Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Dini

    addikt

    LOGOUT blog

    Üdv!

    Mostanában elég sokszor kapok összetettebb Taskeres kérdéseket, melyeket beépített elemekkel nem, vagy csak körülményesen lehetne megoldani. Viszont Java Function-ök, illetve a JS motor segítségével szépen és gyorsan ki lehet vitelezni sok mindent. Tulajdonképpen majdnem mindent, amire a Droid API képes, és nincs köze a GUI-hoz.

    Mint már sokszor írtam, a Java Function-ökkel még jobban kiterjeszthető a Tasker végtelen tárháza, s a lehetőségek száma rengeteg. A segítségével közvetlenül (natívan) lehet megszólítani az adott rendszeren elérhető Droid API-t. Akár egy rendes alkalmazás esetében (persze néhány limitációval). Viszont azt veszem észre, hogy a felhasználók nagy részének ez egy "fekete lyuk". Szeretnék ezen változtatni, s írni pár leírást, mivel a hivatalos dokumentáció nem valami részletes...

    Úgy gondolom, hogy tanítva tanulunk szóval feladatokon keresztül szeretném ezt kivitelezni. Első körben csak pár screenshotot, illetve referenciát és infókat fogok megosztani, majd egy-két hét elteltével (remélhetőleg :D) megosztom az én megoldásom is. Így akit érdekel a dolog, az elől nem lövöm le a poént, aki pedig csupán kíváncsi, az beletekinthet a taskba. Viszont, nem kötelező mindent ugyanúgy kivitelezni, sőt! Az egyedi megoldásokra vagyok csak igazán kíváncsi! :) Szívesen látnám viszont, hogy Ti mit alkottatok a Tasker segítségével!

    Android verzióból minimum 5.1 a javallott a taskjaimhoz!

    --------------------------------------------------------------------------------------

    Elsőként, mint afféle bevezető egy viszonylag egyszerű, és látványos témát gondoltam, ez pedig a notibár értesítés készítés. Egy egyszerű szöveges értesítést kellene létrehozni, melynek lenne Title (cím) és Text (szöveg) mezője, plusz rendelkezhet egy kicsi és egy nagy ikonnal. Vizuális típusoknak :):

    Érdemes átolvasni az Android Notifications, illetve a NotificationCompat.Builder referenciáját, ott A-Z-ig le van írva a dolog mikéntje.

    Az igazi Tasker veteránok, akik seperc alatt összedobják a dolgot, foglalkozhatnak a következő feladattal, mégpedig a kiterjeszthető értesítésen is:

    Várom a jobbnál-jobb megoldásokat! :C

    PS: Ha valami nem megy, kérdezzetek bátran, hisz azért van a topik!

    Have fun! :D

    Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

Új hozzászólás Aktív témák