Új hozzászólás Aktív témák

  • Gergosz2

    veterán

    Ma értem a játék végére és úgy gondoltam írok pár sort róla. A biztonság kedvéért inkább spoilerezem az egészet, nehogy valakinek kellemetlenséget okozzak:

    Először is nem olvastam egyik Witcher könyvet sem és, hogy őszinte legyek nem is tervezem. A széria részei közül az első kimaradt, párszor már megfogadtam, hogy végigjátszom, de ez eddig valahogy nem jött össze. A második résszel játszottam az tetszett is ezért gondoltam úgy, hogy a harmadik részt is ki kéne próbálni. Mint ahogy említettem, kimaradt az első rész és mivel a másodikkal sem manapság játszottam ezért kicsit utána olvastam a történetnek mielőtt belevágtam. Jó persze nem végletekig menően, csak, hogy nagyjából képben legyen az ember. Ezt ajánlhatom másnak is.

    A grafikáról nincs mit mondani. Teljesen rendben van, elég jól sikerült nekik megvalósítani. Eleinte kicsit megijedtem, mivel előzetes cikkekben nem egyszer említették, hogy kell vas alá rendesen, ami részben igaz is de azért kellemesen csalódtam is. A játékot fHD high beállításon nyomtam végig, és megelégedve néztem, hogy az FPS szinte sosem droppolt. Mindig 40 körül mozgott plusz-mínusz 2-3 fps. Sokan persze mondják, hogy így nem lehet játszani, de nekem tökéletesen megfelelt, nem volt okom panaszra. FPS droppot csak egyszer tapasztaltam, amikor egy kis faluba kellet menni ahol azelőtt a Vad Falka járt. Ott volt egy visszaemlékezés, hogy jönnek meg stb. és a amikor "fagyás" meg "hó" effekt volt, akkor biza 20 körülire esett az FPS. De többször nem volt, szóval tényleg jól sikerült a megvalósítás.

    A mozgással azonban már voltak kisebb fenntartásaim. Nem azt mondom, hogy szar, de lehetne sokkal jobb is. Néha kicsit nehézkesnek éreztem magát a járkálást , a mászást. Szívesen láttam volna egy GTA szerű mozgást, ahol az ember eltaknyolhat,van ragdoll meg stb. Ugyan ez igaz a lovaglásra is. Ott sem volt mindig toppon a program, néha csak szimplán arrébb tolta az embereket és kész. A minimap GPS funkciója meg egyszerűen szar. Baromi sokszor rosszul vezetett, olyan helyen ahol egyszerűen nem lehet gyalog átmenni. Vagy amikor nyomtam a shiftet, hogy autómatán menjen akkor is ment össze vissza.

    A harci rendszer teljesen rendben volt, nincs mit kifogásolnom rajta. Én normálon nyomtam végig és, hogy őszinte legyek az elején baromi sokszor meghaltam. Ennek az egyik oka az volt, hogy még nem tapasztaltam ki a harci rendszert, másrészt, baromi sokáig igen fos fegyverem volt. Lehet én voltam gyökér, vagy valami de olyan lvl 6-7ig még mindig, csak a alap ezüstkardom volt. Persze fel is tűnt, hogy valami nem jó, mert sokszor halok meg . Ezért kerestem is kardokat de egyszerűen nem találtam. Ábrákat persze igen, de eleinte pénzem nem volt rá, hogy megcsináltassam őket, másrészt olyanokat találtam, amihez messze nem volt meg a szintem. De ezután már jöttek szépen a cuccok, szóval ezzel sem volt gond.

    Amit hiányoltam az valami bank, vagy egy kis ládika ahová letehetném a cuccaimat. Jó oké, hogy vándor vagyok, megyek össze-vissza, de egy ládának vagy akárminek is nagyon örültem volna. Egyrészt azért, mert pár fegyvernél írta, hogy ne add el ha lehet, mert később fejleszteni tudod majd, másrészt voltak olyan ereklye fegyvereim amit eladni sem akartam, mert tényleg jók voltak. A végén már ha akartam volna sem, tudtam volna eladni őket egyszerre, mert nem volt olyan kovács akinek elég pénze lett volna, hogy megvegye őket.
    A crafting rendszer szerintem rendben volt. Kicsit furcsa, volt ez elején, hogy külön kard meg páncél kovács van sőt, még az sem mindegy, hogy milyen a szintjük, de végül is jó lett. Fegyvert csináltattam többet is, páncélt is. Főzetet annál kevesebbet. Nem is tudom mennyit, de nagyon keveset. Csak olajokat csináltam, mást nem nagyon. Egy healing potiont szívesen láttam volna, olyna klasszikus félét amiből mondjuk van kicsi meg nagy. Végül már megbarátkoztam vele és mindig két féldisznóval meg a egy fél halpiaccal mentem mindenfelé, hogy legyen mivel regenerálni magam.

    A történet szerintem jó lett. Tetszett a párbeszédrendszer is, bár néhány küldetésnél az őrületbe tudott kergetni. Olvastam, hogy több befejezés is van, nekem a következő lett:
    Ciri witcher lett, Nilfgaard nyerte a háborút. Radovint meg Dijkstrat is megöltem, ment utána a tisztogatás. Én meg Cirivel jártam a világot. Temeria független lett, Skelligében pedig Cerys lett a királynő. Ezt is vártam, elvégre így döntöttem a küldetéseimnél. Azért, hogy lássam a többi befejezést nem csinálnám meg megint a játékot, inkább megnézem YT-on. Jelenleg lvl 33-as vagyok, még van pár megbízás amit meg akarok csinálni.

    A witcher megbízások szerintem jók voltak, a kincsvadászatok is és a másodlagos küldetések egy része is. Azonban itt már voltak bajok. Egy-kettő eszméletlen unalmas volt, úgy érzetem, hogy kb. csak az időhúzásra meg rá, amikor a fél Velent be kellet járni, csak, hogy valami baromságról beszéljek emberekkel. Másrészt egy kettő bugos. Például ott van a Kardok és gombócok nevű küldetés amit nem tudok megcsinálni, mert az az ember akivel verekednem kéne egyszerűen eltűnt. Persze az emberek azóta is ott őrjöngenek az utcán mintha komoly harc folyna, de egyszerűen semmi. Nagyon sok mellékküldetést megcsináltam, mert egyszerűen muszáj volt, hogy legyen elegendő szintem. Az elején párszor belevágtam olyan küldetésebe ami jóval magasabb szintet követelt meg és persze szépen fel is sültem többségüknél.
    Pár szót a gwynt-ről is kell szólnom. Alapvetően jó ötlet de azt sem vettem volna zokon, ha kihagyják a játékból. Nem is nagyon erőltettem és be kell hogy valljam, volt amikor trainert nyomtam rá :O

    Összességében azt kel mondjam ez a játék jó, érdemes kipróbálni. Én alapvetően nem tartom magam RPG fannak, inkább mindenevő vagyok (jó az autóversenyzős játékoktól a falra tudok mászni) de így is nagyon tetszett. A TES sorozathoz meg lehet hasonlítgatni a játékot de szerintem nem nagyon érdemes. Jó mindkettő RPG de nekem olyan ez, mint amikor valaki a BF-et hasonlítja COD-hoz. De szerintem jobb lett mint a Skyrim. Annak nekem nem tetszett a története, az Oblivion sokkal jobb volt. Hogy év játéka-e azt ki tudja. Igazából nem is szeretem ezt mondani semmire, mert mindenkinek más az ízlése. Azt sem szeretem írni, hogy mindenki vegye meg, pont ezen okból kiindulva.

    De én úgy ítélem meg az egy jó játék, és jó érzés volt, hogy az egy egész játékot kapott az ember baromi sok tartalommal . Grat a készítőknek ! :K :R

    [ Szerkesztve ]

    Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito

Új hozzászólás Aktív témák