Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_flamer
aktív tag
válasz PredatorZoli #11838 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, @Paxker315-is! Ránézek ezekre és én is beleásom magam a témába.
“Innovation distinguishes between a leader and a follower”
-
Ringman
nagyúr
A kormány exportálja a méregdrágán vett orosz gázt, kétharmadával nőtt a kivitel
Az érték meg se közelíti a fél évtizeddel ezelőtti szinteket, de a zuhanó magyarországi kereslet ellenére folyamatosan növelt orosz import többletét külföldön adjuk el.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Wn2tl
aktív tag
válasz torma99 #11849 üzenetére
Nyár óta a pmap egy részét is pakolgatom befelé etfbe a havi fizu mellett. Ezért nem mindegy, hogy nov. 5 előtt vagy után. Btw a legtöbb helyen arra a konklúzióra jutnak, mindegy. Bár azt is pedzegetik, ha Trump nyer elszáll a dollár a vámjai miatt. De az szerintem nem azonnali rapid folyamat lesz.
-
Ringman
nagyúr
válasz attiati #11853 üzenetére
folyamatosan volt diplomáciai következménye a pakskettős mutatvány után (semmiből lett bejelentve, miután kiugrott orbán moszkvába), csak a nyugati szövetséges országokban lassan őrölnek a malmok.
nyilván felgyorsultak az események, mióta rendszeresen blokkolnak/zsarolnak minden ukrajnai támogatás esetén
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Wn2tl
aktív tag
válasz Dluinet #11862 üzenetére
Passz. Nem tudom nem vagyok jós sajnos. Ezt a Trumpos dolgot is az elemzőktől vettem. Én veszem tovább az ETF-eket irreleváns miben. Bár van dollárban számolt etf-em, ha jönne esetleg egy kihagyhatatlan egyedi részvény beszálló, akkor legyen miből eladni devizaváltás nélkül.
-
Ringman
nagyúr
Normál esetben a lakásvásárláshoz minimum 20 százalék önrész kell, vagyis a 30 éves gyereknek egy kétszobás, 60 millió forintba kerülő lakás megvásárlásához össze kellene gyűjtenie 12 millió forintot. Idén január elseje óta azonban a 40 év alattiaknak az első lakás megvásárlásához elég a 10 százalék önrész, vagyis a maradék pénzt fel lehet venni egy az egyben hitelből.
Ez a család jövőre meg tudja csinálni azt, hogy a szülők 3-3 millió forintos nyugdíj-megtakarítását felhasználják önrésznek, a gyerek pedig felvesz a 60 milliós lakás megvásárlására a 6 millió forint saját forrás mellé 54 millió forint hitelt – már ha annak a kamatait a jövőben fizetni tudja.[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz concret_hp #11866 üzenetére
ezt akarják azzal megtolni, hogy 5% legyen a thm
mi lesz ebből amúgy, egy csomó 30-35 év futamidejű hitel?Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
julius666
addikt
válasz Vision #11868 üzenetére
Ebben a hülye példában igen (nyilván 54m 5%-os hitelhez jó jövedelem is kell, akkor meg már valszeg ennél nagyobb önrész se lenne gond).
Ennek ellenére szerintem sokak élni fognak vele kevésbé kisarkított szcenárióban. Nagyon sokak (főleg ahol a szülő nem tudott besegíteni jelentősebb összeggel) egy évtizede egyre elkeseredettebben ülnek a partvonalon, elszaladt az ingatlanpiac ahhoz képest, mennyit tudtak önrészre egységnyi idő alatt félretenni.
Nekik most ezzel mégis be tudnak majd segíteni több millióval a szülők. Elmúlt két évben kivételesen stagnált a piac, miközben ők megkapták a jó zsíros kamatot (PMÁP) az összekuporgatott kis önrészükre, erre még lett "talált pénz" jelleggel pár extra millió is.
Sokan once-in-a-lifetime lehetőségként fogják megélni, hogy végre ingatlanjuk lehet. Az más kérdés, ennek egy részét elviszi majd az újabb emelkedés, miközben ha nem lenne a mindenféle állami pénzpumpa, valszeg az elmúlt két évben esett volna a piac és a családjuk jövőjének elszórása nélkül is lakáshoz juthatnának...
-
attiati
veterán
Beletekertem és ott le is álltam vele, hogy:
Ha a választás előtti 3 hónapban felfelé megy az SP500, akkor 83%-ban a regnáló párt folytatja tovább 1928 óta.Ezek inkább tűnnek független eseménynek.
Ráadásul 25 elemű minta.Amiben voltak mindenféle korszakok és egyiknek semmi köze a másikhoz.
-
-
Vesa
veterán
Jelen környezetben -gazdasági és politikai egyaránt-, hosszú távra berendezkedni itthon=az öngyilkossággal! Abban persze igazad van, hogy a hitel összegével egyébként is rendelkezőknek, akiknek az a pénz addig is futtatva van valamilyen befektetésben, valóban életképes lehet. Csak ugye nem nekik lett kitalálva, hanem egy kényszeres nyekegés az egész az elszállt ingatlanárak mellé, ahol a segítség nélküli fiatalok gyakorlatilag kiárazódnak a piacról.
A tudomány a valóság költészete!
-
félisten
Az altalanos megjegyzessel nem ertek egyet; inkabb ugy latom, hogy allandoan rovidtavra berendezkedni az elet elpazarlasa, es abbol lesz az, h 50-60 evesen is azzal tolti majd az ember az idejet, h internetes forumokon arrol gyozkodik a tobbieket, h valojaban minden szar. (persze elfogult vagyok, mert en most rendezkedek be epp hosszutavra, es tok boldog vagyok tole)
while (!sleep) sheep++;
-
torma99
aktív tag
Szerencsére nem kell győzködni senkit. Most már szó szerint karnyújtásnyira ott az összes információ az ember kezében és a megoldás is. Szerencsére nem 88-89, 95, 2006-2008 van.
Az előbb felsoroltaknál esélye sem volt az embernek legalább részben levédekezni a dolgokat, most ez pofonegyszerű, ahogy ezt már a COVID és az ukrán háború kapcsán is meg lehetett tenni.
Most már logikai/tény alapokról indulva senki sem kérdőjelezheti meg az országra vonatkozó nagy irányokat sem.
-
Vesa
veterán
Ööööö, csakhogy én nem általánosságban beszéltem a hosszú távú hitelfelvételről (befektetésről pedig egyáltalán nem), hanem kifejezetten a jelen környezetben történő hosszú távot említettem kockázatosnak! Nyilván nem értek egyet az általánosításoddal sem, mivel 50-60 éves kort -különösen Agyarországon-, a férfiak jól látható része esélyesen nem is éri meg (van erről stat), de minimum az életminősége várhatóan jelentősen romlik. Ebből az aspektusból például eleve jobban járt az, aki rövidebb távokon _is_ tervezett (eleve nem zárja ki egyik a másikat), de ezt csak az OFF-odra válaszoltam, az eredeti felvetésem teljesen másról szólt!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
...ahol a segítség nélküli fiatalok gyakorlatilag kiárazódnak a piacról.
Nekem ez a kijelentés annyira furán hangzik. Mármint perpill Budapesten egy szarul kereső csöves építész képes megvenni egy 1,5 szobás (felújítandó)
garzontlakást a Rózsa utcában egyedül (ez a tágan értelmezett belváros). Konkrétan az asszony munkatársáról/barátnőjéről van szó. Fizetése nettó 500 ezer, ami Budapesten picivel van a recepciósok bére fölött, egy IT-s pedig oldalra köp, ha egy HR-es ilyen összeget közöl be neki. Ez bármelyik Nyugati nagyvárosban lehetetlen lenne.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz bandus #11880 üzenetére
Nyilvan ez tok szemelyes, egyaltalan nem gondolom, h van altalanos recept, azt viszont gondolom, hogy a legtobb embernek nem idealis, ha folyamatosan azon spekulal, hogy dolhet korulotte ossze a vilag (kicsit olyan, mint amikor azert nem fektet be valaki, mert ugyis most jon a kovetkezo valsag). A kerdesedre a valasz vszeg eleg hosszan kifejtheto, de roviden: jelenleg kb. megvan mindenem, amire szuksegem van, es barhol mashol kevesebb lenne osszessegeben - termeszet, otthon, csalad, baratok, bjj. Az egyetlen dolog, amit igazan hianyolok egyebkent, az a friss seafood. Sajnos 'olyan' baratokat nem fogok mar szerezni, amik jelenleg vannak, mar csak az idohiany miatt sem, csaladra nyilvan ugyanez vonatkozik. Az oktatast meg az egeszsegugyet lehet felhozni, ami nem oke, de az oktatast meg lehet oldani penzzel, az egeszsegugyet meg reszben meg lehet oldani (de teny, h az a legnagyobb para). Szoval a kerdest joparszor atragtuk mar az evek soran, es most igy jo, ahogy van.
Ha most pottyantananak le az urbol a Foldre, akkor nem Budapestet valasztanam, az tuti -- dehat ez nem igy megy, az embernek van multja. Jo kerdes, h mi lenne az egyebkent vszeg Cascais, ha ra kene boknom a terkepre. Esetleg New York.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
concret_hp
addikt
szerintem 20 éve pont ugyanúgy ki voltak árazódva a fiatalok, pedig akkor elég sok lakás épült, sőt egy átlag fiatal mindig ki volt/lesz árazva, azért ezen ne lepődjünk meg ezen, nagyjából az egész világon így van / volt / lesz.
amúgy emvy +1 , nyilván akinek az oktatás + egészségügy pénzzel megoldása nem opció (szóval a nép ~70-80%-a), annak valószínű a csomagolás a legjobb amit tehet, ha tenni akar valamit.
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Dare2Live
félisten
válasz attiati #11839 üzenetére
A NATO nem VSZ. Az EU nem KGST. Ki lehet lépni.
A magyar lakosság nagyon-nagyon EU párti. A NATO támogatottsága is kifejezetten magas.
[link] Ezt a tavaszit találtam, meglesz a másik berakom.
pl
"Arra a kérdésre, hogy az EU-tagság jó dolog-e, 59 százalék válaszolt igennel, és csupán a magyarok 6 százaléka gondolja azt, hogy Magyarország EU-tagsága rossz dolog."
Még a FIDESZ szavazótáborában akik évek óta hallgatják a gonosz Brüsszel, az EU a hibás, ránkényszerítik... vonalat is kifejezetten magas az EU támogatottsáa.2024ben Oroszo egy imperialista állam. 300+éve az. Ezért akkora amekkora. Addig terjeszkedik amíg tud/hagyják. Bekebelezi a kell neki pufferzónát és az új szomszéd lesz az új pufferzóna.
Románia, Lengyelo NATO és EU tag. A fő ellenség. Nagyon nehéz akár orosz szemszögből is pufferzónának nevezni.
Románia ellátható Bulgária(NATO tag), Görögo (NATO tag) keresztül.
A beruházási ráta alakulása jól szemléltei mi jön gazdaságilag és életszinvonalban 2-3-4 éves távban. Külön gond, hogy ami jön és növeli a GDPt a köv két évben az 0 hozzáadott értékű végletekig leautomatizált aksigyár. Sok jó fizetés nem lesz belölle.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz favagoJoska #11882 üzenetére
8misi önerő mellett. Ha 500k nettot kimaxolod az 40misi 250.000Fts törlesztővel 30évre.
48misiből lehet venni egy 55nmes szép panelt. (vagy egy lepattantat és felújítani amilyenre szeretndé)Ez persze a helyzet durva kimaxolása amit senkinek nem javasolnék. De aki mer az nyer (vagy viszi a lakást egy felszámoló aki eladja jóval piaci ár alatt és lakhat albérletben miközben fizeti a törlestőt...)
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Rémítő iritáló, hogy szarrá vagyunk adóztatva de az oktatás, EÜ katasztrofális. Meg a szoc védőháló, meg az utak, meg a ...
BPben az a jó, hogy pénzel a legtöbb dolog megoldható. Így téged kb nem érint. Tök logikus amit csinálsz, neked jó.
De vidéken pl pénzel se megy. Nálunk pl nincs jó magánsuli.
És hát a magyar átlag 90% nem tud gyereknek oktatásért kiadni havi 150-300kt, ha EÜ gond beesik 1-2misit.Kolléga feleségének vmi spec gondja van, a lokál kórházba vakarták a fejüket. Annyi, hogy megmondták kihez kell menni BPn. 1.4misi volt a szülés. És kellett.
-
Vesa
veterán
válasz concret_hp #11884 üzenetére
Még mindig az volt a mondandóm lényege, hogy jelenleg nem tartom jó ötletnek 30-35 évekre hitelt felvenni, és nem az, hogy egyetlen fiatal sem lenne képes erre! Ugyanakkor a nyilvánosan elérhető adatok is beszédesek. Számos stat van arról, mekkora mértékben emelkedett hazánkban az ingatlanár (jelenleg EU-ban top 3-ban vagyunk), mellette mennyire nem nőtt ezzel arányosan a bérezés, és mekkora volt ezek mellé az infláció. Csapjuk hozzá a magyarok legendásan rossz megtakarítási rátáját, és azt kapjuk, hogy a családok többsége (főleg 2-3 gyerek esetén), sajnos nem tudja pénzzel érdemben segíteni minden egyes gyerekének a lakáshozjutását. A thread pont abból indult, hogy már a kormány is azon matekol, miként tudná egy átlag család, átlag fiatalja egyáltalán a beugrót összeszedni, és egy nagyobb hitelt, brutál évtizedekre felvenni!
Mellékszál -semmiképp sem neked szól-, hogy van aki notórius módon "világvége scenariónak" fordítja le, ha valaki ország-kockázatról beszél. Pedig ez egy valid tényező. Aki külföldön akar ingatlant venni, az alaposan megnézi, hogy ott mi a helyzet, milyen az ellátás minősége, a környék, a szolgáltatások, a politikai stabilitás, a gazdaság, a közbiztonság, mert bárhol nem ugrunk bele ilyesmibe. A saját hazában viszont valamiért egyeseknél ez elmarad, ami tökéletesen értelmetlen és logikátlan. Nem véletlenül hozzák meg egyre többen a döntést a kitelepülésről, pont ma volt egy cikk a Telexen arról, hogy már 100k magyar él csak!! Ausztriában (nem beszélve az egyéb országokról)! Mindegy is, az alap felvetésemet tartom: jelenleg, egyetlen munkahelyre építve, megtakarítások nélkül, nem vennék fel ebben az országban 40 évekre hitelt, magam részéről nem tartom ideális pillanatnak ezt most (Gyk.: ez egy szubjektív vélemény, nem kell egyetérteni)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Hol, Kazincbarcikán? Budapesten ilyen bruttó 300-akat felejtsd el, recepcióst nem találsz nettó 400 alatt (persze feketén, a bérpapírján nem lesz ennyi). Amúgy ez még mindig fika pénz (1000€, hahó!). Ebből látszik, hogy az ingatlan Budapesten még mindig nagyon-nagyon olcsó.
A matek: a lakás 30 misi volt, önerőt összerakta az évek alatt.
Pontosan. Ha én nem tudnék annyit keresni, amennyit, akkor eszembe se jutna Magyarországon maradni. Budapest fasza, ha van pénzed/több van, mint a nagy átlagnak.
A jóléti/gazdag államokban meg átlagbérrel is jól elvagy.
[ Szerkesztve ]
-
szkorhetz
őstag
válasz Vision #11890 üzenetére
Én tökre értem, hogy neked van egy egyéni világnézeted, amitől egyszerűen nem tudsz elvonatkoztatni és azt is, hogy téged soha senki a világon nem fog meggyőzni, de amit írsz, az egyszerűen nem igaz.
Ez csak egy három perces Profession keresés:
És nem azt mondom, hogy nincs nettó 400as hirdetés, de az a teteje, nem pedig az alja...
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz szkorhetz #11891 üzenetére
+ ott vannak a bértáblás foglalkoztatottak (persze vannak munkakörök, ahol lehet pótlékokat is adni)
-
Ringman
nagyúr
Az USA gazdasági teljesítménye évek óta sokkal jobb, mint a többi fejlett országé. Miért termelékenyebbek az amerikaiak, mint az európaiak? Mennyit húznak a gazdaságon az illegális bevándorlók? Mitől dühös Trump? Meddig tart ki a lendület? A Hold Alapkezelő munkatársai, Balásy Zsolt és Móricz Dániel elemeznek. Podcast.
-
favagoJoska
tag
válasz Vision #11890 üzenetére
"A matek: a lakás 30 misi volt, önerőt összerakta az évek alatt."
Ez nem valami részletes kifejtés. Nekem is van építész végzettségű ismerősöm, relatív szar fizuval. Nem szoktam tőle kérdezgetni, de utoljára amit tudok az nála is ilyen 500k körüli nettó. Na ő valóban segítség nélkül van, értsd úgy hogy egyedül fizetheti az albérletet stb. Mondjuk nem is gyüjtött össze 6-7 millió önerőt... A jelenlegi albérletárak mellett pedig a 0-ra kijövés volt a kihívás neki. Aztán ahogy összeköltözött valakivel lett kicsit jobb de így is kétlem hogy belátható időn belül összejönne a hitelre egyedül, segítség nélkül.
Meg azért vegyük figyelembe, hogy ez nem csak annyi hogy kimaxolod a hitelösszeget meg összegyűjtöd a minimál önerőt, mert abba nagyon könnyen bele lehet bukni. Valakinek tartani kell a hátát, ha az értékbecslés nem jól jön ki, és nem adnak elég hitelt... Akkor az most segítség vagy nem?
Ilyen fizu mellett ráadásul a vagyonszerzési illeték is jelentős teher, még egy évre elosztva is amit vagy a törletsztő mellett kell fizetni, vagy előbb összegyüjteni az összeget. Ez sem lett leírva.
És akkor azt írtad hogy felújítandó. Feltételezem lehet attól még élni benne, de ha legalább közepesen fel akarja újítani akkor gondolom kell még pár millió. Ezt sem tudjuk.
Értem én amit ki akarsz hozni a meséddel, de én nem vagyok meggyőzve arról amit itt sulykolni próbálsz hogy milyen könnyű és olcsó Budapesten ingatlanhoz jutni.
Vagy fejtsd ki részletesebben hogyan is jött össze segítség nélkül egyedül évek alatt ez az egész. Hogy lett meg az önerő, albérletből indult vagy sem, a vagyonszerzési illeték, a felújítás költsége, mennyi a hitel stb. Ezek az érdekes kérdések. -
veterán
válasz j0k3r! #11893 üzenetére
Elhiszem. Az én haverom meg ügyintézőt szeretne felvenni, és 400 alatt nincs senki. Jött hozzá olyan ember is, aki konditeremben recepciós, ott kap kézbe 400-at. Meg hát ez is olyan, hogy aki 50 évesen recizik, az nyilván kevesebbet kap (lehet, hogy a te ismerősöd is ilyen), mint az, aki 25 évesen csinálja ezt.
És ez most mit bizonyít? Én is tudok linkelni IT Architect hirdetést, ahol 1,5 mill a fizu. 6+ hónapja nem tudták betölteni az állást.
Versenyszféráról beszélünk. Miért kell az összes ilyen threadbe behozni a közszférát? Semmi értelme, ott nem piaci szempontok érvényesülnek.
Nem tudom kifejteni, mert nem én intézem a pénzügyeit. Annyit tudok, hogy zéró segítséggel vette a kecót, mivel eleve csóró családból származik. De azért ez nem olyan nagy vasziszdasz, évekig élt együtt a hapsijával egy olcsó albiban, akkor nyilván tudott spórolni. Összerakni az önerőt legyen mondjuk 3 év.
[ Szerkesztve ]
-
favagoJoska
tag
válasz Vision #11896 üzenetére
Na egy picit közelebb jutottunk, de akkor eddig ami kiderült az hogy valószínűleg nem egyedül segítség nélkül jött össze a dolog... szóval nem sikerült megcáfolnod a buborékodban levő példáddal sem azt amit valaki más állított. Ezt:
...ahol a segítség nélküli fiatalok gyakorlatilag kiárazódnak a piacról.Bocsi, de így a történedet olyan mintha én most azzal jönnék hogy szolis recepciós csajok is simán össze tudják rakni új E class mercire és mindenféle fancy rucira is tellik belőle. Élő példa az egyik csaj akit ismerek. Nem intézem a pénzügyeit, de láttam hogy ott dolgozik és azt is amikor kiírta instára hogy megvalósította a saját álmát amikor sikerült megvenni az új Mercedest
szerk: a félreértések elkerülése végett. Nem célozgatni akartam bármire hogy ki hogyan gyüjötte össze a pénzt, hanem egy vicces (de igaz) példán keresztül rávilágítani hogy nagy különbség van aközött amit mi látunk, meg ami valójában történik.[ Szerkesztve ]
-
szkorhetz
őstag
válasz favagoJoska #11897 üzenetére
Az is kiderült, hogy nem fiatal.
De jó volt összemosni a két sztorit.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Vision #11896 üzenetére
Miért kell az összes ilyen threadbe behozni a közszférát? Semmi értelme, ott nem piaci szempontok érvényesülnek.
mert a közszférában dolgozók is ugyanannyiért tudnak lakóingatlant venni.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Simia
kezdő
válasz Dare2Live #11888 üzenetére
A kivonulás a társadalomból nem reális alternatíva szerintem már a felső-középnek sem. (jó, itt biztos vannak olyanok akiknek igen, de az a felső tízezer, nem a felső közép)
Az AKG általános iskolai osztályába 16 millió volt a minimum beugró licit idén + ezen felül van a tandíj. Egy akármilyen nem triviális műtét többmilliós nagyságrend. Ez azért nagyot harap az egyszeri emberfia befektetéseibe, a legtöbben meg sem engedhetik maguknak.
Fiatal, gyerektelen párként ez nem olyan gáz mert még egészséges vagy, de aztán azért romlani kezd a helyzet...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest