Új hozzászólás Aktív témák

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz t72killer #67374 üzenetére

    Saját tapasztalat illetve a környezetemben történt fertőzések tapasztalata.

    A covid tagadó ismerősöm már egy hete erős influenzát kapott és az orvosa vett minta lapján ez egy erős influenza. Ami egy hétig tart. A szépséghibája a dolognak, hogy már el telt az egy hét. A hangja tipikus covidos.

    Szóval ez az első fertőzése és elég lassan gyógyul. Oltása nem volt.

    A nagymamát sikeresen fertőztem meg. Harminckilenc végén született. A cukorbetegség mellé már beszerzett néhány stabilabb problémát. Öt oltást kapott, az utolsó oltás kb egy hónapos volt.
    A gyógyulás sebességében felülmúlt engem, az én három oltásom mellett. Nekem nem ment el a szaglásom, a nagymama nem érzett szagokat és ízeket pár napig.

    Azt gondolom, hogy...

    Az oltás nem akadályozza meg minden esetben a felső légúti tünetek megjelenését. De megakadályozza a vírus tovább terjedését. Kellően gyorsan reagál az immunrendszer ahhoz, hogy csak nátha jellegű tünetekkel folyjon le a betegség.
    Az oltás up to date szintjének van jelentősége, de az egy év lemaradásban lévő oltottság sem növeli jelentősen a kockázatot. A lényeg, hogy legyen egy alapimmunitás.

    A többiért meg nem érdemes aggódni. Maga az aggódás több kárt okozhat hosszú távon, mint egy covid fertőzés. Okoz is, mert úgy tűnik felgyorsítja az időskori elbutulás folyamatát.

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Új hozzászólás Aktív témák