Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Dini

    addikt

    LOGOUT blog

    Üdv!

    Telekomos 30 megás vdsl előfizető vagyok, már lassan 2 éve van ez a felállás egy zte zxdsl valami (asszem VII) hgw-vel.

    Ez a hgw kicsit kiöregedett, meg a kivitelezők az utcai kábeleket is elszúrták, ezért volt egy komplett váltás.

    Egy speedport w 724v nevű "csoda" került kis háztartásomba, de elég gyengécskének bizonyult... (Kicsi range, kb 15 mpig van folyamatosan net a telefonokon, utána mintha nem lenne, meg akadt a hd stream lanon)

    Szóval megsajnáltam a telekomot és úgy gondoltam a tárcámra bízom a dolgot. Vettem egy asus rt-n12d1 routert. Szépen rákötöttem a hgw-re, dhcp-t beállítottam és kikapcsoltam a wifit a speedporton.

    Eddig minden oké. Beállítottam a dinamikus dns-t, majd a vpn-t szerettem volna, mivel erre a speedportban nincs lehetőség. Nade amiatt, mert a router nem lát ki közvetlenül a netre, a belső hálóra rakja a vpn-t. (A speedport netének belső hálójára)

    Ezért azt mondták a router gondok topikban, hogy a PPPoE passtrough-ot kapcsoljam be. Ez megtörtént, de nem látok változást.

    A use device as modem azért nem játszik, mert akkor a voip sem működik... Kár, hogy a vdsl miatt nem tudom használni a kis dsl/voip szétválasztót... :(((

    Egy fórumon azt olvastam, hogy a pppoe usernek, me passnak valamit be kell írni és akkor megy a voip, az asuson pedig a szerződésben szereplőt. Ez nekem megfelelő?

    Előre is köszönöm! :R

    [ Szerkesztve ]

    Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

Új hozzászólás Aktív témák