Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    válasz Ricardo #13027 üzenetére

    "Eddig is lehetett tudni, hogy az elhízás nagyon egészségtelen. Nem csaka covid miatt veszélyes. Akinek van egy pici esze, az ezzel tisztában van. Vicces az amikor úgy jön elő ez a téma, mintha ez nem lenne alap."

    Sajnos ez így igaz. De amíg a helyes kézmosás sem alap, nincs min csodálkozni...

    Oltási reakciók:
    Apósom (59) tegnap reggel kapta meg a második Modernát (nemrég épült fel egy rákos megbetegedésből). Fáj a válla - és pont. És reméljük, ez így is marad. Őt az első oltás kicsit jobban megviselte, de akkor is csak kedvetlen, erőtlen volt, rossz közérzet - ennyi.

    Anyósom (57) péntek reggel vette fel a második oroszt, Ő meg sem érezte, semmi tünete, igaz neki az első után sem volt.

    Kedves barátom (52) viszont a második orosz után (múlt péntek reggel) olyan szinten került parkolópályára, hogy majdnem mentőt hívtak hozzá. Ő teljesen összezuhant, estére egekbe szökött a láza, mindene is fájt. Másnap reggel hányt, a láz végig megmaradt, azt hitte elpatkol. Vasárnapra maradtak az izomfájdalmak és hőemelkedés, délutánra már abszolút láztalan volt. Az izomfájdalmak apránként, nagyon lassan hagytak alább nála, de kedd estére már teljesen rendben volt.

    Vonatkozó kérdésem, lehet hogy hülyeség: az oltás utáni reakciók (a test reagálása) és általában az antitest termelés függhet attól, hogy és hová adják be az oltást? Többen írtátok, hogy csippentették a bőrt, esetleg nem a vállba adták, hanem valamivel lejjebb - létezik, hogy ezen (is) múlik, kinél mekkora védettség alakul ki?

    Illetve még egy közvetlenebb eset. Szomszédainkat márciusban koronázták meg, Ők az első tünetnél azonnal elbarikádozták magukat, két hétig senki se ki - se be, kaját hordtak nekik, az ajtó elé tették stb. Ott a férfi volt rosszabbul, öt napig 39 fok felett volt a láza, már a doki is kórházat javasolt neki, végül nem kellett bemennie. A nő gyakorlatilag mindenféle tünet nélkül megúszta, az ízlelés- és szaglásvesztést leszámítva, ami azonban a mai napig fennáll nála.
    Illetve mindkettőjük pulzusa magasabb még mind a mai napig - jövő héten mennek kardiológiára.
    Annyi a grátisz sztori, hogy Ők gyakorlatilag a legelső naptól szedték a favipiravirt, szerintük használt (a kivétel erősíti a szabályt?) és hála az égieknek úgy fest, semmilyen, gyógyszerhez köthető mellékhatás nem jelentkezett náluk (koppkoppkopp).
    De hangsúlyozva: nekik legelső nap felírták és el is hozták a gyógyszert.

Új hozzászólás Aktív témák