Új hozzászólás Aktív témák

  • Nowhereman

    őstag

    válasz t72killer #26696 üzenetére

    Nem kell kiásnod, már meg tették előtted, ezért tudják, hogy milyen influenza törzs volt a hunyó. A kutatók is megijedtek attól, hogy milyen hatékonyan gyilkolta le a kísérleti főemlősöket.
    De ha már a spanyolnátha részéről is ijesztő a tájékozatlanság, akkor mit várjunk a covid esetén?
    A spanyolnáthánál a immunrendszer túlreagálása küldte a játékosokat az örök LAN-partikra. A háború miatti nélkülözést beállítani, mint rásegítő tényezőt - ostobaság. Inkább csökkentette, mint növelte a kockázatot - lévén végső soron az erős immunrendszer volt az, ami végzett az emberrel.
    Ami meg a halálozási statisztikát illeti: az eldugott néptörzseknél, ahol az egész falu megkaphatta (míg a civilizált helyeken mindig kérdéses a fertőzöttek aránya) letaglózó. Olyan beszámolókból, ahol volt valami élő kapcsolattartó, mint misszionárius, kereskedő, stb. az ausztronéz népcsoportoknál simán megvolt a 37%, az inuitoknál volt, hogy elérte a 75%-ot!
    És mivel a korabeli gyarmatokon még akkoriban is gyakran csak annyiból állt a kapcsolat a fehér emberrel, hogy az eldugott falu elöljárója átadta az adót a hatóságoknak, és cserébe rájuk sem néztek (azaz a falu csak eltűnt az adólistáról, de hivatalosan egyetlen áldozat sem került a könyvelésbe) - a kutatók mostanság a korábbi közepes becslésnek vett 50M-t, ma már inkább alsó becslésnek tekintik.

    Utánam a kondenzcsik!

Új hozzászólás Aktív témák