Új hozzászólás Aktív témák

  • schferenc77

    aktív tag

    Sziasztok!
    Ugyan nem Edgerouter téma, de Ubiquity: Unifi NanoHD. Kísérletezem eggyel, próbálok elérni valami normális sebességet a mobil kliensek (Android okostelók, közép és felső kategóriás) számára. Érdekelne kinek, milyen tapasztalata van ezen a téren? Akárhogy tekerem az AP-t olyan 320Mbit/s-nél nagyobb sávszélességet nem tudok kihozni egy kliensen. Ha több kliens csatlakozik az AP-ra, akkor ez osztódik ráadásul (jó, mondjuk két kliens aggregált teljesítménye olyan 350Mbit/s).
    5Ghz-es VHT80, 48-as csatorna, közel távol nincs más rajtam kívül 5GHz-en. TX power low/medium, de high-on sem jobb. Uplink connectivity ki van kapcsolva, legfrisebb fw mind AP, mind controller oldalon. A használt kliensek vegyesen Galaxy S7, A8, A5.
    Ugyanilyen felállás (távolság az AP-tól, kliensek, napszak, használt speedtest szerver) más AP-vel (Netgear EX8000) bőven 500Mbit/s-et adott, és ez osztódott lefelé a csatlakoztatott kliensekre. Sajna az EX8000 roaming szempontból (meg egyébként is) buta, mint a szög, de legalább drágább. Fejben már eldöntöttem, hogy nanoHD lesz, pont a konfigurálhatóság, és a központi menedzsment miatt), de azért szeretném, ha nem kellene lemondanom a sávszélesség 40%-áról e miatt :-)

Új hozzászólás Aktív témák