Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz lesaux #43245 üzenetére
Szerintem semmit nem veszítenek a gyerekek, ha nincs a szobájukban TV, sőt. Inkább számítógépet vegyél nekik, amin aztán letölthetnek bármit ahelyett, hogy a "szerkesztett" programokon butulnak. Megjegyzem szerintem senki nem veszítene semmit, ha egyáltalán nem is lenne TV előfizetése.
Az alapvető probléma az, hogy az analóg rendszerben mindenki hozzászokott, hogy az egy darab előfizetését osztogathatja ahány felé akarja. Elárulom, hogy ez szerződésileg mindig is korlátozva volt, csak a technológia lehetővé tette az egyszerű osztogatást. Ez a digitális rendszerekkel megszűnik, és az előfizetéshez tartozó egy darab készülék után minden más TV-n ahol nézni akarod a műsort, fizetni kell, és ezzel az emberek most kezdenek szembesülni.
Anyagilag a legolcsóbb megoldás ami nem IPTV az a SatTV, amit legfeljebb 3 TV-n fogtok tudni nézni. Ha van más T-s szolgáltatásotok akkor a három TV-re így jön ki a havidíj: 2800 + 870 + 870. Talán néha van akció, és két év hűséggel adják a második boxot is ingyen, de ennyi.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
lesaux
veterán
Köszi mindenkinek. Húzzuk az analógot, amíg lehet, ez a tanulság.
-
balint82
senior tag
Sziasztok!
T-Home digitális kábel tv-m van a szokásos stb-vel: GlobalTeq GCR 300CX.
Szeretném kiiktatni az stb-t, szerintetek ez viszi a T-Home kártyát?:
http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/STRONG-CAS7-Conax-CAM-modul,103952,505066,1284375.html?langId=-19Google Pixel 4a
-
Adama123
aktív tag
Focivébé alatt kódolatlan lesz az M1 HD és M2 HD.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Ez a kábeltelefon használhatatlan! Az hagyján, hogy az IPTV akadozik, az még elviselhető, de hogy telefonálni nem tudok normálisan, mert mindig szakadozik, és vissza kell kérdeznem, mert nem hallottam, mit mond az illető, az már gáz. Jó volna már végre rájönni, hol a hiba
-
dchard
veterán
Első körben az otthoni telefonhálózatot kell átnézni, és ellenőrizni kell, hogy az átadási pont és a ZTE között nincs-e elágazás, fölösleges osztás, toldás, kötési hiba, ki kell próbálni szűrő nélkül (ha nincs analóg telefon, akkor a szűrő elhagyható) stb.
Kizárólag játéknál jön elő a probléma, máskor nem?
Dchard
-
Gabesz87
veterán
válasz dchard #43260 üzenetére
Tuti nem az, mivel mint már sokszor írtam, hogy régóta megvan ez a hiba. RÉgen egy Cisco EPC3825-öm volt. Aztán váltottam kábeltelóra, hoztak egy szar D-Link-et, amivel szakadozott a net is, azt kicserélték szerencsére egy Cisco EPC3925-re. De a TV akadozása mindhárom eszköznél megvolt! Mivel a telefonban is hallható az akadozás, akkor nem is a BOX a hibás.
-
t.imi
addikt
válasz dchard #43261 üzenetére
Szia.
Előre is köszönöm a segítségedet.Közvetlenül a zte-be csatlakozik a telefonkábel, zte- ből egy telefon és 2 pc van lekötve.
Feleségem mondta most, vele előfordult hogy mail írás közben egyszer csak nem mentette tovább a levelet a g mail.
Tálcán, óra mellett a kis hálózat értesítés ikon nem jelzett hibát, mégsem lehetett egy weboldalt sem megnyitni.
Zte ki / be, utána működött megint minden szépen.Én játékok alatt veszem észre ha baj van.
Ha egy oldal lassabban töltődik be a szokásosnál, lehet
az is emiatt van.
Néha startlap, ph, még google kereső is 3-10 sec.Imi.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
És tuti biztos vagy benne, hogy a házban a HGW előtt ár nincs toldás, nem lehet kötési vagy kábel hiba? Mert ha így van, akkor marad a bejelentés, ugyanis akkor a szolgáltató hálózatában van a hiba. A ZTE szerintem nem valószínű, hogy hibás, van belőle egy itthon, egy a laborban, de csak egyetlen furcsaságot vettem észre vele: ha csak a PPPoE kapcsolat bomlik el, csak 600 másodperc után veszi észre. Míg ha "rendesen" megszakad a DSL is, akkor azonnal újratárcsázik. Mondjuk ilyen elég ritkán van végfelhasználónál.
Dchard
-
napocska2
senior tag
válasz balint82 #43255 üzenetére
Nekünk is paprikás modulunk volt, az hibátlanul működött.évekig, de vannak akik a Strongot favorizálják. Ha a MM-ban veszed, elméletileg visszaveszik, ha nem tudod munkára fogni.
Némi türelemjátékot igényel, mire megfelelően sikerül összevariálni a modult és a kártyát a tv-vel (melyik oldalra nézzen a chip meg hasonlók), ne add fel, ha elsőre nem akar működni. -
Bajusz2010
tag
válasz kabelmania27 #43242 üzenetére
Próbáltam, sajna eddig esélytelen a DVB-C-t kérni a T-től mondván van IPTV a településen..
-
Bajusz2010
tag
válasz kabelmania27 #43182 üzenetére
Általában a UPC szokta teljesíteni a csomagban rendelt maximum sávszélességet, vagy egy picit még felette is.. Még a garantált minimumot eddig soha nem tapasztaltam..
-
wmati
addikt
válasz Bajusz2010 #43268 üzenetére
Akkor vár vissza a Upc
-
t.imi
addikt
válasz dchard #43264 üzenetére
Pár éve húzattuk be a vezetéket, de hogy milyen minőségben készült ...... ezt passzolom.
Eddig nem volt semmi gond, erősen vissza gondolva 2-3? hete kezdett el mókázni.Kábel max az utaci leközés és a ház között mozoghat a szél miatt, többi helyen a falban van gégecsőben a fali szerelvényig.
Szerelvény - Router között kb 3m vezeték a szekrény mögött, szintén nem volt macerálva.Az járható út lenne, hogy ha újra jelentkezne a hiba, 1430 felcsörög, diagnosztikát kérni.
Gondolom bent látják, hogy modem v kábel hiba lehet. -
dchard
veterán
válasz donjohnson #43270 üzenetére
Annyira van ingyen, mint amennyire jól járunk a rezsicsökkentéssel.
Mit gondolsz, ki finanszírozza a közszolgálati csatornák műsortovábbításán a DVB-T platformon? Azt hiszed, az AH pusziból fizeti a villanyszámlát, az infrastruktúra bővítést stb? Az állam, tehát te meg én, meg egy csomó olyan adófizető akinek hiába van esze, hogy ne nézze, mégis kihúzzák rá a zsebéből a pénzt. Na ennyire van ingyen.
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz dchard #43251 üzenetére
Dchard, én komolyan minden szavaddal egyet értek! Édes élet, Élet sója, hagyjuk máán!
a szerződésre pedig, valóban... Meg hát ugye szerintem nem is kell 1-2 TV-nél több egy lakásba. Nappaliba, emeltre a szülőknek vagy az ottani napközbenes szobába oszt csá. Nem kell még a WC-be is behúzni. Aki meg akarja nézni, hát hajrá. MindigTV, vagy normál digitális jelet venni képes földi antenna. Ennyi.(#43253) Shodan, 2016-ig folyamatosan építik le az analógot, kissebbítik a csatornakínálatot. Aztán a fenti évben pedig csókolom lesz!
Továbbiak:
Telekom ad ilyen media card izét?
Valamint nekem 1-2 hibát kivéve 30/5 net mindig jött 30-31 megával, most meg 32-vel is.üdv, adika4444
-
kisapa
senior tag
-
wmati
addikt
válasz szili.tamas1 #43277 üzenetére
Mi a gondod az iptv-vel ?
-
villamos
őstag
válasz szili.tamas1 #43277 üzenetére
A minőség feltehetőleg akkor javulhat majd pont, ha a dvbc, és az analóg is megszűnik, felszabadulnak az általuk elfoglalt sávok, nem beszélve a többi erőforrásról.
[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
titán
válasz villamos #43280 üzenetére
Mivel egységesség van így a kábel tévé szolgáltatás megszűnése után sem lesz nagyobb sebesség a régi ADSL2+-os vonalakon ami miatt olyan az adás amilyen.
ED3.0/optikai hálózaton ma is lehetne adni jobb minőségben, van annyi tartalék a rendszerben ma is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
balint82
senior tag
-
dchard
veterán
válasz Gubek-Einste #43282 üzenetére
Mindjárt mutatok neked csúcs idei kihasználtság adatokat, aztán nézhetsz, hogy hol mennyi tartalék van a rendszerben ED3-mon... Most is vannak területek, ahol lassulgat csúcsidőben, pedig az előfizetések többsége 30-as. Képzeld amikor majd nekiállnak migrálni 50-es meg 120-as csomagra, vagy éppen be kéne vezetni a 240-eset, mint a UPC-nél.
Nagyon is nagy szükség van rá, hogy minél gyorsabban eltűnjenek ezek az erőforrásokat megkötő ósdi technológiák a hálózatból, és az így felszabaduló kapacitást visszaforgassák.
Dchard
-
Feketelaszlo
senior tag
Üdv! ~10 éve van kiépítve ADSL szolgáltatás a házunkhoz, az első ~8 évben nem is volt vele különösebb probléma, de 1,5-2 éve csomagot váltottunk (8-asró 10-esre), akkor egy kis ügyintézés után hozta a szerelő a D-Link 360R modemet (mert a régi D-Link elvileg nem volt ADSL2+ kompatibilis, nem is értették hogy működhetett egyáltalán az előző előfizzel). Aztán vonalhibák jöttek (telefonvonal is recsegett), internet szétkapcsolgatott és lassú lett (előfizettt 10mbps helyett ~2-3). Ezt javították, illetve valami új dobozt is raktak ki pár házra tőlünk. Most ugyan a telefonvonal viszonylag jó, de a véletlenszerű időközönkénti internet-szakadozások maradtak és a sebesség is max. 3,5-5 mbps körül mozog. Mivel erősen a modemre gyanakszom (a router, hálókártya ilyesmi biztos jó, de a splitterben is nagyobb a bizalmam), ezért ma felraktam a dchard által ajánlott firmwaret (köszönet érte!). Még nem rég óta van fent, szétkapcsolást azóta nem tapasztaltam, de a sebesség maradt. A finomhangolásnak nem merek nekivágni magam, mert nekem kicsit magas a dolog, meg itt úgyis vannak nálam okosabbak, úgyhogy képernyőképet csatolok, és várom az ötletekt, hogy mit lehetne vele kezdeni. Monitorozást most futtatok, ha kell majd azt is tudok feltölteni.
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
Üdv,
Az STB-én a Képek és Zene funkció régebben jól működött bár egy ideje már nem használtam.
Időközben áttértem a Win 8.1-re és most nem sikerül működésre bírnom.
Az STB menüjében azt írja, hogy Windows Media Player 12 és Windows 7 szükséges. Lehet hogy Windows 8-cal tényleg nem működik? -
Stylie
aktív tag
Üdv!
Itthon bekötöttek egy T-home csomagot(iptv, internet, telefon). Azt szeretném megoldani, hogy a csomaghoz adott digitális elosztóból jövő kábelt egy routerbe dugnám (mivel kétszintes a lakás és a felső szinten alig van jel), ahonnan menne tovább a dolog egy-két gépbe illetve egy set-top boxba. Meg is csináltam, internet van, a tv-n viszont 5 másodperc után megáll a kép, ha átváltok egy másik csatornára, akkor ott is 5 másodpercig kb megy az adás, utána megáll.
Mi lehet a probléma, hogyan lehetne orvosolni?
Hálásan köszönöm előre is
-
dchard
veterán
válasz Feketelaszlo #43291 üzenetére
Ez a vonal tökéletes, simán rendelhetsz 20/1-et vagy 30/5-öt VDSL2-n.
A vonalad simán le van korlátozva, de az tény, hogy ilyen durva visszaszabályozást még nem láttam.
Egyelőre figyelni kell a modem webes felületén a DSL uptime értékét, ebből látszik, hogy szakad-e a kapcsolat. Pár nap múlva kérek képet a modem webes felületén a Status --> DSL status lapon látható 4 grafikonról, illetve ugyanitt a lap alján az Info gomb kimenetéről.
Mondanom sem kell: a modemet SOHA nem áramtalanítjuk.
Dchard
-
poli27
veterán
-
Stylie
aktív tag
válasz poli27 #43295 üzenetére
A T-home itt hagyott egy másik hgw-t (ZTE), ami most a szekrényben pihen. Megpróbáltam ugyanazokat beállítani, mint a routerrel, amivel most már mennek a dolgok, viszont azzal nem akar menni. Ezt esetleg be lehet úgy állítani, hogy menjen? Azért kérdezem, hogy ha már itt hagyták, akkor ne a szekrényben porosodjon, hátha fel lehet használni erre a célra.
-
titán
válasz dchard #43286 üzenetére
Tudom, hogy nem fenékig tejfel az élet ED3.0-n sem de attól még nem lesz jobb minőségű az adás ha nincsen kábeltévé szolgáltatás mivel ugyan az a stream megy ki ADSL2+-ra is ami pedig erősen korlátos.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Ricardo128
senior tag
Sziasztok,
A kérdésem a következő; Milyen feltételekkel lehet CI kártyát igényelni a T-home-tól? Vagy van-e egyáltalán, és ha igen, milyen költségekkel jár, milyen csatornákat foglal magában?
Előre is köszönöm!
gölmétcsül ©
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest