? Ott még mindig az 1.10.8 az utolsó.
Erre a kérdésre, csak ők tudnak a lehető leghitelesebb választ adni.-Meglévő Edgerouter konfigban az eth1 porton a DHCP-s netet pppoe típusra kéne
eth1 ved ki a DHCP, és ne állítsd semmire
Hozz létre egy pppoe kapcsolatot, ad meg a felhasználó neved, jelszavad
A NAT résznél eth1-ről állítsd át pppoe-ra
A tűzfalban, interface résznél állítsd át eth1-ről pppoe-ra.
És mennie kell. -
Laca0
addikt
válasz #19482368 #2114 üzenetére
Igen. És a titkosítatlan jelszó és a CHAP nincs bepipálva.
A titkosítás a "nem kötelező"n van, de próbáltam úgy is, hogy titkosítás szükséges.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
válasz MasterMark #2117 üzenetére
Az ERLite előtt van egy TPLink TL-MR6400 4G mobil router. Erről kapja a netet jelenleg.
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
válasz MasterMark #2119 üzenetére
Van mindkettő és engedélyeztem is rajta.
-
Laca0
addikt
válasz MasterMark #2121 üzenetére
Az AssumeUDPEncapsulationContextOnSendRule értékre gondolsz? Azt beállítottam. Reboot is megvolt.
Van frissítés a tplinkre. Felteszem, hátha...[ Szerkesztve ]
-
Laca0
addikt
MasterMark! VeryByte!
Köszi a segítséget és a támogatást, sikerült!A win10-ben le kellett venni a pipát az LCP kiterjesztésekről és a sima CHAP-ot is.
Továbbá volt még 3 plusz beállítás, amit a leírás nem tartalmazott, de videókat nézve láttam:
set vpn ipsec nat-traversal enable
set vpn l2tp remote-access ipsec-settings ike-lifetime 3600
set vpn ipsec auto-firewall-nat-exclude enable
Mindezek után most már megy a kapcsolódás.A sebesség nőtt, de még mindig nem az igazi... most 400-500kB/s-et tud max. Hogyan lehetne ezen gyorsítani?
-
senior tag
Sziasztok!
Optikai összeköttetésre megfelelő az UDC-1 (készreszerelt) kábel, vagy érdemesebb külön venni SFP modult és kábelt?
Egy ER-4 és egy unifi switch közé kellene.
Köszönöm -
törölt tag
http://www.wireless-bolt.hu/kereses/UDC-1
Ubiquiti SFP/SFP+ direkt kábel 1 méter
Költséghatékony megoldás rövid távolságú optikai portok összekötésére. A direkt kábel segítségével rack szekrényen belüli, vagy szomszédos rack szekrények SFP portos eszközeit kapcsolhatjuk össze úgy, hogy nincs szükség külön SFP modulra és optika pigtail kábelre. SFP és SFP+ (10 Gigabit) kompatibilis. -
bon
őstag
Segítség kellene. Adott 2db NBE‑5AC‑Gen2 antenna PTP ( Point-to-Point) kapcsolat van a két eszköz között. Most úgy néz ki szükség lenne egy harmadikra is egy másik épülethez. Megoldható e ezekkel )persze egy harmadik vásárlásával) a PtMP (Point-to-MultiPoint) kapcsolat: Vagy vennem kéne egy LAP‑120-at antennát [link] és ehhez kapcsolódna a két NBE‑5AC‑Gen2?
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
bon
őstag
Nálunk beváltak a készre szelet kábelek, így van megoldva a switchek között a 10gigabit. ami meg nem tudja csak az 1gb-ot ott használjuk a SFP modult és kábel párost.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
senior tag
válasz Core2duo6600 #2129 üzenetére
Nekem pl itt azért kell az sfp, mert a 8 portos switch pont betelt, és így feltudok szabadítani egy utp portot.
2db UF-MM-1G és 1db UOC-0.5 kábellel meg is lesz oldva.
A direkt UDC-1 (réz kábel) lassabban jött volna meg, árban is hasonló, előny / hátrányról nem tudok beszámolni -
bon
őstag
válasz Core2duo6600 #2129 üzenetére
Igen, de így több portom van, plusz jobban néz ki 2x48portos switchek 10gbit-en kommunikálnak a 24portos poe és a 8 portos router meg 1gbit-en és a 48 portos switchekkel meg 1 gbit-en vannak összekötve.
-
senior tag
Sziasztok!
Megint kérdezek
Meglévő edge router konfigban, ha a lan portot akarom módosítani config vesztés nélkül (eth2-ről eth3-ra), akkor azt valóban csak console kábellel lehetséges, vagy tudtok valami egyszerű utat erre?
Az már csak hab lenne (ha lehet ilyet), hogy az eth2-eth3 össze lenne switchelve ugyanazon a dhcp-n.Itt írnak hasonlóról: https://community.ubnt.com/t5/EdgeRouter/ER-4-Change-LAN-Port-from-eth2-to-eth3/td-p/2466598
Ha mégis kell console kábel, cisco-s soros van itthon, az jó hozzá? akkor csak egy usb-soros adaptert kell szereznem.
Köszönöm
-
-
Akkor mondjuk a /config/config.boot-ot lemented a gépredre winscp-vel, módosítod az interface-eket, és visszatöltöd, majd reboot. Még nem próbáltam de elvileg működnie kell. Azért biztonsági mentést mindenképp csinálj mielőtt nekiállsz.
Egyébként cisco kábel jó lesz hozzá. -
-
veterán
Sziasztok az elmúlt héten lecseréltem a korábbi asus hálózati eszközeimet unifi eszközökre:
- USG 3P
- Switch 8 POE-60
- AC Pro és AC Lite access pointokVan egy SAJ (4K-m) inverterem amihez van egy wifi modul (2,4-es) ami valamiért nem tud csatlakozni a wifi hálózathoz. A Lite AP tőle kb 2 méterre van jelerősség van...
Amit próbáltam:
- csatorna váltások (1-es és 6-os) 20-40 mhzs csatornák kipróbálása
- a wifi modulon dhcp és static beállítások kipróbálásaSzerintetek mit lehetne még kipróbálni?
Csak ennek az egy eszköznek nem szeretném visszarakni valamelyik asus routert AP-ként ...
-
Varszegig
veterán
-
Cyberslider
őstag
Sziasztok!
Olvasom itt a korábbi hozzászólásokat, hogy usg illik az unifi eszközökhöz (ami igaz is persze), illetve, hogy a teljes rendszerhez illik az ubi switch, ugye managelhető legyen, VLAN menjen, stb.
Nekem is van egy ilyen rendszerem vidéken építgettem, most nincs itt, nem is tudok ránézni, lényeg, hogy egy edgerouter lite + 3db AP-AC-LR és egy mezei tp-link TL-SG108 gigabites switch alkotja a rendszert. Itt főképp a wifi volt a lényeg (szóval igen, lehetett volna USG is).
Most felvetődött ithhon is egy ilyen redszer szerelése 2db AP-vel, ezért gondoltam rá, hogy átalakítom a dolgokat, mivel itt wifi+vezetékes rendszer is lenne, ide jönne az edgerouter, oda meg menne egy USG.
Amott 2 ssd-t lőttem be, egyiket csak egy AP sugározta (saját háló) a másik egy VLAN, vendég wifi-vel (jelszavas, nincs portal, egyéni ip cimekkel 10.x.x.x), ezt sugározta mindhárom AP. Simán beállítgattam ahogy le volt írva, vlan létrehozása, group, szávszél limit, policy, ahogy kell. Ment is egész nyáron. Volt még egy kamera rendszer is, az a lan2 portba ment az edgerouteren.
Most meg olvasom a topicot, és írjátok a managelt switch-et (amit persze az ubi fórumon is olvasok ,szóval persze, így van, csak most nekem leesett, hogy akkor nekem ez nem is működött? Vagy most hogy van ez? Szerencse kérdése? Szóval, ez mitől van, vagy valamit rosszul csináltam, és csak azt hittem, hogy teljeskörűen megy? )
Azért is fontos ez a kérdés most, mivel a másik rendszert építeném, és szeretném rendelsen megcsinálni mindkettőt. Az itteni mint írtam vezetékes + wifi, digi, net, nas, + vezetékes gépek is szóval tényleg lesz minden, ott inkább 99%-ban wifi-ről van szó.. tehát akkor unifi vonal.. hogy csináljam...De al ényegi kérdés, VLAN jó lenne mindkét helyen, nem értem nekem miért ment, vagy ment-e egyáltalán, szóval akkor most tényleg kell nekem managed switch vagy nem...
u.i.: cloud key jelenleg nincs, nyáron a vezérlő laptopról futott mikor úgy gondoltam...
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
törölt tag
válasz Cyberslider #2144 üzenetére
Az soha nem mondta senki, hogy nem működik más vlan-ra képes switch-el.
Tehát használhatsz más eszközt is. De akkor az kiesik a cloud-key manage részből.
Ugye a unifi-hez kell egy usg, usw, ap, cloud-key. Ez az optimális, és egyben a legkényelmesebb megoldás.Edge vonalon, kell egy edge router, amin létre hozod a vlanokat, kell egy vlan kezelésre alkalmas switch,
és kell hozzá AP.
Ami problémát okozhat az hogy nem homogén a hálózat, hanem heterogén. Mind kettőnek van előnye, hátránya. Ha te heterogén hálózatott akarsz kiépíteni akkor mindegy eszközt külön kell felügyelned, karbantartanod. Ha homogén hálózatot építesz ki, akkor egy kezelő felület alatt tudod felügyelni. Ez a unifi usg, usw, ap, cloud key megoldás.Heterogén lesz ha edge router, tplink switch, unifi AP, Ebben az esetben nincs centralizált felügyelet. Cserébe olcsóbban meg lehet valósítani.
Azt is csinálhatod, hogy Edge router, Edge switch, amit unms-en keresztül felügyelsz, és a unifi ap, amit értelem szerűen a Cloud-key-en keresztül.
A magam nevében azért szoktam ajánlani a drágább megoldást, pl komplett unifi termékcsalád, mert az esetek X%-ban lakossági felhasználásról van szó. Nem lehet felmérni, és reális képet kapni arról, kinek mennyi tudása, rálátása van. Éppen ezért, a unifi komplett ajánlásával egy centralizált felületet kap, amit meglehetősen könnyű. üzembe helyezni, és felügyelni. A lakossági felhasználóknak sokkal felhasználó barát felületet biztosít. Így az esetleges problémák, megoldása, és lényegesen könnyeb.
-
[Newman]
tag
válasz #19482368 #2145 üzenetére
Abszolút egyetértek, de annyival azért kiegészíteném, hogy a lakossági felhasználóknál a VLAN-ok, tűzfalszabályok nem változnak olyan dinamikusan, hogy mindeképpen egy Unifi vonalból lefedett - homogén - megoldást válasszon. Egyszer beállítja - beállítják neki - és hosszú ideig rá sem kell igazán nézni.
Természetesen, ha napi szinten tekergeti az ember, akkor mindkettő jó lehet és akkor tényleg csak preferencia kérdése az egész. Mondom ezt úgy, hogy egy USG-Pro4 alatt egy edgerouter-x-em van és azon belül egy VLAN képes switch, majd az eszközök.
VCIX-DCV,VCIX-NV,vExpert,vExpert Pro,vExpert NSX,VMCA - newman.cloud
-
Cyberslider
őstag
válasz #19482368 #2145 üzenetére
Egyetértek veled, lévén ezek az eszközök úgy lettek tervezve, és arra készültek, hogy együtt dolgozzanak, és együtt alkossanak egy egészet. Ez persze nem zárja ki a termékvonalak kombinálását.
Arra viszont a Crosstalk Solutions is kitért, hogy az USG drágább, és a centralizált management-en kívül mást nem ad, az edgerouter lite - USG teljesen azonos HW, a lite viszont árban jobb, és a saját felületén több dolog beállítható, mint usg-vel.
Nyilván ha egy ügyfélnek ki kell építeni egy működő hálózatot, pl. egy motelben, akkor ott a cél az, hogy belőjük és viszlát, menjen stabilan, és legyen felügyelhető minden a lehető leg-egyszerűbben, egy helyről. Ezért lett ez így kitalálva.
Nekem, aki viszont nem most lát először routert, az edgerouter saját felületét öröm használni.
Viszont, amiért írtam, elsősorban a vlan kérdése, a tplink sg108 elvileg NEM kezel vlan-t. Buta unmanaged switch. Arra ott lenne az sg108E, ha már nem ubi. Azé' nem érteni, hogy ment ez mégis?
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
törölt tag
válasz [Newman] #2146 üzenetére
de annyival azért kiegészíteném, hogy a lakossági felhasználóknál a VLAN-ok, tűzfalszabályok nem változnak olyan dinamikusan,
Felhasználó. tudás, tapasztalat, igény függő. Pl én szűröm a kimenő forgalmat is, és a portok-at is. Ha a család egy új programot akar használni, és olyan portok-at igényel amik alapban nincsennek engedélyezve, akkor azt külön felviszem, amit IP, Mac address és idő korláthoz kötök. Plusz néha még DNS szinten is engedélyeznem kell, hogy rendesen tudjon csatlakozni. Pedig lakossági felhasználásról van szó.
-
[Newman]
tag
válasz #19482368 #2148 üzenetére
De láthatóan te értesz hozzá és ténylegesen karbantartod. Aki csak "set and forget" módon használja, annak mind a Unifi vonal, mint bármelyik keveréke jó lehet. Egyébként ha teheti, akkor abszolút csak Unifi SDN-ből menedzselhető cuccokra építkezzen.
VCIX-DCV,VCIX-NV,vExpert,vExpert Pro,vExpert NSX,VMCA - newman.cloud
-
Laca0
addikt
válasz #19482368 #2148 üzenetére
És akkor elmész pár napra, bizos, hogy behal a net, a wifi, a telefon, a tévé, az ip kaputelefon-csengő és vacakol a panzió net, mobilnet nem megy az árnyékolás miatt vagy éppen lement az adatkeret...
És a család nélküled tehetetlen...
én már jártam többször is, csak azért mondom :S[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LEGO klub
- PlayStation 5
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest