Új hozzászólás Aktív témák

  • djculture

    félisten

    válasz villamos #44138 üzenetére

    De lesz fejlesztés mert:

    Az Európai Unió 2020-ig terjedő fejlesztési programjának egyik kulcsterülete a szélessávú internet fejlesztése. Az Európai Bizottság 2010-ben elfogadott, „Európa 2020” nevű stratégiája hét kiemelt kezdeményezésének egyike az európai digitális menetrend, melyet azért alkottak meg, hogy az információs és kommunikációs technológiák (IKT-k) alkalmazásának kulcsfontosságú szerepet jelöljön ki Európa 2020-ra kitűzött céljainak sikeres megvalósításában.
    A stratégiában az Európai Bizottság felvázolta célját, miszerint 2013-ig mindenki alapszintű szélessávú internetkapcsolattal rendelkezzen, továbbá 2020-ig biztosítani kíván minden európai polgárnak ennél is sokkal gyorsabb, legalább 30 Mbps sebességű internet-hozzáférést, valamint az európai háztartások legalább 50%-ának pedig a 100 Mbps-os sávszélességet meghaladó internetkapcsolatot . A két cél, amire ezáltal minden uniós országnak összpontosítania kell egyfelől a szélessávú lefedettség biztosítása (vezetékes vagy vezeték nélküli technológiával), amely során az internet-hozzáférés sebessége fokozatosan eléri a legalább 30 Mbps-ot, hosszabb távon pedig az új generációs hozzáférési hálózatok kialakításának és elterjedésének elősegítése az EU területén, lehetővé téve a 100 Mbps feletti szupergyors kapcsolódást.
    Mindezt a magyar kormány is felismerte, és 2014. februárban elfogadta a Nemzeti Infokommunikációs Stratégiáját, melyben kitűzi célnak, hogy: • 2016-ra ne legyen optikával el nem ért (NGA-fehér) település az országban; teljes körűen épüljön ki a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat (NTG); a mobil szélessávú lefedettség érje el a 95%-ot, az átlagos sávszélesség pedig az uniós átlagot; a felnőtt lakosság 65%-a legyen rendszeres internethasználó; a digitálisan írástudatlanok aránya csökkenjen 40% alá; valamint a lakosság 50%-a vásároljon online és/vagy használjon e-kormányzati szolgáltatásokat. • 2020-ra min. 30 Mbps internet legyen elérhető minden háztartás számára, továbbá legalább 100 Mbps legyen elérhető a háztartások 50%-a számára; a digitálisan írástudatlanok (azok, akik még soha nem használtak internetet) aránya csökkenjen 30% alá; valamint a felnőtt lakosság legalább 75%-a váljon rendszeres internetezővé.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák